zanamivir (belégzéssel történő) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Beszéljen orvosával a lehetőséget kapok egy influenza elleni oltást, ha nem volt egy sem. Ez a gyógyszer működik a legjobban, ha használják a lehető leghamarabb expozíció után az emberek, akik az influenza. Ha már van az influenza, továbbra is használja ezt a gyógyszert a teljes kezelés időpontjában akkor is, ha jobban érzi magát néhány nap után. Ez segít tisztázni a fertőzést teljesen. Ha abbahagyja a gyógyszer túl hamar, a tünetek visszatérhetnek. Ezt a gyógyszert kell bevenni 5 napig.

Az inhalációs zanamivirrel kell használni csak egy speciális inhalátor (Diskhaler®). Ne keverje a gyógyszert más megoldásokat. Ne használja ezt a gyógyszert, minden porlasztó vagy mechanikus ventilátor.

Ez a gyógyszer általában jön a beteg utasításokat. Előtt figyelmesen olvassa el a gyógyszer alkalmazása. Ha nem érti az irányokat, vagy nem biztos benne, hogyan kell használni az inhalátort, kérdezze meg orvosát, hogy mutassa meg, hogyan kell használni.

Betölteni az inhalátor

Ahhoz, hogy használni az inhalátort

Ha Ön is egy másik inhalációs hörgőtágító (például albuterol, Atrovent®, Combivent® vagy Serevent®), használja azt használata előtt zanamivirt.

Tárolás

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha kihagy egy adagot, vagy felejtsd el használni, használni, amint csak lehet, kivéve, ha ez kevesebb, mint 2 órát, mielőtt a következő adagot. Használja a következő adagot a szokásos időben. Ne használjon extra gyógyszert pótolni a kihagyott adag pótlására.

Tartsa a gyógyszert a fóliát, amíg nem akarja használni. Tárolja szobahőmérsékleten, hőtől és közvetlen fény. Nem fagyasztható.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.