Ziana

Terápiás Osztály: pattanás

Használja a Ziana

Kémiai Osztály: klindamicin

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának klindamicin és tretinoin lokális alatti gyermekek 12 éves korig. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor a hatását a klindamicin és a tretinoin helyileg nem végeztek az idős populációban. Azonban nem geriátriai-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt Ziana

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos termékeket tartalmazó klindamicin és tretinoin. Lehet, hogy nem kifejezetten a Ziana. Kérjük, olvassa el gondosan.

Nagyon fontos, hogy használja ezt a gyógyszert, csak irányított. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez okozhatnak a bőr túl száraz vagy irritált. Lehet, hogy használja ezt a gyógyszert, néhány hét vagy hónap alatt, mielőtt a bőr kezd jobban néz ki. Alkalmazása extra gyógyszert nem fog működni gyorsabb.

Ez a gyógyszer használata a bőr csak. Nem értem a szem, a száj, az orr, a sarkokban az orra vagy a hüvelyben. Ne használja a bőrfelületeken, amelyek vágások, horzsolások, égések vagy. Ha mégis ezeken a területeken, öblítse le azonnal.

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat a betét óvatosan. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Használni

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, vegye be minél hamarabb. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye.

Hagyja abba a gyógyszer, és hívja orvosát, ha elkezdi, akik súlyos, vizes hasmenés vagy véres hasmenés. Ez jele lehet egy súlyos mellékhatás. Ne vegyen be semmilyen gyógyszert a hasmenés ellenőrzése nélkül előbb orvosával. Néhány gyógyszer teheti a hasmenés rosszabb, vagy hogy ez tovább tart.

Helyes használata a klindamicin és a tretinoin

Ez a gyógyszer is a bőr sokkal érzékenyebb a napfényre, a szél és a hideg időjárás. Használjon fényvédő, ha a szabadban. Kerüljük a szoláriumokat és szolárium. Lehet, hogy viseljen védőruházatot, mint például egy kalap.

Bőrreakciók léphetnek fel, ha ezt a gyógyszert, mint a szárazság, bőrpír, hámlás, égő vagy szúró érzés. Hagyja abba a gyógyszer, és hívja orvosát, ha bőre nagyon piros, duzzadt, hólyagos vagy heges.

Ez a gyógyszer is okozhat átmeneti változás bőrszín (világosabb vagy sötétebb). Beszéljen orvosával, ha ez aggaszt.

Mondja el orvosának, ha azt tervezi, hogy egy műtét a gyógyszer alkalmazása előtt. Ez a gyógyszer befolyásolhatja, hogy bizonyos gyógyszerek érzéstelenítés (alkalmazott gyógyszerek műtét közben, hogy ha zsibbad) munkáját.

Ne használjon semmilyen más gyógyszer a kezelt testfelületen megkérdezése nélkül orvosával. Ne használjon bőrápoló termékek, amelyek száraz vagy irritálja a bőrt. Ezek közé tartozik a durva bőr tisztítók, szappanok, vagy termékeket tartalmaz alkoholt, fűszerek, vagy mész.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Óvintézkedések használat közben Ziana

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Ziana Side Effects

Ziana (klindamicin / tretinoin lokális)

Akne doxiciklin, klindamicin lokális, eritromicin helyi, tetraciklin helyileg, minociklin, Accutane, tretinoin helyileg, izotretinoin, Yaz, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, dapszon helyileg, Retin-A, Epiduo, adapalén helyileg, Microgestin Fe 20/01, Vibramycin, Tazorac, Claravis, Differin, TriNessa, Minocin, Tri-Sprintec, Solodyn