zidovudin (orálisan) leírása és márkanevek

Zidovudin (más néven AZT) kombinálva alkalmazzuk más anti-vírus kezelésére használt gyógyszerek az emberi immunhiány-vírus (HIV) fertőzés. A HIV a vírus okozza a szerzett immunhiányos szindrómát (AIDS). A zidovudin használják lassítani a betegség HIV-fertőzött betegek, akik előrehaladott tünetei, korai tünetek, vagy egyáltalán nincsenek tünetei. Ez a gyógyszer is használják, hogy segítsen megelőzni a terhes nők, akik HIV-re halad a vírust a babák a terhesség és a születéskor.

A zidovudin nem gyógyítja vagy HIV-fertőzés megelőzésére vagy AIDS. Ez segít megőrizni a HIV szaporodását, és úgy tűnik, hogy lassítja a pusztítás az immunrendszer. Ez segíthet késleltetni a fejlesztési problémák általában kapcsolódik az AIDS vagy a HIV-betegség. A zidovudin nem tartja meg a terjedését a HIV másoknak. Az emberek, akik ezt a gyógyszert továbbra is a problémák általában összefüggő AIDS vagy HIV-betegség.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, zidovudin használják bizonyos betegeknél a következő orvosi állapot

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Kapszula, szirup, tabletta

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát zidovudin gyermekeknél.

Allergia

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát a gyógyszer az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek szükségessé óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél a zidovudin.

Pediatric

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

geriátriai

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

egyéb kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Egyéb egészségügyi problémák

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Adagoló

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy megbeszélné kezelőorvosával.

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató lapot. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Mindaddig szedje a zidovudin a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát. Csak, hogy gyógyszert, hogy az orvos által felírt kifejezetten az Ön számára. Ne ossza meg a gyógyszert másokkal.

Azon betegeknek, akik a zidovudin belsőleges oldat

Ezt a gyógyszert akkor működik a legjobban, ha van egy állandó összeget a vérben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, ne hagyjon ki egyetlen adagot. Ha segítségre van szüksége a legmegfelelőbb időpontok megtervezéséhez bevenni a gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni az Ön vagy gyermeke fejlődése rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A zidovudin okozhat vér problémákat. Ezek a problémák eredményezhet nagyobb esélye bizonyos fertőzések és lassú gyógyulás. Ezért legyen óvatos, amikor a rendszeres fogkefe, fogselyem, és fogpiszkálóval, hogy ne sértse a fogíny. Kérdezze meg orvoshoz vagy fogorvoshoz, ha bármilyen kérdése van a megfelelő szájhigiénia (szájápolás) a kezelés alatt.

kihagyott adag

A zidovudin okozhat néhány komoly mellékhatásokat, beleértve a csontvelő-problémák. Tünetei csontvelő problémák közé tartozik a láz, hidegrázás, vagy torokfájás, sápadt bőr és szokatlan fáradtság vagy gyengeség. Ezek a problémák esetén vérátömlesztésre lehet szükség, vagy átmeneti megszakítását zidovudin. Kérdezze meg orvosát, ha bármilyen új egészségügyi problémák vagy tünetek, míg Ön vagy gyermeke szed zidovudin.

Tárolás

HIV lehet megszerezni, vagy átterjedt más embereket fertőzött testnedvek, például a vér, hüvelyváladék, vagy sperma. Ha a fertőzött, akkor a legjobb, hogy elkerüljék a szexuális tevékenység, amely egy testfolyadékok cseréje másokkal. Ha van szex, mindig viseljen (vagy a partner kopás) óvszer ( “gumi”). Csak óvszer készült latex, és használja őket, minden alkalommal van hüvelyi, anális vagy orális szex. A használata egy spermicid (például nonoxynol-9) is segíthet megakadályozni a HIV terjedését, ha nem irritálja a vagina, végbél, vagy a szájába. Spermicid kimutatták, hogy megölje HIV laboratóriumi vizsgálatok. Ne használjon olaj alapú zselé, hideg krémet, babaolaj, vagy lerövidítése a kenőanyag-e termékekre is okozhat az óvszer megtörni. Kenőanyagok olaj nélkül, mint például a K-Y-zselé, ajánlott. A nők is szeretnének folytatni a saját óvszert. Fogamzásgátló tabletták és a membránok segít megvédeni a terhesség ellen, de nem fogják akadályozni, hogy valaki így, vagy kapok az AIDS-vírus. Ha az intravénás kábítószer, hogy segítsen megállítani. Ne ossza tűt senkivel. Egyes városokban, több mint a fele a kábítószer-használók fertőzött, és megosztása még egy tűt is a vírust. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Két ritka, de súlyos reakció ez a gyógyszer is tejsavas acidózis (túl sok sav a vérben) és máj-toxicitás, amely magában foglalja a máj megnagyobbodása. Ezek gyakoribbak, ha Ön nő, nagyon túlsúlyos (elhízott), vagy már figyelembe HIV-ellenes gyógyszerek hosszú ideig. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke több ilyen tünet: hasi diszkomfort vagy görcsös, sötét vizelet, csökkent étvágy, hasmenés, általános rossz közérzetet, világos színű széklet, izmok görcsös vagy fájdalom, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség; légzési nehézség, hányás, vagy sárga szem vagy a bőr.

Ha Ön vagy gyermeke elkezdené szedni HIV-gyógyszerek, az immunrendszer kaphat erősebb. Ha fertőzések, amelyek rejtve a szervezetben (például tüdőgyulladás vagy tuberkulózis), akkor új tünetek, amikor a szervezet megpróbálja a harcot velük. Ha ez előfordul, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ez a gyógyszer okozhat Önnek vagy gyermekének, hogy a felesleges testzsír. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha változást észlel a test alakját, beleértve a megnövelt mennyiségű testzsír a nyak vagy a hát felső, arc, a mellkas körül, vagy a gyomor területe. Esetleg ezek is elveszíti zsírt a lábak, karok, vagy az arc.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.