zestril: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Zestril?

Zestril kezelésére alkalmazzák a magas vérnyomás (hipertónia), vagy pangásos szívelégtelenség.

Zestril is használják, hogy javítsa a túlélést a szívroham után.

Ne használja Zestril ha terhes. Ez árthat a magzatot. Hagyja abba a gyógyszer, és tájékoztassa orvosát azonnal, ha teherbe esik.

Fontos információ

Nem szabad használni Zestril ha örökletes angioödéma.

Ha Ön cukorbeteg, ne használja Zestril együtt olyan gyógyszert, amely tartalmazza az aliszkiren (Amturnide, Tekturna, Tekamlo, Valturna).

Nem szabad használni Zestril ha allergiás Lizinoprillel vagy bármely más ACE-gátló, mint benazepril kaptopril, fozinopril, enalapril, moexipril, perindopril, quinapril, ramipril vagy trandolapril.

Ha Ön cukorbeteg, ne használja Zestril együtt olyan gyógyszert, amely tartalmazza az aliszkiren (Amturnide, Tekturna, Tekamlo, Valturna).

A gyógyszer szedése előtt

Akkor is kell, hogy elkerülje Zestril aliszkiren-ha vesebetegségben szenved.

Nem szabad használni Zestril ha örökletes angioödéma.

Annak érdekében, hogy Zestril biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

vesebetegség (vagy ha művesekezelés)

májbetegség

cukorbetegség; vagy

magas káliumszint a vérben.

Ha Ön cukorbeteg, vagy vesebetegségben szenved, előfordulhat, hogy nem tudja, hogy Zestril ha is szed aliszkiren (Tekturna, Tekamlo, Valturna, Amturnide).

Ne használja Zestril ha terhes. Hagyja abba a gyógyszer és tájékoztassa orvosát, ha teherbe esik. Zestril okozhat sérülést vagy halált a magzatot, ha Ön a gyógyszert a második vagy harmadik trimeszterében. Használja hatékony fogamzásgátló szedése Zestril.

Nem ismert, hogy a lisinopril átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Ne használja ezt a gyógyszert anélkül, hogy orvosával, ha szoptat egy kisbabát.

Vegye Zestril pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Igyál sok vizet minden nap, amíg ezt a gyógyszert szedi.

Zestril lehet venni étellel vagy anélkül.

A vérnyomás ellenőrizni kell gyakran, és akkor lehet, gyakori vérvizsgálatot.

Hívja fel orvosát, ha a folyamatban lévő hányás vagy hasmenés, vagy ha a szokásosnál erősebb verejtékezés. Könnyedén kiszárad a gyógyszer szedése alatt. Ez ahhoz vezethet, hogy nagyon alacsony a vérnyomása, elektrolit zavarok, veseelégtelenség vagy szedésének Zestril.

Ha szüksége van a műtét, mondja a sebész idő előtt, hogy az Ön által használt Zestril. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer rövid ideig.

Ha kezelik magas vérnyomás, ne használja ezt a gyógyszert, ha jól érzi magát. A magas vérnyomás gyakran nincsenek tünetei. Lehet, hogy a vérnyomás gyógyszert az egész életed.

Store Zestril szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Hogyan kell Zestril?

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Az alkoholfogyasztás tovább csökkentheti a vérnyomást és növelheti bizonyos mellékhatásai Zestril.

Ne váljanak a túlhevült vagy dehidratált edzés közben, a meleg időjárás, vagy nem iszik elég folyadékot. Zestril csökkentheti izzadás és hajlamosabb lesz a hőguta.

Ne használjon sópótlók vagy kálium-kiegészítők szedése Zestril, hacsak az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.

Ne kerüljön túl gyorsan ülő vagy fekvő helyzetben, vagy szédülést. Kelj fel lassan és egyenletes magát, hogy megakadályozzák a csökkenés.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Zestril: csalánkiütés; súlyos hasi fájdalom, nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

egy hibbant érzés, mint talán elájulsz

alig vagy egyáltalán nem vizelési

magas kálium-, – hányinger, lassú vagy szokatlan szívverés, gyengeség, a mozgékonyság elvesztése

veseproblémák – alig vagy egyáltalán nem vizelés, fájdalmas vagy nehéz vizelés, duzzanat a láb vagy boka, fáradtságérzés vagy légszomj; vagy

májproblémák, – hányinger, felhasi fájdalom, viszketés, fáradtságérzés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek).

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Gyakori Zestril mellékhatás lehet

Mi történik, ha túladagolás?

fejfájás, szédülés

köhögés; vagy

Mit kell elkerülni véve Zestril?

mellkasi fájdalom.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Zestril mellékhatások

Szokásos felnőtt dózis magas vérnyomás

Kezdő dózis: 10 mg naponta egyszer szájon át, 5 mg naponta egyszer szájon át; Fenntartó adag: 20-40 mg naponta egyszer szájon át; Maximális adag: 80 mg naponta egyszer szájon át; Hozzászólások; -A Kezdő adag 5 mg naponta egyszer szájon át kapó betegeknél diuretikum .; -A 80 mg-os dózis használt, de úgy tűnik, nem ad nagyobb hatást .; -Ha A vérnyomás nem kontrollált lizinoprillal egyedül, alacsony dózisú diuretikum adhatunk (például a hidroklorotiazid 12,5 mg). Az adagolás befejezése után a vizelethajtó, lehetséges lehet, hogy csökkentse az adagot lizinopril.

Szokásos felnőtt dózis pangásos szívelégtelenség

Kezdő adag: 2,5-5 mg naponta egyszer szájon át; Fenntartó adag: Az adagolást növelni kell eltűrni; Maximális adag: 40 mg naponta egyszer szájon át; Hozzászólások; -A Vizelethajtó adagját módosítani kell, hogy segítsen minimalizálni hypovolemia, ami hozzájárulhat a hipotenzió. A megjelenése hipotenzió után a kezdeti adag lizinopril nem zárja ki a későbbi óvatos dózistitrálás a kábítószert.

Szokásos adagja felnőtteknek szívizominfarktus

Kezdő dózis: 5 mg szájon át (24 órán belül az időpont, amikor az akut miokardiális infarktus); További adagok: 5 mg orálisan 24 óra elteltével, majd 10 mg-os orálisan 48 óra után .; Fenntartó adag: 10 mg naponta egyszer szájon át. Az adagolást folytatni kell legalább 6 hétig .; Hozzászólások; -Therapy Kell kezdeni 2,5 mg olyan betegeknél, akiknek alacsony a szisztolés vérnyomás (kisebb vagy egyenlő, mint 120 Hgmm, és nagyobb, mint 100 Hgmm) alatt az első 3 nap után az infarktus. Ha tartós hypotonia alakul ki (szisztolés vérnyomás kevesebb mint 90 Hgmm több mint 1 óra) kezelést abba kell hagyni .; Felhasználás: a mortalitás csökkenése akut miokardiális infarktus

Szokásos adagja felnőtteknek diabéteszes nefropátia

Kezdő dózis: 10-20 mg naponta egyszer szájon át; Fenntartó adag: 20-40 mg naponta egyszer szájon át; Dózis lehet titrálni felfelé minden 3. nap; Hozzászólások; -Nem Jóváhagyott jelzéssel.

A szokásos geriátriai dózis magas vérnyomás

Kezdő adag: 2,5-5 mg naponta egyszer szájon át; Fenntartó adag: Az adagok kell növelni 2,5 mg és 5 mg naponta a 1-2 hetes időközönként .; Maximális adag: 40 mg naponta egyszer szájon át

Szokásos Pediatric dózis magas vérnyomás

Gyermekkorú betegeknél nagyobb vagy egyenlő, mint 6 éves korig; Kezdő dózis: 0,07 mg / kg naponta egyszer szájon át (Maximum kezdő adag 5 mg naponta egyszer); Fenntartó adag: Az adagolást megfelelően kell módosítani, hogy a vérnyomás válasz 1-2 hetes időközönként .; Maximális adag: 0,61 feletti adagok mg / kg-os vagy nagyobb, mint 40 mg nem vizsgálták gyermekekben; Hozzászólások; -Ez Gyógyszer nem ajánlott gyermekgyógyászati ​​betegeknél kevesebb, mint 6 éves vagy gyermekkorú betegek glomeruláris filtrációs ráta kisebb, mint 30 ml / perc.

Tájékoztassa orvosát az összes jelenlegi gyógyszerek és bármilyen elkezdi vagy abbahagyja, különösen

lítium

vizelethajtó vagy “víz pirulát”

arany injekciót ízületi gyulladás kezelésére

kálium-kiegészítő

orvoslás, hogy megakadályozzák az átültetett szerv kilökődésének – everolimus szirolimuszt; vagy

NSAID-ok (nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek) – az aszpirin, ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve), celekoxib, diklofenak, indometacin, a meloxicam, és mások.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek lizinoprillel, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

13.03.2015-10-20, 11:05:57.

Zestril adagolási információt

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Zestril?

Zestril (lisinopril)

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Magas vérnyomás lisinopril, amlodipin, metoprolol, a hidroklorotiazid losartan, furoszemid

Diabetikus Kidney Disease lisinopril, losartan, enalapril, ramipril, Cozaar benazepril

Heart Attack Plavix, lisinopril, aszpirin, metoprolol, atenolol, warfarin

Szívelégtelenség lisinopril, amlodipin, metoprolol, furoszemid, karvedilol, Lasix