zoloft

Az antidepresszánsok fokozott kockázata az öngyilkossági gondolatok és viselkedés a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek súlyos depresszióban (MDD) és egyéb pszichiátriai betegségek rövid távú vizsgálatok. A rövid távú vizsgálatok nem mutatnak a kockázatok növekedéséhez szuicidalitás antidepresszánsokkal placebóhoz képest felnőttek idősebb mint 24 éve, és ott volt a kockázat csökkentéséhez antidepresszánsokkal placebóhoz képest felnőtteknél 65 éves vagy idősebb. Ez a kockázat egyensúlyban kell lennie a klinikai igény. Betegeket megfigyelés szoros klinikai rosszabbodás, az öngyilkossági hajlam, vagy szokatlan magatartásbeli változások. A családok és a gondozók figyelmét fel kell hívni, hogy szükség van a szoros megfigyelés és a kommunikáció a gyógyszert felíró orvosnak. A szertralin-hidroklorid alkalmazása nem engedélyezett gyermekkorú betegek kivételével betegek obszesszív-kompulzív zavar (OCD).

Használja a Zoloft

Terápiás Osztály: Antidepresszáns

Farmakológiai Osztály: szerotonin visszavétel gátló

A szertralin csoportjába tartozik a gyógyszerek úgynevezett szelektív szerotonin visszavétel gátlók (SSRI-k). Fokozza a tevékenység egy kémiai szerotonin nevű az agyban.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, szertralin használják egyes betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Zoloft

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását szertralin a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát szertralin kezelésére rögeszmés-kényszeres betegség gyermekeknél. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg fiatalabb gyermekeknél, mint 6 éves.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát szertralin az idősek. Az idős betegek azonban érzékenyebbek lehetnek a hatását a gyógyszer, mint a fiatalabb felnőttek, és nagyobb valószínűséggel van hyponatraemia (alacsony nátrium a vérben), ami szükségessé teheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél a szertralin.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint, hogy hasznot az Ön állapotát, amennyire csak lehetséges. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

A tablettákat étellel együtt vagy anélkül is bevehető.

Ha szed orális folyadék, használja a cseppentőt mérni az adagot, és keverjük össze 1/2 csésze (4 dl) vizet, gyömbér, citrom-lime szóda, limonádé vagy narancslé. Ne keverje a gyógyszert más folyadékot. Igyál rögtön a keverés után. Ne keverje a gyógyszert a folyadékot, amíg készen áll, hogy az adagot. Ez rendben van, ha a keverék úgy néz ki, ködös.

Lehet, hogy ezt a gyógyszert több hónapon mielőtt jobban érzi magát.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Helyes használata Zoloft

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni az Ön vagy gyermeke haladásának rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi a változásokat a dózis és segít csökkenteni a mellékhatásokat.

Ne vegyen szertralin és a monoamino-oxidáz (MAO) gátló (pl isocarboxazid [Marplan®] fenelzint [Nardil®], szelegilint [Eldepryl®] tranilcipramin [Parnate®]). Ne kezdje el szedni szertralin alatt a 2 hét után abbahagyja a MAO-gátló, és várjon 2 hét után megállás szertralin Mielőtt elkezdené a MAO-gátló. Ha az előírtnál össze őket, vagy ne várjon 2 hetet, akkor alakulhat zavartság, izgatottság, nyugtalanság, gyomorpanaszokat, hirtelen magas testhőmérséklet, a rendkívül magas vérnyomás, vagy súlyos görcsök.

Ne használjon pimozid (Orap®), amíg ezt a gyógyszert szedi. Ne használja a szóbeli folyékony formában szertralin, ha Ön is használ diszulfirámmal (Antabuse®). Ezen gyógyszerek együttesen komoly problémákat okozhat.

Óvintézkedések használat közben Zoloft

A szertralin okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma, ha együtt bizonyos gyógyszerekkel. Ne használjon szertralin és a buspiron (BUSPAR®), fentanil (Abstral®, Duragesic®), linezolidnál (Zyvox®), lítium (Eskalith®, Lithobid®), metilénkék injekció, triptofán, orbáncfű, vagy valamilyen fájdalom vagy migrén gyógyszerek (pl rizatriptán, szumatriptán, tramadol, Frova®, Imitrex®, Maxalt®, Relpax®, Ultram®, Zomig®). Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszert a szertralin.

Egyes gyermekek, a fiatalok és a fiatal felnőttek, a gyógyszer növelheti öngyilkossági gondolatok. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke kezd érezni több depressziós és gondolatok fáj magad. Bármilyen szokatlan gondolatok vagy viselkedés, hogy baj van, vagy a gyermek, különösen, ha azok az új vagy rosszabbodnak gyorsan. Győződjön meg arról, hogy orvosa tudja, ha Ön vagy gyermeke alvászavar, ideges könnyen, egy nagy energiaárak növekedése, vagy kezdenek, vakmerő. Szintén tájékoztassa az orvost, ha Ön vagy gyermeke hirtelen vagy erős érzelmek, mint például ideges, dühös, nyugtalan, erőszakos, vagy félek. Hagyja, hogy a kezelőorvosával, ha a gyermek, vagy bárki a családban a bipoláris zavar (mániás-depressziós), vagy megpróbált öngyilkos lenni.

A szertralin fokozhatja a vérzés problémákat. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön vagy gyermeke is használ más gyógyszerek, amelyek hígítják a vért, mint az aszpirin, NSAID fájdalom vagy ízületi gyulladás gyógyszerek (pl diclofenac, ibuprofen, naproxen, Advil®, Aleve®, Celebrex®, Voltaren®) vagy warfarin (Coumadin®, Jantoven®).

Ez a gyógyszer okozhat hyponatraemia (alacsony nátrium a vérben). Ez gyakori az idős betegek, akik szed vizelethajtó gyógyszereket a magas vérnyomás, vagy azok, akik csökkent mennyiségű folyadékot a szervezetben miatt súlyos hasmenés vagy hányás. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van fejfájás, koncentrálási nehézségek, memória problémák, zavartság, gyengeség, vagy bizonytalan.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja a vércukorszintet. Ha cukorbeteg, és vegyük észre a változást az eredmények a vér vagy vizelet cukor tesztek, beszéljen orvosával.

Az alkohol nem javasolt azoknál a betegeknél, akik a szertralin-kezelés ..

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy legyen álmos, hogy baj gondolkodás, vagy problémája van a mozgás. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem figyelmeztetés, vagy jól koordinált.

Zoloft mellékhatások

Zoloft (szertralin)

A csepegtetős adagoló orális folyadék száraz természetes gumit (egy latex-származékot). Ez allergiás reakciókat okozhat az emberek, akik érzékenyek a latex. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke egy latex allergia, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget szed leállítása előtt teljesen. Ennek célja, hogy csökkentse az esélyét a mellékhatások, mint izgatottság, szorongás, szédülés, egy érzés, állandó mozgás az önálló vagy környékén, fejfájás, fokozott izzadás, hányinger, remegés vagy reszketés, alvászavar, vagy séta, vagy szokatlan fáradtság, amikor állítsa le a gyógyszert.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Depresszió Xanax, trazodon, citalopram, szertralin, Lexapro, Cymbalta

Kényszerbetegség szertralin, Prozac, fluoxetin, paroxetin, Paxil, fluvoxamin

Pánikbetegség Xanax, szertralin, Prozac, alprazolam, clonazepam, lorazepam

Szociális szorongásos zavar szertralin, venlafaxin, paroxetin, Paxil, Effexor XR, fluvoxamin