Zofran

Terápiás Osztály: Antiemetikum

Használja a Zofran

Farmakológiai Osztály: szerotonin receptor antagonista, az 5-HT3

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát ondanszetron injekció gyerekek. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg a gyerekek miatt kezelt hányinger és hányás miatt a rák kezelések, akik fiatalabbak, mint 6 hónapos korban a megelőzés a hányinger és hányás a műtét alatti gyermekek 1 hónapos korukig.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát ondanszetron injekció az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt Zofran

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének ezt a gyógyszert a kórházban vagy a rák kezelési központ. Ez a gyógyszer, mint egy lövés az izomba vagy vénába.

Ha ezt a gyógyszert használják hányinger és hányás megelőzésére a rák által okozott gyógyszerek (kemoterápia), akkor rendszerint a 30 perccel a kezdés előtt a kemoterápia. További dózisok adhatók után 4 órával az első dózis és 8 órával az első dózis után.

Ha ezt a gyógyszert használják hányinger és hányás megelőzésére a sebészi beavatkozás, akkor rendszerint a csak az anesztézia előtt (gyógyszer majd alszol műtét előtt), vagy jobb a műtét után, ha a hányinger és a hányás kezdődik.

Orvosa ad egy pár adag ilyen gyógyszer szedését, amíg az Ön állapota javul, majd átkapcsol egy szóbeli gyógyszer, amely ugyanúgy működik. Ha bármilyen problémája van jelen, beszéljen orvosával.

Kérdezze meg orvosát, ha súlyos hányinger és hányás is, miután elhagyta a kórházat vagy rák kezelési központ.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke a bőrkiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, vagy a száj, miután megkapta a gyógyszert.

Ne használja ezt a gyógyszert, ha Ön vagy gyermeke kapja apomorfin (Apokyn®). Ezen gyógyszerek együttes alkalmazása súlyos mellékhatásokat okozhatnak.

Ez a gyógyszer is okozhat változásokat szívritmus, mint a nevezett állapot QT-szakasz megnyúlása. Ez megváltoztathatja a szíved ver, és ájulást okozhat, vagy súlyos mellékhatások néhány betegnél. Forduljon orvosához, rögtön, ha Ön vagy gyermeke olyan tünetek a szívritmuszavarok, mint például a gyors, lüktető, vagy szabálytalan szívverés.

Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke elkezd fájdalom vagy duzzanat a gyomor területe. Ezek a tünetek a súlyos gyomor- vagy bél probléma.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Helyes használata Zofran

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Óvintézkedések használat közben Zofran

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Hányinger / hányás promethazin, lorazepámmal hidroxizin, Ativan, ondanszetron, meklizin

Hányinger / hányás, kemoterápia által kiváltott lorazepámmal Ativan, ondanszetron, dexametazon, metoklopramid, Reglan

Hányinger / hányás, Műtét utáni ondanszetron, metoklopramid, Reglan, Zofran ODT Emend, graniszetron

Hányinger / hányás, sugárzás okozta ondanszetron, Zofran ODT, graniszetron Kytril, Zuplenz, Granisol

Zofran Side Effects

Zofran (ondansetron)