Yasmin (fogamzásgátló tabletták) kábítószer-információs

Mi Yasmin?

Yasmin használják nők, mint a fogamzásgátló a terhesség megelőzésére.

Yasmin is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Ne használja Yasmin, ha terhes, vagy ha nemrég szült.

Fontos információ

Nem szedhet Yasmin, ha bármilyen, a következő feltételek mellett: kezeletlen magas vérnyomás, szívbetegség, a véralvadási zavarok, keringési zavarok, diabeteszes problémái vannak a szemek vagy a vese, szokatlan hüvelyi vérzés, májbetegség vagy májrák, súlyos migrénes fejfájás, ha dohányzik, és több mint 35, vagy ha valaha is volt emlő- vagy méhrák, sárgaság okozta a fogamzásgátló tabletták, a szívinfarktus, a stroke, vagy egy vérrög.

Figyelembe Yasmin növelheti a vérrögképződés kockázatát, a stroke, szívroham, különösen akkor, ha bizonyos egyéb feltételek, vagy ha túlsúlyos.

A dohányzás nagyban növeli a vérrögképződés kockázatát, stroke vagy a szívroham. Nem szedhet Yasmin, ha dohányzik, és több mint 35 éves.

Figyelembe Yasmin növelheti a vérrögképződés kockázatát, stroke vagy a szívroham. Ön még nagyobb veszélyben, ha magas a vérnyomása, cukorbeteg, magas a koleszterinszintje vagy ha túlsúlyos. A stroke kockázatát vagy vérrög a legmagasabb során az első évben a fogamzásgátló tabletták. A kockázat is magas, ha újraindítja Yasmin után nem vesz nekik 4 hetes vagy hosszabb.

Meghozatala előtt Yasmin

A dohányzás nagyban növeli a vérrögképződés kockázatát, stroke vagy a szívroham. A kockázatot növeli az idősebb vagy, és minél többet dohányzik. Nem szedhet kombinált fogamzásgátló tablettát, ha dohányzik, és több mint 35 éves.

Ne használja, ha terhes. Hagyja abba Yasmin és tájékoztassa orvosát, ha teherbe esett, vagy ha kihagy két menstruációs ciklus egymás után. Ha nemrég volt egy baba, várjon legalább 4 hétig, mielőtt Yasmin.

Nem szedhet Yasmin, ha

kezeletlen vagy nem kontrollált magas vérnyomás

szívbetegség (koszorúér-betegség, nem kontrollált szívbillentyű rendellenesség, korábbi szívroham, stroke vagy vérrög)

a véralvadási zavar vagy keringési problémák

problémái vannak a szem, vese vagy a keringés okozta cukorbetegség

kórtörténetében hormonnal kapcsolatos rák, mint például a mell vagy a méh rákos

szokatlan hüvelyi vérzés, hogy nem ellenőrizték az orvos

májbetegség, májrák, kórtörténetében sárgaság okozta terhesség vagy fogamzásgátló tabletták; vagy

Súlyos migrénes fejfájás (aura, zsibbadás, gyengeség, vagy látászavarok), különösen akkor, ha 35 évnél idősebb.

Annak érdekében, hogy Yasmin biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

magas vérnyomás, visszér

magas koleszterin vagy triglicerid, vagy ha túlsúlyos

elektrolit-egyensúly zavara (mint például a magas káliumszint a vérben)

kórelőzményében depresszió

cukorbetegség, pajzsmirigy, epehólyag-betegség

görcsroham vagy epilepszia

tuberkulózis; vagy

Hogyan kell Yasmin?

kórtörténetében fibrocisztás emlő betegség, rögök, csomók, vagy rendellenes mammogram.

A hormonok Yasmin átkerülhet az anyatejbe és károsíthatja a szopós csecsemő. Yasmin is lassú anyatejképződés. Ne használja, ha Ön szoptat.

Vegye Yasmin pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig. Itt lesz az első olyan tablettát, az első nap a menstruáció, vagy az első vasárnap után kezdődik. Lehet, hogy használni back-up fogamzásgátló, például óvszert vagy spermicid, amikor először kezdi el használni Yasmin. Kövesse az orvos utasításait.

A helyes út, hogy a tabletta az, hogy egy tablettát minden nap ugyanabban az időben a végzést a csomagot. Előnyös, hogy a tabletta az esti étkezés után vagy lefekvés előtt, kevés folyadékkal, ha szükséges. Yasmin bevehető étkezéstől függetlenül.

Ha a tabletták elfogynak, új csomagot kezd, a következő napon. Lehet, hogy terhes, ha nem veszi egy tabletta naponta. Kiváltja a receptjét, mielőtt elfogy a tabletták teljesen.

Yasmin csomagok tartalmazzák a 21 sárga pirula (hormonok) és hét fehér “emlékeztető” tablettát. Az emlékeztető tabletták kapsz egy kis szünetet a hormon tabletták és tartsa meg a ciklust. Az időszak általában kezdődik használata közben a fehér emlékeztető tablettát.

Lehet, hogy áttöréses vérzés, különösen az első 3 hónapban. Tájékoztassa orvosát, ha ez a vérzés folytatódik, vagy nagyon nehéz.

Használjon egy back-up fogamzásgátló ha erős hányás vagy hasmenés.

Ha szüksége van a műtét vagy az orvosi vizsgálatokat, vagy ha lesz ágynyugalom, akkor lehet, hogy hagyja abba a Yasmin rövid ideig. Bármilyen orvos vagy sebész, aki kezeli, akkor tudnia kell, hogy az Ön által használt fogamzásgátló tablettát.

Míg a fogamzásgátló tabletták, meg kell, hogy látogassa meg kezelőorvosát.

Tárolja Yasmin szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Kövesse a beteg utasításokat a gyógyszer hatását. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha nem érti ezeket az utasításokat. Hiányzik egy pirulát növeli a teherbe eshetnek.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Ha kihagy egy aktív tablettát, vegyen be két tablettát a nap, hogy emlékezzen. Akkor vegye egy tablettát naponta, a többi a csomagolás.

Mi történik, ha túladagolás?

Ha kihagy két aktív tabletták egy sorban hét 1 vagy 2, hogy két tabletta naponta két nap egymás után. Akkor vegye egy tablettát naponta, a többi a csomagolás. Használja back-up fogamzásgátló legalább 7 nappal a kimaradt tablettát.

Ha kihagy két aktív tabletták egy sorban a 3. héten, dobja ki a többi a csomagolás és új csomagot kezd, ugyanazon a napon, ha egy nap 1 starter. Ha egy vasárnap starter, folyamatosan figyelembe egy pirulát minden nap, amíg vasárnap. Vasárnap, dobja ki a többi a csomagolás és új csomagot kezd azon a napon.

Mit kell elkerülni véve Yasmin?

Ha kihagy három aktív tabletták egy sorban hét 1, 2, vagy 3, dobja ki a többi a csomagolás és új csomagot kezd, ugyanazon a napon, ha egy nap 1 starter. Ha egy vasárnap starter, folyamatosan figyelembe egy pirulát minden nap, amíg vasárnap. Vasárnap, dobja ki a többi a csomagolás és új csomagot kezd azon a napon.

Ha kihagy kettő vagy több tablettát, akkor lehet, hogy nincs idő a hónap során. Ha kihagy egy időszakot két egymást követő hónapban, forduljon orvoshoz, mert lehet, hogy terhes.

Ha kihagy egy emlékeztető pirulát, dobd el és folyamatosan figyelembe egy emlékeztető tabletta naponta, amíg a csomag üres. Nem kell back-up fogamzásgátló, ha kihagy egy emlékeztető pirulát.

Yasmin mellékhatások

 A túladagolás tünetek közé tartozik a hányinger, a hányás és a hüvelyi vérzés.

Ne dohányozzon, miközben Yasmin, különösen, ha elmúlt 35 éves.

Yasmin nem nyújt védelmet a szexuális úton terjedő betegségek – köztük a HIV és az AIDS. Egy óvszer az egyetlen módja annak, hogy megvédje magát ezekkel a betegségekkel.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Yasmin: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Megáll használ Yasmin, és hívja orvosát azonnal, ha van

szélütés tünetei – hirtelen zsibbadása vagy gyengesége (különösen az egyik oldalon, a test), hirtelen jelentkező, súlyos fejfájás, elkent beszéd, látási vagy a mérleg

jelei vérrög – mellkasi fájdalom, hirtelen köhögés, nehézlégzés, vérköpés, duzzanat vagy meleget egyik vagy mindkét lábát

szívroham tünetei – mellkasi fájdalom vagy nyomás, fájdalom terjed a pofa vagy a váll, émelygés, izzadás

májproblémák – súlyos hasi fájdalom, láz, fáradtságérzés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek)

a változás a minta vagy a migrén fejfájás

duzzanat a kezek, bokák vagy a lábak

a mell csomó; vagy

depresszió tünetei – alvási problémák, gyengeség, fáradtságérzés, hangulatváltozások.

Gyakori Yasmin mellékhatás lehet

hányinger, hányás

emlőérzékenység

fejfájás, hangulatváltozások, fáradtságérzés, ingerlékeny

hízás; vagy

változásokat a menstruációs ciklus, csökkent nemi vágy.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Számos gyógyszer kölcsönhatásba léphet a fogamzásgátló tabletták, és kevésbé hatékony, ami azt eredményezheti, terhesség. Az etinil-ösztradiol is befolyásolhatja vérszintjét bizonyos egyéb gyógyszerek, így kevésbé hatékony vagy növekvő mellékhatásokat. Ez magában foglalja a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek.

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Yasmin?

7.02.2016-02-11, 03:52:29

Yasmin (drospirenon / etinilösztradiol)

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Akne doxiciklin, klindamicin lokális, eritromicin helyi, tetraciklin helyileg, minociklin

Menstruációs rendellenességek Yaz, tranexámsavat, Microgestin Fe 20/01, Gildess Fe 20/01, Necon 1/35

Fogamzásgátló Mirena, Depo-Provera, a medroxiprogeszteron, Provera, Nexplanon NuvaRing

Havivérzést megelőző rossz közérzet szertralin, Zoloft, a Prozac, fluoxetin, paroxetin, Yaz