zidovudin (orálisan) leírása és márkanevek

Zidovudin (más néven AZT) kombinálva alkalmazzuk más anti-vírus kezelésére használt gyógyszerek az emberi immunhiány-vírus (HIV) fertőzés. A HIV a vírus okozza a szerzett immunhiányos szindrómát (AIDS). A zidovudin használják lassítani a betegség HIV-fertőzött betegek, akik előrehaladott tünetei, korai tünetek, vagy egyáltalán nincsenek tünetei. Ez a gyógyszer is használják, hogy segítsen megelőzni a terhes nők, akik HIV-re halad a vírust a babák a terhesség és a születéskor.

A zidovudin nem gyógyítja vagy HIV-fertőzés megelőzésére vagy AIDS. Ez segít megőrizni a HIV szaporodását, és úgy tűnik, hogy lassítja a pusztítás az immunrendszer. Ez segíthet késleltetni a fejlesztési problémák általában kapcsolódik az AIDS vagy a HIV-betegség. A zidovudin nem tartja meg a terjedését a HIV másoknak. Az emberek, akik ezt a gyógyszert továbbra is a problémák általában összefüggő AIDS vagy HIV-betegség.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, zidovudin használják bizonyos betegeknél a következő orvosi állapot

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Kapszula, szirup, tabletta