zolpidem (orálisan) leírása és márkanevek

A zolpidem kezelésére használják álmatlanság (alvászavar). Tartozik a nevezett gyógyszerek csoportjába központi idegrendszer (CNS) depresszáns. Ezek a gyógyszerek lassul az idegrendszerben. A zolpidem segít aludni gyorsabb és átaludni az éjszakát. A legtöbb esetben, az alvás gyógyszerek csak akkor kell használni rövid ideig, például 1 vagy 2 nap, és nem hosszabb ideig, mint 1 vagy 2 hét.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor hatásaira zolpidem a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát zolpidem az idősek. Azonban, zavartság, szédülés, és a csökkenő nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idősek, akik sokkal érzékenyebbek, mint a fiatalabb felnőttek a hatását a zolpidem.

Tablet, Extended Release; Tablet

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Allergia

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Pediatric

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

egyéb kölcsönhatások

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egyéb egészségügyi problémák

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ha túl sok vesszük, akkor válhat szokásformáló (ami szellemi vagy fizikai függőség).

Adagoló

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszert útmutatót. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Vegye zolpidem csak lefekvés előtt, ha készen áll, hogy menjen aludni. Ez a gyógyszer nagyon gyorsan működik, hogy alszol.

Nyelje le a kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát egészben. Ne ossza, ne törje össze, és ne rágja szét azt.

Ne szedje ezt a gyógyszert, ha a menetrend nem teszi lehetővé, hogy egy teljes éjszakai alvás (7-8 óra). Ha fel kell ébrednie, mielőtt ezt, akkor továbbra is álmos tapasztalhatnak memória problémák, mert a hatását a gyógyszer nem volt ideje, hogy elmúlik.

Zolpidem nem kell venni étellel vagy jobb étkezés után. Így gyorsabb, ha Ön ezt éhgyomorra.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ezt a gyógyszert csak akkor, ha nem tud aludni. Nem kell tartani a menetrendjét szedését.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

kihagyott adag

A zolpidem okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, csalánkiütés, légzési nehézség vagy nyelési, vagy duzzanat a kéz, arc, száj vagy torok használata közben ezt a gyógyszert.

Tárolás

Ha úgy gondolja, meg kell, hogy a zolpidem több mint 7-10 nap, mindenképpen beszélje meg orvosával. Álmatlanság, hogy hosszabb ideig tart, mint ez lehet a jele, a másik orvosi probléma.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás, nyugtatók, nyugtatók, vagy alszik, gyógyszer, recept fájdalom gyógyszer vagy kábítószer, gyógyszer görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, különösen az idősebb személyek, lesz álmos, szédül, feledékenység, ügyetlen és bizonytalan, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Annak ellenére, hogy a zolpidem van lefekvéskor, előfordulhat, hogy bizonyos embereket, hogy Álmos vagy csökkenti az éberséget a felmerülő. Továbbá, ez a gyógyszer is okozhat a kettős látás vagy egyéb látási problémák, vagy súlyos sérülések (pl csípőtáji törések, súlyos vérzés a fejét). Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy sem éber, vagy nem látja jól.

Ha bármilyen szokatlan és furcsa gondolatok vagy viselkedés szedésének zolpidem, feltétlenül beszélje meg orvosával. Egyes változások történtek az emberek abba a gyógyszer szedését, mint amilyeneket az emberek, akik isznak alkoholt, és aztán olyan módon, hogy nem normális. Egyéb változások lehetnek szokatlan és szélsőséges, mint például a zavartság, a romló depresszió, hallucinációk (látás, hallás, vagy érzés a dolgok, amelyek nincsenek ott), öngyilkossági gondolatok, és szokatlan izgatottság, idegesség, vagy ingerlékenység.

Ez a gyógyszer okozhat, hogy a dolgokat, miközben még mindig alszik, hogy nem emlékszik a következő reggel. Lehetőség van tudna autót vezetni, sleepwalk, hogy a szex, telefonálni, vagy előkészíti és ételt, miközben alszol, vagy nem teljesen ébren. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha megtudjuk, hogy ez történt.

Ne módosítsa az adagot, vagy hagyja abba a szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget szed leállítása előtt teljesen. Megállás a gyógyszer hirtelen megvonási tüneteket okozhat mellékhatásokat.

Ha úgy gondolja, vagy valaki más vett be túladagolta ezt a gyógyszert, hogy orvosi segítséget egyszerre. Figyelembe túladagolás zolpidem vagy az alkohol vagy más, központi idegrendszeri depresszáns A zolpidem vezethet légzési problémákat és eszméletvesztés. Egyes jelek A túladagolás súlyos álmosság, erős hányinger vagy hányás, megdöbbentő, és problémás légzés.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.