Zevalin in-111

Súlyos infúziós reakciók, beleértve a halálos kimenetelű esetek fordultak elő 24 órán belül rituximab infúziót, lényeges eleme az ibritumomab tiuxetan terápiás rend. A legtöbb fatális infúziós reakciók (80%) fordult elő az első rituximab infúzió. Administration is eredményez súlyos és elhúzódó cytopeniák a legtöbb betegnél. Az ibritumomab tiuxetan terápiás rend nem adható olyan betegeknek, akik 25% -os vagy nagyobb limfóma csontvelői érintettséggel és / vagy károsodott csontvelő tartaléka. Súlyos bőr- és mucocutan reakciók néha halálos kimenetelű is előfordulhat terápiát. Az adagot a Y-90 ibritumomab tiuxetan nem haladhatja meg az abszolút maximális megengedett dózis 32 millicurie (1184 megabecquerels).

Használja a Zevalin-111

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Farmakológiai Osztály: monoklonális antitest

Ezt a gyógyszert kell beadni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását ibritumomab injekció gyerekek. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát ibritumomab injekció az idősek.

Használata előtt Zevalin-111

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek Ibritumomab. Lehet, hogy nem egyedi Zevalin-111. Kérjük, olvassa el gondosan.

Akkor kapja meg a gyógyszert, amíg a kórházban vagy a rák kezelési központ. Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Nem szabad teherbe esni, amíg Ön ezt a gyógyszert, és 12 hónapos megállítása után. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazása.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos mellékhatás, az ún infúziós reakció. Ez lehet életveszélyes és azonnali orvosi ellátást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha a láz, hidegrázás, légzési nehézség, mellkasi szorító érzés, duzzanat a arc vagy a kéz, szédülés, vagy ha úgy érzi, ájulás néhány órán belül, miután megkapja azt.

Ha van egy súlyos bőrreakció ezt a gyógyszert, akkor forduljon orvoshoz azonnal. A tünetek közé tartozhat hólyagosodás vagy mozog a bőr vörös, duzzadt, irritált, vagy hámló bőr, láz, hidegrázás, fejfájás, vagy hasmenés.

Amíg kezelik Ibritumomab, és a kezelés megszakítása után vele, nincs védőoltások (élő vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Ibritumomab csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni.

Ibritumomab átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ha ibritumomab véletlenül lép ki a vénát, ahol az injekciót, ez károsíthatja a szöveteket, ami a hegesedés. Mondja az orvos vagy a nővér rögtön, ha azt észleli, bőrpír, fájdalom, duzzanat vagy az injekció helyén.

Miközben ezt a gyógyszert, akkor lehet kitéve sugárzásnak. Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

Ez a gyógyszer tartalmaz albumin, amely származik adományozott emberi vér. Néhány emberi vérkészítmények továbbítják bizonyos vírusok olyan embereknek, akik befogadták. A kockázata, hogy a vírust gyógyszerek emberi vérből már jelentősen csökkent az elmúlt években. Ez az eredmény a szükséges vizsgálati emberi donorok egyes vírusokat, és a tesztelés során, amitől ezek a gyógyszerek. Bár a kockázat csekély, beszéljen orvosával, ha aggályai.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Helyes használata ibritumomab

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

A több hónapos, miután megkapta ezt a terápiát, akkor még olyan mellékhatásokat okoz, hogy szükség van a figyelmet. Ez alatt az idő alatt keresse fel orvosát azonnal, ha bármelyiket észleli az alábbi

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Óvintézkedések használat közben Zevalin-111

Non-Hodgkin-limfóma metotrexát, Rituxan®, rituximab, ciklofoszfamid, Cytoxan, vinkrisztin, Imbruvica, citarabin, bleomicin, ibrutinib, karmusztin, bendamusztin, Trexall, mitoxantron, fludarabin, Treanda, Bendeka, Zydelig, idelalisib, Blenoxane, Oncovin

 vagy csatlakozz az In-111 Zevalin támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.

Zevalin-111 Mellékhatások

In-111 Zevalin (ibritumomab)