zafirlukast (orálisan) leírása és márkanevek

Zafirlukast arra használják, hogy ellenőrizzék az asztma tüneteit, és javítja a tüdő működését. Azonban ez a gyógyszer nem alkalmazható enyhítésére asztmás roham, amely már megkezdődött.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát zafirlukaszt gyermekeknél. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg fiatalabb gyermekek, mint 5 éves.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát zafirlukaszt az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel alsó légúti fertőzések és a nem kívánt mellékhatások, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózis idős betegek fogadására zafiriukast.

Tabletta

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Allergia

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Pediatric

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

geriátriai

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Zafirlukast megelőzésére használják asztmás rohamok. Nem enyhítésére használják a támadás, hogy már megkezdődött. Enyhítésére asztmás roham, amely már elkezdődött, akkor használjon egy inhalációs gyógyszer, amely gyorsan. Ha nincs másik gyógyszert használni a támadás, vagy ha bármilyen kérdése van ezzel kapcsolatban, kérdezze meg orvosát.

Ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy orvosával. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

egyéb kölcsönhatások

Ez a gyógyszer általában jön betegtájékoztatót. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Egyéb egészségügyi problémák

Élelmiszer megváltoztathatja az összeget a zafirlukaszt, hogy felszívódik. Meg kell bevenni éhgyomorra, 1 óra előtt vagy 2 órával étkezés után.

Adagoló

Ahhoz, hogy működjön, zafirlukast kell venni minden nap szabályosan elhelyezett alkalommal, akkor is, ha az asztma jobbnak tűnik.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ön vagy gyermeke által szedett egyéb gyógyszerek az asztma együtt zafiriukast. Ne hagyja abba, vagy csökkentse az adagot az egyéb gyógyszerek, akkor is, ha az asztmája tűnik, jobb, ha nem kell eldöntenie, hogy az orvos által.

Kérdezze meg orvosát, ha Ön vagy a gyermek tünetei nem javulnak, vagy ha asztmája súlyosbodik.

Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Ez a gyógyszer okozhat a vér egy ritka állapot, az ún Churg-Strauss-szindróma. Ez általában akkor fordul elő azoknál a betegeknél, akik asztmában vagy szájon át szed szteroid gyógyszereket éppen leállt vagy az adagot csökkenteni vagy csökkentjük. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke a következő tünetek: egy érzés, zsibbadás, influenza-szerű tünetek, zsibbadás a karok és a lábak, kiütés vagy fájdalom és duzzanat a melléküregek.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy izgatott, zavarodott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy több depressziós és problémái az alvás. Ha a gyermek, vagy a gondozó bármelyikét észleli ezeket a mellékhatásokat, értesítse orvosát vagy gyermeke orvosát azonnal.

kihagyott adag

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Tárolás

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.