zovirax orális, intravénás

Használja a Zovirax

Terápiás Osztály: vírusellenes

Farmakológiai Osztály: A vírus DNS polimeráz inhibitor

Kémiai Osztály: guanozin nukleozid analóg

Az aciklovir kezelésére használják tüneteinek bárányhimlő, övsömör, herpesz vírus fertőzések a nemi szervek (nemi szervek), a bőr, az agy és a nyálkahártyákon (az ajkak és a száj), és széles körben elterjedt a herpeszvírus fertőzések újszülött. Aciklovir is használják, hogy megakadályozzák a visszatérő genitális herpesz fertőzések. Bár az aciklovir nem gyógyítja a herpesz, ez nem segít enyhíteni a fájdalmat és kényelmetlenséget, és segít a sebek (ha van ilyen) gyorsabban gyógyul.

Az aciklovir is fel lehet használni más vírusfertőzések, mint kezelőorvosa határozza meg. Azonban ez nem működik kezelésében bizonyos vírusfertőzések, mint például a közös hideg.

Az aciklovir csak orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár konkrétan nem szerepelnek a termék címkézése, aciklovir injekcióban alkalmazzák egyes betegeknél az alábbi egészségügyi feltételek

Használata előtt Zovirax

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

A korlátozott számú vizsgálatot végeztek, a per os aciklovir a gyermekek, és ez nem okozott különböző hatások, problémák gyermekeknél, mint ez a felnőtteknél.

Nyugtalanság, zavartság, szédülés, álmosság és lehet nagy valószínűséggel fordulnak elő az idős betegeknél, akik általában érzékenyebbek, mint a fiatalabb felnőttek a központi idegrendszeri hatások aciklovir.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Beteg információt herpesz, bárányhimlő, övsömör elérhető ezzel a gyógyszerrel. Olvassa el figyelmesen a gyógyszer alkalmazása előtt.

Acyclovir legjobban használható a lehető leghamarabb után a tünetek a herpesz fertőzés vagy övsömör (például fájdalom, égő érzés, hólyagok) kezdenek megjelenni.

Ha szed acyclovir kezelésére bárányhimlő, a legjobb, ha elkezdi az aciklovir a lehető leghamarabb az első jele a bárányhimlő kiütés általában egy napon belül.

Az aciklovir kapszulák, tabletták és orális szuszpenzió bevehető étkezés közben, vagy éhgyomorra.

Az aciklovir a legjobb venni egy teli pohár (8 uncia) vizet.

Ha ön használ acyclovir orális szuszpenzió, egy speciálisan megjelölt kanál vagy más eszköz mérésére minden egyes adag pontosan. Az átlagos háztartás teáskanál nem tölthetnek be a megfelelő mennyiségű folyadékot.

Annak érdekében, hogy tisztázni a herpesz fertőzés, bárányhimlő, övsömör, folyamatosan figyelembe acyclovir a teljes kezelés ideje alatt, még akkor is, ha a tünetek kezdenek tisztázni néhány nap után. Ne hagyjon ki egyetlen adagot. Azonban ne alkalmazza ezt a gyógyszert gyakrabban, vagy hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ha szed aciklovir kapszula, tabletta, vagy belsőleges szuszpenzió, meg kell inni sok vizet, hogy ne váljanak dehidratált.

Helyes használata Zovirax

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Ha a tünetek nem javulnak néhány napon belül, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Által érintett területeken herpesz, bárányhimlő, övsömör kell tartani a tiszta és száraz legyen. Emellett viseljen laza ruházatot, hogy elkerüljék, hogy irritálja a sebek (hólyagok).

Óvintézkedések használat közben Zovirax

Fontos megjegyezni, hogy az aciklovir nem tartja meg a terjedését herpesz másoknak.

Herpesz fertőzés a nemi szervek is fogott, vagy elterjedt a partner során minden olyan szexuális tevékenység. Bár lehet, hogy a herpesz, ha a partner nincsenek tünetei, a fertőzés nagyobb valószínűséggel terjed, ha sebek vannak jelen. Ez igaz, amíg a sebek teljesen meggyógyult, és a varasodás estek ki. Ezért a legjobb elkerülni minden olyan szexuális tevékenység, ha Ön vagy a szexuális partner bármilyen tünetei herpesz. Használata a latex óvszer ( “gumi”) segíthet terjedésének megelőzésére herpesz. Azonban spermicid (sperma-ölő) zselé vagy membrán valószínűleg nem fog segíteni.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Zovirax Side Effects

Zovirax (aciklovir)

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Ramsay Hunt-szindróma prednizolon, aciklovir, Valtrex, valaciklovir, Deltasone, Sterapred, Sterapred DS, Prednicot