Zyban (bupropion) felhasználása, adagolás, mellékhatások

Mi Zyban?

A bupropion is alkalmazható célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szedhet Zyban ha rohamok, étkezési rendellenesség, vagy ha hirtelen abbahagyta alkohol, lefoglalás gyógyszeres, vagy nyugtatók. Ha az előírtnál Wellbutrin depresszió, nem is veszi Zyban leszokni a dohányzásról.

Ne használja bupropion, ha már használta a MAO-gátló az elmúlt 14 napban. A veszélyes gyógyszer-kölcsönhatás léphet fel. A MAO-inhibitorok közé tartoznak izokarboxazid, linezolid, metilén-kék injekció, fenelzin, razagilin, szelegilin, tranilcipromin, és mások.

Fontos információ

Zyban okozhat rohamokat, különösen az emberek bizonyos betegségekben, illetve amikor bizonyos gyógyszerek. Tájékoztassa orvosát az összes egészségügyi feltételek és a kábítószerek használata.

Vannak fiatalok öngyilkossági gondolatok, amikor először egy antidepresszánst szedett. Orvosa fogja ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatók használata közben Zyban. A család vagy más gondozók is kell figyelniük változások a hangulat vagy a tünetek.

Bármilyen új vagy súlyosbodó tünetek orvosával, mint például: hangulat vagy viselkedés, szorongás, pánikrohamok, alvászavar, vagy ha úgy érzi, impulzív, ingerlékeny, izgatott, ellenséges, agresszív, nyugtalan, hiperaktív (szellemileg vagy fizikailag), több depressziós, vagy öngyilkossági gondolatok vagy fáj magad.

Ne használja Zyban ha használt MAO-gátló az elmúlt 14 napban. A veszélyes gyógyszer-kölcsönhatás léphet fel. A MAO-inhibitorok közé tartoznak izokarboxazid, linezolid, metilén-kék injekció, fenelzin, razagilin, szelegilin, tranilcipromin, és mások.

A gyógyszer szedése előtt

Nem szedhet Zyban ha allergiás a bupropion, vagy ha

epilepszia vagy roham-rendellenesség

étkezési rendellenesség, mint az anorexia vagy a bulimia; vagy

ha hirtelen abbahagyta alkohol, lefoglalás gyógyszeres, vagy egy nyugtató (Valium, Nembutal, Seconal, Solfoton, és mások).

Zyban okozhat rohamokat, különösen az emberek bizonyos betegségekben. Tájékoztassa orvosát az összes egészségügyi problémájáról.

Ne vegyen bupropion kezelni több feltétel egy időben. Ha az előírtnál Wellbutrin depresszió, nem is veszi Zyban leszokni a dohányzásról.

Annak érdekében, hogy Zyban biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

kórtörténetében fejsérülés, agyvérzés, vagy agyi vagy gerincvelői daganat

szűk zugú glaukóma

szívbetegség, magas vérnyomás, korábbi szívinfarktus

cukorbetegség

vese- vagy májbetegségben szenved (különösen cirrózis); vagy

bipoláris zavar (mániás depresszió).

A kormány Terhességi kategória C. Nem ismert, hogy a Zyban károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez használata közben ezt a gyógyszert.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

A bupropion bejut az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Vegye Zyban pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig. Túl sok a gyógyászat növelheti a kockázatát, hogy a roham.

Ha veszel Zyban segít a dohányzásról való leszokásban, akkor folytatja a dohányzást, körülbelül 1 hét után elkezdi a gyógyszert. Állítsa be a dátumot a leszokásra második hetében a kezelés. Beszéljen orvosával, ha gondjai vannak leszokni használata után Zyban legalább 7 hétig.

Kezelőorvosa előírhatja a nikotin tapaszt vagy rágógumi segítségével támogatni a dohányzásról való leszokás kezelést. Olvasd minden irányban és biztonsági információkat a nikotin termék. Ne dohányozzon bármikor, ha egy nikotin termék együtt Zyban. Túl sok nikotin okozhat súlyos mellékhatások.

Hogyan kell Zyban?

Ne hagyja abba a Zyban hirtelen, vagy ha lehet kellemetlen elvonási tünetek. Kérdezze meg orvosát, hogy biztonságosan hagyja abba a gyógyszer.

Ez a gyógyszer is okozhat, hogy hamis pozitív gyógyszer szűrővizsgálat. Ha megadja a vizeletminta drogszűréseknél, mondja a laboratóriumi személyzetnek, hogy szed Zyban.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

 A túladagolás a bupropion végzetes lehet. Túladagolás tünetei lehetnek izommerevség, hallucinációk, gyors vagy szabálytalan szívverés, felületes légzés vagy ájulás.

Az alkoholfogyasztás bupropionnal fokozhatja a görcsrohamok. Ha sok alkoholt rendszeresen, beszéljen orvosával, mielőtt mennyiségének változtatásával iszik. Zyban is okozhat rohamokat, akik sokat isznak alkoholt, majd hirtelen kilép ivás, amikor elkezdi használni a gyógyszert.

Zyban károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció a Zyban: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Bármilyen új vagy súlyosbodó tünetek orvosával, mint például: hangulat vagy viselkedés, szorongás, pánikrohamok, alvászavar, vagy ha úgy érzi, impulzív, ingerlékeny, izgatott, ellenséges, agresszív, nyugtalan, hiperaktív (szellemileg vagy fizikailag), több depressziós, vagy öngyilkossági gondolatok vagy fáj magad.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

homályos látás, alagút látás, szemfájdalom vagy duzzanat, vagy látta fényudvar fényforrások körül

lefoglalás (görcsök)

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

gyors szívverés

Mi történik, ha túladagolás?

láz, nyirokcsomó-duzzanat, kiütés vagy viszketés, ízületi fájdalom, vagy általános rossz közérzet

zavartság, koncentrálási nehézségek, hallucinációk, szokatlan gondolatok vagy magatartás; vagy

Mit kell elkerülni véve Zyban?

Súlyos égési reactionfever, torokfájás, duzzanat a arc vagy a nyelv, égő a szem, a bőr fájdalom, majd egy piros vagy lila bőrkiütés, kenhető (különösen az arcon vagy felsőtesten) és okai hólyagosodás és hámlás.

Gyakori Zyban mellékhatás lehet

szájszárazság, hányinger, hasi fájdalom

Zyban mellékhatások

fejfájás, szédülés, fülcsengés

látászavarok

elvesztése a szexuális érdeklődés

torokfájás, izomfájdalom

enyhe viszketés vagy bőrkiütés, fokozott izzadás, fokozott vizeletürítés; vagy

az étvágy megváltozása, fogyás vagy a nyereség.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Szokásos felnőtt dózis dohányzásról való leszokás

A kezdő adag: 150 mg naponta egyszer szájon át .; Karbantartás: a klinikai válasz alapján, ez a dózis növelhető, 300 mg / nap, adott 150 mg naponta kétszer, legkorábban után 3 nappal a kezelés megkezdése.

Számos gyógyszer kölcsönhatásba léphet bupropion.

Lehet, hogy nagyobb a kockázata a görcsrohamok ha használja bizonyos egyéb gyógyszerek szedése Zyban.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Zyban. Ez magában foglalja a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

18.05.2015-08-07, 08:13:03.

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Dohányzásról való leszokás bupropion, Chantix, nikotin, a vareniklin Nicoderm CQ, Nicorette, Nicotrol inhalátor, Habitrol, Buproban Leader nikotin polacrilex, Nicotrol NS, Nicorelief, Commit

Zyban adagolási információt

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Zyban?

Zyban (bupropion)