zutripro: felhasználás, az adagoló és mellékhatások

Mi Zutripro?

Hidrokodon narkotikum köhögés elleni gyógyszer. Pszeudoefedrin nyálkahártya hogy zsugorodik a véredényeket az orrjáratok. Tágult vérerek okozhat orrdugulás (orrdugulás).

Zutripro kezelésére használják orrfolyás vagy orrdugulás, orrmelléküreg zsúfoltság, és a köhögés okozta nátha vagy az influenza.

Zutripro is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Fontos információ

Ne szedje Zutripro ha használt MAO-gátló, mint a furazolidon (Furoxone), izokarboxazid (Marplan), fenelzin (Nardil), razagilinre (Azilect), szelegilin (Eldepryl, Emsam, Zelapar), vagy tranilcipromin (Parnate) az utolsó 14 nap. Súlyos, életveszélyes mellékhatások léphetnek fel, ha használja Zutripro előtt MAO-gátló törölte a szervezetből.

Zutripro károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos. Az alkoholfogyasztás növelheti bizonyos mellékhatásai Zutripro. Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát, ha rendszeresen más gyógyszereket is, hogy ha álmos (mint például a hideg vagy allergia gyógyszert, nyugtatók, kábító fájdalomcsillapítót, altatót, izom relaxers és gyógyászat görcsök, depresszió, vagy szorongás). Felvehetnek álmosság okozta Zutripro.

Hidrokodon lehet szokás-alakítás és kell használni, csak az a személy volt orvos. Soha ne ossza hidrokodon egy másik személy, különösen valaki egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy függőség. Tartsuk Zutripro olyan helyen, ahol mások nem kap rá.

Ne szedje Zutripro ha használt MAO-gátló, mint a furazolidon (Furoxone), izokarboxazid (Marplan), fenelzin (Nardil), razagilinre (Azilect), szelegilin (Eldepryl, Emsam, Zelapar), vagy tranilcipromin (Parnate) az utolsó 14 nap. Súlyos, életveszélyes mellékhatások léphetnek fel, ha használja Zutripro előtt MAO-gátló törölte a szervezetből. Nem szabad használni Zutripro Oral Solution ha allergiás a klórfeniramin, hidrokodon, vagy pszeudoefedrin.

A gyógyszer szedése előtt

Annak érdekében, hogy nyugodtan vegye Zutripro, közölje orvosával, ha ezek közül bármelyik egyéb feltételek

asztma, COPD, alvási apnoe, vagy egyéb légzési rendellenesség

szívbetegség vagy magas vérnyomás

cukorbetegség

a pajzsmirigy rendellenesség

görbület a gerinc

kórtörténetében fejsérülés vagy agydaganat

epilepszia vagy egyéb roham-rendellenesség

alacsony vérnyomás

glaukóma

epehólyag-betegség

Addison-kór vagy más mellékvese rendellenességek

megnagyobbodott prosztata, vizelési problémák

mentális betegség; vagy

korábban a kábítószer vagy az alkoholfüggőség.

Hidrokodon lehet szokás-alakítás és kell használni, csak az a személy volt orvos. Soha ne ossza hidrokodon egy másik személy, különösen valaki egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy függőség. Tartsuk Zutripro olyan helyen, ahol mások nem kap rá.

A kormány Terhességi kategória C. Nem ismert, hogy Zutripro károsíthatja a magzatot. Hidrokodon okozhat függőséget vagy elvonási tünetek egy újszülött, ha az anya veszi a gyógyszeres kezelés a terhesség alatt. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez használata közben Zutripro. Nem ismert, hogy a klórfeniramin, hidrokodon, vagy pszeudoefedrin átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Ne használjon Zutripro nem mondja meg orvosával, ha szoptat egy kisbabát.

Vegye Zutripro belsőleges oldat pontosan az orvos által felírt. Ne vegyen nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig. Kövesse a vényköteles címkén.

Lehet venni Zutripro belsőleges oldat táplálékkal együtt vagy anélkül.

Hogyan kell Zutripro?

Mérjük meg a folyékony gyógyszer egy speciális dózis-kanál vagy pohár, nem egy szabályos táblázat kanállal. Ha nincs egy adag eszközzel, kérdezze meg gyógyszerészét egyet.

Store Zutripro belsőleges oldat szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő. Kísérje figyelemmel a gyógyszer adagját használt minden új üveget. Hidrokodon egy kábítószerrel való visszaélés, és tisztában kell lenniük azzal, ha valaki használja a gyógyszert, nem megfelelően vagy recept nélkül.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

 A túladagolás a hidrokodon végzetes lehet.

Túladagolás tünetei lehetnek szélsőséges álmosság, nyugtalanság vagy idegesség, hányás, hasi fájdalom, melegség vagy bizsergető érzés, lefoglalás (görcsök), pontosan a tanulók, zavartság, hideg és nyirkos bőr, gyenge pulzus, felületes légzés, ájulás, vagy légzés, hogy leáll.

Zutripro károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos. Az alkoholfogyasztás növelheti bizonyos mellékhatásai Zutripro.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció Zutripro: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hagyja abba a gyógyszer, és hívja orvosát azonnal, ha van egy súlyos mellékhatása, mint a

erős szédülés, szorongás, nyugtalanság érzése, vagy idegesség

gyors, lüktető, vagy egyenetlen szívverés

felületes légzés, lassú szívverés

zavartság, hallucinációk, szokatlan gondolatok vagy viselkedés

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

érzés, mint talán elájulsz

Mi történik, ha túladagolás?

urinating szokásosnál kevesebbet, vagy egyáltalán nem

bőrbevérzéssel vagy vérzés, szokatlan gyengeség, láz, hidegrázás, izomfájdalmak, influenzás tünetek

Mit kell elkerülni?

veszélyesen magas vérnyomás (súlyos fejfájás, homályos látás, zümmögő a fülében, mellkasi fájdalom, légszomj, lefoglalás); vagy

felső hasi fájdalom, viszketés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek).

Kevésbé súlyos Zutripro mellékhatások a következők lehetnek

Zutripro mellékhatások

hányinger, hányás, émelygés, székrekedés

száraz száj

homályos látás

szédülés, álmosság

problémák memória és koncentrációs

alvászavar (inszomnia)

cseng a füle

melegség, bizsergés vagy bőrpír a bőr alá; vagy

bőrkiütés vagy viszketés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát, ha rendszeresen más gyógyszereket is, hogy ha álmos (mint például a hideg vagy allergia gyógyszert, nyugtatók, kábító fájdalomcsillapítót, altatót, izom relaxers és gyógyászat görcsök, depresszió, vagy szorongás). Felvehetnek álmosság okozta Zutripro.

Tájékoztassa orvosát az összes többi gyógyszer használata, különösen

vérnyomás gyógyszeres

cimetidin (Tagamet)

rifampicin (Rifadin, Rifater, Rifamate, Rimactane)

zidovudin (Retrovir, AZT)

antidepresszáns

vizelethajtó (víz pirulát)

gyógyszeres kezelésére irritábilis bél szindróma

húgyhólyag vagy a húgycső gyógyszerek, mint például az oxibutinin (Ditropan, Oxytrol) vagy tolterodin (Detrol)

aszpirin vagy szalicilátok (mint pl Disalcid, Doan a tabletták, Dolobid, Salflex, TRICOSAL, és mások)

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Zutripro?

lefoglalás gyógyszerek, mint például a fenitoin (Dilantin) vagy fenobarbitál (Luminal, Solfoton)

egy béta-blokkoló, például atenolol (Tenormin), karteolol (kartroi), metoprolol (Lopressor, toprol), nadolol (korgard), a propranolol (Inderal), szotalol (Betapace), timolol (Blocadren) és mások; vagy

Zutripro (klórfeniramin / hidrokodon / pszeudoefedrin)

gyógyszerek pszichiátriai betegségek kezelésére, mint például a klórpromazin (Thorazin), haloperidol (Haldol), mesoridazine (Serentil), pimozid (Orap) vagy tioridazin (Mellaril).

Ez a lista nem teljes, és más gyógyszerek kölcsönhatásba Zutripro. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert használ. Ez magában foglalja a recept, over-the-counter, vitamin és gyógynövény termékek. Nem kezd új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

Fontos: Minden erőfeszítést megtettünk annak érdekében, hogy a közölt információk pontosak, up-to-date, és teljes, de nem garantálja az erre a célra készült. Kábítószer itt szereplő információk lehetnek időben érzékeny. Multum kábítószer információ információs forrás célja, hogy segítse az engedéllyel egészségügyi szakemberek gondozásában a betegek és / vagy, fogyasztók megtekintésével szolgáltatás kiegészítéseként, és nem helyettesíti a szakértelem, készség, tudás és megítélés az egészségügyi szakemberek. A hiánya figyelmeztetés egy adott gyógyszer vagy gyógyszer-kombináció semmilyen módon nem úgy kell értelmezni, hogy jelezze, hogy a gyógyszer vagy hatóanyag-kombináció biztonságos, hatásos vagy megfelelő az adott páciens számára. Az itt szereplő információk nem fedezésére minden lehetséges felhasználási, irányokat, óvintézkedések, figyelmeztetések, gyógyszerkölcsönhatások, allergiás reakciók, vagy káros hatások.

3.03.2011-10-24, 10:44:54.

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA 2. melléklet Magas abúzus potenciál

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Köhögés és orrdugulás Promethazine VC kodein, Bromfed DM, Mucinex D, brómfeniramin / dextrometorfán / pszeudoefedrin, Coricidin HBP köhögés és hideg, Mucinex Fast-Max súlyos túlterheltséget és köhögés, Vick NyQuil Súlyos Cold & Flu, Tusnel, Vick Nyquil Köhögés, Resperal -DM, Robitussin éjszakai köhögés DM, Vick Dayquil Cold & Flu Relief, guaifenezin / fenilefrin, dextrometorfán / guaifenezin / fenilefrin, Dimetapp Gyermek Hideg- Köhögés, Deconex DMX, Tuzistra XR, Robitussin hideg köhögés és az influenza, RYNEX DM, dextrometorfán / guaifenezin / pszeudoefedrin, Coldcough szirup, Capmist DM