zaleplonra (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha úgy gondolja, meg kell, hogy zaleplonra több mint 7-10 nap, mindenképpen beszélje meg orvosával. Álmatlanság, hogy hosszabb ideig tart, mint ez lehet a jele, a másik orvosi probléma.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszer (CNS) depresszáns (gyógyszerek álmosságot okozó). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák vagy megfázás: nyugtatók, nyugtatók, altatók vagy; vényköteles fájdalomcsillapítót vagy narkotikumok, barbiturátok, gyógyszer rohamok izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, különösen az idősebb személyek, lesz álmos, szédül, feledékenység, ügyetlen és bizonytalan, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Habár zaleplon lefekvéskor, előfordulhat, hogy bizonyos embereket, hogy Álmos vagy csökkenti az éberséget a felmerülő. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagálnak a zaleplon Mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül, bizonytalan, vagy nem éber vagy képes látni is.

Ha bármilyen szokatlan és furcsa gondolatok vagy viselkedés szedése zaleplon, feltétlenül beszélje meg orvosával. Egyes változások történtek az emberek abba a gyógyszer szedését, mint amilyeneket az emberek, akik isznak alkoholt, és aztán olyan módon, hogy nem normális. Egyéb változások lehetnek szokatlan és szélsőséges, mint például a zavartság, hallucinációk (látás, hallás, szaglás, vagy érzés a dolgok, amelyek nincsenek ott), és szokatlan izgatottság, idegesség, vagy ingerlékenység.

Ez a gyógyszer okozhat alvással kapcsolatos viselkedés, mint az autóvezetés (alvás-vezetés), séta (alvajárás), a szex, a telefonálás, vagy elkészítése és étkezés közben aludt, vagy nem teljesen ébren. Ha ezek a reakciók jelentkeznek, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ha vesz zaleplonra sokáig, ne hagyja abba a szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Orvosa, hogy csökkentse fokozatosan az összeget szed leállítása előtt teljesen. Megállás a gyógyszer hirtelen megvonási tüneteket okozhat mellékhatásokat.

Bevétele után zaleplon álmatlanság, akkor lehet, alvászavar (rebound inszomnia) az első néhány éjszaka után megszakítja a gyógyszer szedését.

Ha úgy gondolja, vagy valaki más vett be túladagolta ezt a gyógyszert, hogy orvosi segítséget egyszerre. Figyelembe túladagolása zaleplonnal vagy az alkohol vagy más, központi idegrendszeri depresszáns és zaleplonra vezethet légzési problémákat és eszméletvesztés. Egyes jelek A túladagolás ügyetlenség vagy bizonytalan, zavartság, súlyos álmosság, alacsony vérnyomás, szokatlan tompultság vagy érzés lassú és problémás légzés.

Zaleplonra okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hagyja abba a gyógyszer szedését és hívja fel orvosát azonnal, ha a viszketés, csalánkiütés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.