zortress

Mi Zortress?

Zortress megelőzésére használják szervkilökődés után a vese vagy a máj transzplantáció. Zortress együtt alkalmazzák ciklosporin, szteroidok, és egyéb gyógyszereket.

Ez a gyógyszer útmutató információt nyújt a Zortress márkájú everolimus. Afinitor más márkájú everolimus kezelésére használt bizonyos típusú rákban.

Zortress is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Fontos információ

Zortress növelheti a fertőzés kockázatát, illetve bizonyos rák megváltoztatja a az immunrendszer működését.

Súlyos és néha halálos kimenetelű fertőzések előfordulhatnak kezelés során Zortress. Hagyja abba a gyógyszer, és hívja orvosát, ha fertőzés jeleit, például: láz, hidegrázás, izomfájdalmak, illetve influenzaszerű tünetek.

Zortress okozhat egy vérrög az erek az átültetett szerv, különösen 30 napon belül az átültetés után. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van: légszomj, láz, hányinger vagy hányás, véres vizelet, sötét színű vizelet, alig vagy egyáltalán nem vizelés, sárgaság (a bőr vagy a szemek), vagy hasi fájdalom, lágyéki , a hát alsó, vagy oldalsó.

Nem szabad használni Zortress ha allergiás az everolimusszal vagy szirolimusszal (Rapamune), vagy ha emésztési problémát laktóz vagy galaktóz (cukor).

A gyógyszer szedése előtt

Zortress csökkentheti vérsejtek, melyek a fertőzések leküzdésében, és előfordulhat, hogy túl sokat állítanak egy bizonyos típusú fehérvérsejt. Ez ahhoz vezethet, hogy súlyos körülmények között, beleértve a rák, súlyos agyi fertőzés okoz rokkantságot vagy halált, vagy vírusos fertőzés okozza veseátültetés hiba. Kérdezze meg orvosát, az Ön egyedi kockázatot.

Annak érdekében, hogy nyugodtan vegye Zortress, közölje orvosával, ha ezek közül bármelyik egyéb feltételek

magas koleszterin vagy triglicerid

cukorbetegség vagy a magas vércukorszint

egy légzési rendellenesség, mint például az asztma vagy a COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség)

személyes vagy családi kórtörténetében bőrrák (melanoma); vagy

Ha valaha is volt egy szívátültetés.

A kormány Terhességi kategória C. Nem ismert, hogy Zortress károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez használata közben ezt a gyógyszert. Használja hatékony fogamzásgátló használata közben ezt a gyógyszert, és legalább 8 héttel a kezelés után véget ér.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Zortress csökkentheti spermaszám a férfiak, ami hatással lehet a termékenységre (a képességét, hogy a gyermekek).

Nem ismert, hogy az everolimusz kiválasztódik az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat szed Zortress.

Zortress általában naponta kétszer (12 óránként). Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Lehet szedni a gyógyszert étellel vagy anélkül, de hogy ez ugyanúgy minden alkalommal. Ha is figyelembe ciklosporin vagy takrolimusz, hogy mindkét gyógyszer ugyanabban az időben.

Ne hagyja abba a Zortress vagy módosíthatja az adagot anélkül, hogy orvosával beszélt.

Vedd ezt a gyógyszert egy pohár (8 uncia) vizet.

Ne törje össze vagy rágja egy Zortress tablettát. Nyelje le a tablettát egészben.

Míg a Zortress, akkor a gyakori a vér- és vizeletvizsgálat a az orvos irodájában.

Szobahőmérsékleten az eredeti tartályban, távol a nedvességtől, hőtől, és a fény. Tartsa minden tabletta annak buborékfóliában, amíg készen áll, hogy vegye.

Hogyan kell Zortress?

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Everolimus bejut a testnedvekkel (pl vizelet, széklet, hányadék). Az ápolók viseljenek gumikesztyűt takarítás közben egy beteg testnedvek, kezelése szennyezett szemetet vagy mosodában vagy változó pelenkák. Mosás ands előtt és kesztyű levétele után. Mosás szennyezett ruházatot és ágyneműt elkülönítve az egyéb mosoda.

Nem kap “élő” vakcinát használata közben Zortress, vagy ha lehet súlyos fertőzés alakul ki. Élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, rubeola (MMR), rotavírus, tífusz, sárgaláz, varicella (bárányhimlő), herpes zoster (övsömör), és az orr influenza (influenza) vakcina.

Zortress fokozhatja a bőrrák kialakulásának. Kerülni kell a napozást és a szolárium használatát. Viseljen védőruházatot és használata fényvédő (SPF 30 vagy magasabb), ha a szabadban.

Grapefruit és a grapefruitlé kölcsönhatásba léphet Zortress és vezet nem kívánt mellékhatásokat. Kerüljük a grapefruit termékek szedése Zortress.

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció Zortress: csalánkiütés; mellkasi fájdalom, légzési nehézség; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Súlyos és néha halálos kimenetelű fertőzések előfordulhatnak kezelés során Zortress. Hagyja abba a gyógyszer, és hívja orvosát, ha fertőzés jeleit, például: láz, hidegrázás, izomfájdalmak, illetve influenzaszerű tünetek.

Zortress okozhat egy vérrög az erek az átültetett szerv, különösen 30 napon belül az átültetés után. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van: légszomj, láz, hányinger vagy hányás, véres vizelet, sötét színű vizelet, alig vagy egyáltalán nem vizelés, sárgaság (a bőr vagy a szemek), vagy hasi fájdalom, lágyéki , a hát alsó, vagy oldalsó.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

fájdalom vagy égő, ha vizelni

vörösség, melegség, duzzanat, szivárgó, vagy lassú gyógyulás egy seb vagy műtéti bemetszés

új vagy súlyosbodó köhögés, zihálás, légzési problémák

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

szúró mellkasi fájdalom, köhögés, sárga vagy zöld nyálkát

Mi történik, ha túladagolás?

sápadt bőr, kábultság, szapora szívverés, egyszerű véraláfutás, szokatlan vérzés (orr, száj, vagina, vagy a végbél)

fehér foltok vagy fekélyek a szájban vagy az ajkakon

Mit kell elkerülni?

magas kálium- (lassú szívverés, gyenge pulzus, izomgyengeség, tingly érzés)

magas vércukorszint (fokozott szomjúság, fokozott vizeletürítés, éhség, szájszárazság, gyümölcsös szagú lehelet, álmosság, száraz bőr, homályos látás, súlyvesztés); vagy

veszélyesen magas vérnyomás (súlyos fejfájás, homályos látás, zümmögő a fülében, szorongás, zavartság, egyenetlen szívverés, roham).

Zortress mellékhatások

Gyakori Zortress mellékhatás lehet

duzzanat a láb, boka, vagy a lábak

hasmenés, székrekedés; vagy

Enyhe hasi diszkomfort.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Számos gyógyszer kölcsönhatásba léphet Zortress. Nem minden lehetséges kölcsönhatást listáját. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert, és minden elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Zortress, különösen

aprepitantra conivaptán, ciklosporin, deferipronnal, imatinib natalizumabtól; vagy

antibiotikum – klaritromicin, dalfopristin, eritromicin, telitromicin; antidepresszáns – fluvoxamin, nefazodon; gombaellenes gyógyszer – a flukonazol, itrakonazol, ketokonazol, szív- vagy vérnyomás gyógyszert – diltiazem, verapamil; HIV / AIDS gyógyszer – atazanavir, delavirdin, fozamprenavir, indinavir, nelfinavir, ritonavir, szakvinavir.

Ez a lista nem teljes, és sok más gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet Zortress. Ez magában foglalja a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Adj egy listát az összes gyógyszer minden olyan egészségügyi szolgáltató, aki kezeli, akkor.

6.03.2015-09-29, 08:35:41.

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Neuroendokrin carcinoma Afinitor everolimusz, lanreotid, Somatuline Depot, Afinitor Disperz

Agydaganat ciszplatin, Afinitor, everolimusz karmusztinból iomustine, Platinol, Gleostine, BiCNU

Szervátültetés, elutasítása Megelőzés azathioprin, takrolimusz, ciklosporin, a mikofenolát mofetil, észlel, Imuran, Prografot, szirolimuszt

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Zortress?

Zortress (everolimus)