zanamivirt belélegzés, szájon / porlasztás

Terápiás Osztály: vírusellenes

Használja a zanamivir

Farmakológiai Osztály: neuraminidáz inhibitor, Influenza A és B vírus

Zanamivir csökkentheti influenzás tünetek (gyengeség, fejfájás, láz, köhögés, orrfolyás vagy orrdugulás, torokfájás) által 1-1,5 nap. Zanamivir is fel lehet használni az influenza megelőzésére fertőzést, ha jöttek szoros kapcsolatba, akinek influenzás.

zanamivirt kell kezdeni 2 napon belül, amelynek az influenza tünetei. Zanamivir nem tartja meg a terjedését az influenzavírus, hogy más emberek. Lehet, hogy nem mindenkinél működnek. Zanamivir nem lehet az Ön számára, ha súlyosan beteg, vagy egy légzési probléma (például asztma vagy krónikus obstruktív tüdőbetegség). Ha megkapja az influenza elleni vakcina minden évben, továbbra is megtehetik. Zanamivir nem helyettesíti az Ön éves influenza elleni védőoltást.

zanamivirt csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert zanamivirt, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a zanamivirrel vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását zanamivirt influenza kezelésére alatti gyermekek 7 éves és az influenza megelőzésére gyermekeknél fiatalabb 5 évnél fiatalabb. A biztonságosságot és hatékonyságot nem igazolták ebben a korcsoportban.

Használata előtt zanamivirt

Megjegyzés: zanamivirrel kapható Kanadában. Nem ajánlott a 12 évesnél fiatalabb gyermekek éves.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát zanamivir az idősek. Az idős betegek azonban érzékenyebbek lehetnek a hatását zanamivir, mint a fiatalabb felnőttek, ami megkövetelheti óvatosan kapó betegeknél zanamivirt.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát zanamivirt. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Beszéljen orvosával a lehetőséget kapok egy influenza elleni oltást, ha nem volt egy sem. zanamivirt működik a legjobban, ha használják a lehető leghamarabb expozíció után az emberek, akik az influenza. Ha már van az influenza, továbbra is használja zanamivirt a teljes kezelés időpontjában akkor is, ha jobban érzi magát néhány nap után. Ez segít tisztázni a fertőzést teljesen. Ha abbahagyja a zanamivirt túl korán, a tünetek visszatérhetnek. zanamivirt kell venni 5 napig.

Az inhalációs zanamivirrel kell használni csak egy speciális inhalátor (Diskhaler®). Ne keverje zanamivirt más megoldásokkal. Ne használja zanamivirrel semmilyen porlasztó vagy mechanikus ventilátor.

zanamivirt általában jön a beteg utasításokat. Előtt figyelmesen olvassa el a gyógyszer alkalmazása. Ha nem érti az irányokat, vagy nem biztos benne, hogyan kell használni az inhalátort, kérdezze meg orvosát, hogy mutassa meg, hogyan kell használni.

Betölteni az inhalátor

Ahhoz, hogy használni az inhalátort

Ha Ön is egy másik inhalációs hörgőtágító (például albuterol, Atrovent®, Combivent® vagy Serevent®), használja azt használata előtt zanamivirt.

A dózis zanamivir különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú zanamivirt. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot zanamivir, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha kihagy egy adagot, vagy felejtsd el használni, használni, amint csak lehet, kivéve, ha ez kevesebb, mint 2 órát, mielőtt a következő adagot. Használja a következő adagot a szokásos időben. Ne használjon extra gyógyszert pótolni a kihagyott adag pótlására.

Tartsa a gyógyszert a fóliát, amíg nem akarja használni. Tárolja szobahőmérsékleten, hőtől és közvetlen fény. Nem fagyasztható.

Gyerekektől távol tartandó.

Helyes használata zanamivir

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni az Ön vagy gyermeke fejlődése a kezelés után. Ez annak biztosítására, hogy a fertőzés tisztázódik teljesen, és lehetővé teszi az orvos, hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

zanamivirrel nem helyettesíti az éves influenza elleni védőoltást. Szintén nem tartani, vagy a gyermek szerzés egy bakteriális fertőzés, amely kezdődik az influenza-szerű tünetek.

Zanamivir okozhat az emberek tüdőbetegségben (például a krónikus obstruktív tüdőbetegség vagy asztma), hogy a légszomj, légzési nehézség, zihálás vagy. Ha ezek a tünetek használata után zanamivirt, hagyja abba a zanamivir és hívja orvosát azonnal.

Hörgőgörcs (zihálás) is veszélyt asztmás betegeknél vagy krónikus légzőszervi betegség. Mindig van egy gyors hatású inhalációs hörgőtágító Ön számára elérhető.

zanamivirt okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Megáll használ zanamivirt és hívja orvosát, ha Ön vagy gyermeke viszketés, csalánkiütés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben zanamivirt.

Zanamivir okozhat néhány ember, különösen a gyermekek és a tizenévesek, hogy izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg egyéb kóros viselkedés, ami sérülést okozhat. Ha a gyermek, vagy a gondozó bármelyikét észleli ezeket a mellékhatásokat, értesítse orvosát vagy gyermeke orvosát azonnal.

Óvintézkedések használat közben zanamivirt

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön vagy gyermeke tervet, hogy az élő orr influenza elleni vakcina (FluMist®) Mielőtt elkezdené alkalmazni zanamivirt. Nem kaphat a vakcinát két héten belül előtt vagy után 48 órával a zanamivirt.

Ha Ön vagy a gyermek tünetei nem javulnak után Ön vagy gyermeke kivitelben abba a gyógyszer szedését, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

zanamivirt Side Effects

zanamivirt

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Influenza Tamiflu, amantadin oseltamivirt, Symmetrel, Percogesic, Theraflu influenza, Hideg és köhögés por, Coricidin HBP Cold & Flu, Dologesic

Sertésinfluenza Tamiflu oszeltamivir, zanamivirt, Relenza influenza vírus vakcina, H1N1, inaktivált

Influenza profilaxis Tamiflu, amantadin Fluzone, Fluvirin oszeltamivir, Afluria, Fluzone nagydózisú, Symmetrel