zomig: felhasználás, mellékhatások és adagolási útmutató

Mi Zomig?

Zomig használják a migrénes fejfájás kezelésére. Zomig csak kezeli a fejfájás, hogy már megkezdődött. Ez nem akadályozza meg a fejfájás vagy csökkentik a támadások számát.

Zomig nem használható kezelésére közös tenziós fejfájás, a fejfájás, ami veszteséget okoz a mozgás, egyik oldalán a test, vagy a fejfájás, ami úgy tűnik, hogy más, mint a megszokott migrénes fejfájást. Használja ezt a gyógyszert, ha az Ön állapota megerősíti egy orvos, mint a migrénes fejfájás.

Zomig is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Fontos információ

Nem szedhet Zomig ha allergiás Zolmitriptan, ha bármilyen előfordult szívbetegség, vagy ha szívkoszorúér-betegség, angina, vérkeringési problémák, vérellátás hiánya a szív, kezeletlen magas vérnyomás, ischaemiás bélbetegségek betegség, korábbi szívroham vagy stroke, vagy ha a fejfájás úgy tűnik, hogy más, mint a megszokott migrénes fejfájást.

Ne vegyen Zomig 24 órán belül előtt vagy után egy másik migrénes fejfájás gyógyszert, beleértve zoimitriptán orrspray aimotríptán (Axert), eletriptán (Relpax), frovatriptán (Frova), naratriptánt (Amerge), rizatriptán (Maxalt, Maxalt-MLT) szumatriptán (Imitrex, Treximet), vagy anyarozs orvostudomány, mint az ergotamin (Ergomar, Cafergot, Migergot), dihidroergotamin (DHE 45, Migranal) vagy metilergonovin (Methergine). Ne szedje Zomig ha használt MAO-gátló, mint a furazolidon (Furoxone), izokarboxazid (Marplan), fenelzin (Nardil), razagilinre (Azilect), szelegilin (Eldepryl, Emsam, Zelapar), vagy tranilcipromin (Parnate) az utolsó 14 nap.

Meghozatala előtt Zomig, közölje orvosával, ha Ön máj- vagy vesebetegségben szenved, magas vérnyomás, a szívritmuszavar, vagy a szívkoszorúér-betegség (vagy kockázati tényezők, mint például a cukorbetegség, a menopauza, a dohányzás, a túlsúly, a magas koleszterinszint, a család története koszorúér-betegség, hogy a 40 évnél idősebb, és egy férfi, vagy hogy egy nő, aki a méhét).

Szintén tájékoztassa orvosát, ha Ön is szed antidepresszáns, például a citalopram (Celexa), dezvenlafaxin (Pristiq), duloxetin (Cymbalta), escitalopram (Lexapro), fluoxetin (Prozac, Sarafem), fluvoxamin (luvox), paroxetin (Paxil) szertralin (Zoloft), vagy a venlafaxin (Effexor).

A gyógyszer szedése előtt

Zomig csak kezeli a fejfájás, hogy már megkezdődött. Ez nem akadályozza meg a fejfájás vagy csökkentik a támadások számát.

Miután kivette a Zomig tabletta, meg kell várni két (2) órán, mielőtt egy másik tablettát. Ne vegyen be több, mint 10 mg Zomig 24 órán belül.

Nem szedhet Zomig ha allergiás Zolmitriptan, vagy ha

szívkoszorúér-betegség, angina (mellkasi fájdalom), keringési problémák, vérellátás hiánya a szív

kórtörténetében szívbetegség, szívroham vagy stroke, beleértve a “mini-sztrók”

Súlyos vagy magas vérnyomását nem kezelik

ischaemiás bélbetegség; vagy

a fejfájás, hogy úgy tűnik, eltér a szokásos migrénes fejfájást.

Ne használja Zomig ha használt MAO-gátló, mint a furazolidon (Furoxone), izokarboxazid (Marplan), fenelzin (Nardil), razagilinre (Azilect), szelegilin (Eldepryl, Emsam, Zelapar), vagy tranilcipromin (Parnate) az utolsó 14 nap.

Annak érdekében, hogy nyugodtan vegye Zomig, közölje orvosával, ha ezek közül bármelyik egyéb feltételek

magas vérnyomás, szívritmus zavar: vagy

szívkoszorúér-betegség (vagy kockázati tényezők, mint például a cukorbetegség, a menopauza, a dohányzás, a túlsúly, a magas koleszterinszint, akiknek családjában koszorúér-betegség, hogy a 40 évnél idősebb, és egy férfi, vagy hogy egy nő, aki a méhét).

A kormány Terhességi kategória C. Nem ismert, hogy Zomig károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez használata közben Zomig.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Zomig széteső tabletták tartalmazhatnak fenilalanin. Beszéljen orvosával, mielőtt ezt a formáját zoimitriptán ha phenylketonuriában (PKU).

Nem ismert, hogy zoimitriptán átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Ne vegyen Zomig nem mondja meg orvosával, ha szoptat egy kisbabát. Ne adja ezt a gyógyszert, hogy a gyermek fiatalabb, mint 18 éves.

Vegye Zomig pontosan az orvos által felírt. Ne vegyen nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig. Kövesse a vényköteles címkén. Túlzott migrénes fejfájás gyógyszert ténylegesen, hogy a fejfájás rosszabb.

Vegye Zomig amint azt észleli, a fejfájást, vagy egy támadás után már megkezdődött.

Orvosa, hogy adja meg az első adagot ebből a gyógyszerből egy kórházban vagy klinikán beállítás, hogy ha bármilyen súlyos mellékhatást.

Hogyan kell Zomig?

Vegyünk egy Zomig tablettát egészben, egy pohár vízzel.

Hogy zoimitriptán orálisan széteső tabletta (Zomig-ZMT)

Tartsa a tablettát a buborékcsomagolás, amíg készen áll, hogy vegye be a gyógyszert. Nyissa ki a csomagot, és húzza le a fóliát a tabletta buborékcsomagolásban. Ne nyomja át a tablettát a fóliából, vagy károsíthatja a tablettát.

Használata száraz kézzel vegye ki a tablettát és helyezze a szájába. Ez kezd feloldódni azonnal.

Ne nyelje le a tablettát egészben. Hagyjuk feloldódni a szájban rágás nélkül.

Fecske többször, mint a tabletta feloldódik. Ha szükséges, akkor igyon folyadékot, hogy segítsen lenyelni a feloldott tablettát.

Miután bevette a tablettát: Ha a fejfájás nem teljesen elmegy, vagy eltűnik, és jön vissza, hogy egy második tablettát két (2) órával az első után. Ne vegyen be több, mint 10 mg zoimitriptán 24 órán belül. Ha a tünetek nem javultak, forduljon orvosához, mielőtt bármilyen több tablettát.

Forduljon orvosához, ha több mint négy fejfájás egy hónap (30 nap).

Ha a Zomig hosszú távú, kezelőorvosa ellenőrizni akarja a szívműködést segítségével EKG vagy EKG (néha egy EKG), a gép, amely méri az elektromos tevékenység a szív. Ez segíteni fog az orvos határozza meg, ha továbbra is biztonságos az Ön számára, hogy ezt a gyógyszert. Keresse fel orvosát rendszeresen.

Tárolja Zomig szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Mivel Zomig alkalmazunk szükség szerint, hogy nem rendelkezik a napi adagolási rendet. Hívjon orvost azonnal, ha a tünetek nem javulnak miután Zomig.

Miután kivette a Zomig tabletta, meg kell várni két (2) órán, mielőtt egy másik tablettát. Ne vegyen be több, mint 10 mg zoimitriptán 24 órán belül.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Mi történik, ha túladagolás?

Ne vegyen Zomig 24 órán belül előtt vagy után egy másik migrénes fejfájás gyógyszert, beleértve a

zoimitriptán orrspray aimotríptán (Axert), eletriptán (Relpax), frovatriptán (Frova), naratriptánt (Amerge), rizatriptán (Maxalt, Maxalt-MLT), vagy szumatriptán (Imitrex, Treximet); vagy

Mit kell elkerülni?

anyarozs orvostudomány, mint az ergotamin (Ergomar, Cafergot, Migergot), dihidroergotamin (D.H.E. 45, Migranal) vagy metilergonovin (Methergine).

Zomig károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció Zomig: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok. Megáll használ Zomig és hívja orvosát azonnal, ha van egy súlyos mellékhatása, mint a

Zomig mellékhatások

érzés, fájdalom vagy szorítás állkapocs, nyak, vagy a torokban

mellkasi fájdalom vagy nehéz érzés, fájdalom elterjedésének a kar vagy a váll, émelygés, izzadás, általános rossz közérzet

hirtelen zsibbadás vagy gyengeség, különösen az egyik oldalon, a test

hirtelen jelentkező, súlyos fejfájás, zavartság, látás, beszéd, vagy a mérleg

gyors vagy lüktető szívverés, szédülés

hirtelen és súlyos hasi fájdalom és véres hasmenés

zsibbadás vagy bizsergés és halvány vagy kék színű megjelenést a kéz- vagy lábujjak; vagy

(Ha is szed antidepresszánst) – nyugtalanság, hallucinációk, láz, gyors szívverés, hiperaktív reflexek, hányinger, hányás, hasmenés, koordináció elvesztése, ájulás.

Kevésbé súlyos Zomig mellékhatások a következők lehetnek

nyomás vagy nehéz érzés bármely testrésze

szájszárazság, émelygés

érzés, fájdalom vagy nyomás a nyakon vagy a torokban

álmosság, gyengeség; vagy

melegség, vörösség, vagy enyhe bizsergést a bőre alatt.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszerről, amit használ, különösen

cimetidin (Tagamet); vagy

egy antidepresszáns, például a citalopram (Celexa), dezvenlafaxin (Pristiq), duloxetin (Cymbalta), escitalopram (Lexapro), fluoxetin (Prozac, Sarafem), fluvoxamin (luvox), paroxetin (Paxil), szertralin (Zoloft), vagy a venlafaxin (Efectin ).

Ez a lista nem teljes, és más gyógyszerek kölcsönhatásba Zomig. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert használ. Ez magában foglalja a recept, over-the-counter, vitamin és gyógynövény termékek. Nem kezd új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

8.01.2 / 14/2011 12:10:51

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Zomig?

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Zomig (zoimitriptán)

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Migrén diclofenac, metoklopramid, szumatriptánnal Reglan, Imitrex, Maxalt, ciproheptadin, Relpax, Excedrin, rizatriptán, Botox, Fiorinal, butaibitál vegyület, Excedrin migrén, ergotamin, Vioxx, Cambia, Treximet, naratriptánnai, zoimitriptán, Cafergot, Axert, Frova, Amerge