xgeva

Terápiás Osztály: Immunológiai Agent

Használja a Xgeva

Farmakológiai Osztály: monoklonális antitest

Denosumab injekciót kezelésére is használják csontvesztés férfiaknál prosztata rák és a mellrákos nők kapó rák kezelésére. Arra használják, hogy megakadályozzák a csont problémák betegeknél csontáttétek (rák átterjedt) tumorban. Denosumab kezelésére használják óriássejtes a csont, hogy nem lehet eltávolítani a műtét. Ez a gyógyszer a kezelésére is alkalmazzák rosszindulatú hiperkalcémia, amelyet úgy kezeltek biszfoszfonátokkal (például alendronát, ibandronát, rizedronát, Fosamax®), de nem működik jól.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, illetve felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata denoszumab injekció alkalmazása nem javasolt a gyermekpopuláció körében, kivéve a tizenévesek óriássejtes a csont. Biztonságosságát és hatásosságát denoszumab más feltételeket nem állapították meg.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát denoszumab injekció az idősek.

Használata előtt Xgeva

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek denoszumab. Lehet, hogy nem kifejezetten a Xgeva. Kérjük, olvassa el gondosan.

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy lövés a bőre alá, rendszerint a felkaron, a comb felső, vagy a gyomor.

Prolia® általában adott 6 havonta, és Xgeva® szokás megadni 4 hetente egyszer. Orvosa azt is megadja a D-vitamin és a kalcium-kiegészítők. Kövesse az utasításokat, hogyan kell ezeket a gyógyszereket.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el figyelmesen az. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Ezt a gyógyszert kell adni egy fix menetrend. Ha kihagy egy adagot, vagy elfelejtette alkalmazni a gyógyszert, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerésze utasításait.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Prolia® tartalmaz denoszumab amely szintén megtalálható Xgeva®. Használó betegek Prolia® ne kapjanak Xgeva®.

Magzatot sérülne, ha ezt a gyógyszert a terhesség alatt. Részesülő nő Xgeva® kell használni a hatékony fogamzásgátló tartani attól, hogy a kezelés során terhes és legalább 5 hónapig az utolsó adagot. Van is egy potenciális ezt a gyógyszert, hogy születési rendellenességet okoz, ha az apa használja azt, amikor a szexuális partnere teherbe esik. Ha teherbe esik, miközben Ön ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha van egy kiütés, szédülés, szédülés, vagy ájulás, viszketés, az arc, a nyelv és a torok, légzési nehézség vagy mellkasi fájdalom után kapsz az injekciót.

Ez a gyógyszer okozhat hypocalcaemia (alacsony kalciumszint a vérben). Az alacsony kalciumszint a vérben kell kezelni, mielőtt ezt a gyógyszert. Hívja fel orvosát azonnal, ha izomgörcsök vagy izomrángások, vagy zsibbadás vagy bizsergés a kéz- és lábujjak, vagy a szád körül.

Prolia® fokozhatja a fertőzések kialakulásának. Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések használata közben ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy láz vagy hidegrázás, vörös, duzzadt bőr, súlyos hasi vagy gyomorfájdalom, vagy égő vagy fájdalmas vizelés.

A bőr problémák fordulhatnak elő, miután megkapta Prolia®. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek, amelyek nem mennek el, vagy rosszabbodnak: hólyagosodás, beszáradt váladék, irritáció, viszketés vagy bőrpír, repedezett, száraz vagy hámló bőr, kiütés, vagy duzzadt bőr .

Fontos, hogy tájékoztassa az összes orvos, amit kapott denoszumab injekció, beleértve a fogorvos. Ha fogászati ​​eljárásokat, miközben ezt a gyógyszert, akkor nagyobb az esélye annak, súlyos probléma az állkapocs. Győződjön meg róla, hogy tájékoztassa orvosát vagy fogorvosát, ha bármilyen új problémák, mint például a fájdalom vagy duzzanat, a fogait vagy az állkapocs.

A tűvédő az előretöltött fecskendőben Prolia® száraz természetes gumit (egy latex-származékot), amely allergiás reakciókat okozhat az emberek, akik érzékenyek a latex. Mondja el orvosának, ha van egy latex allergia, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert.

Helyes használata denoszumab

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő törések a combcsont. Ez lehet, hogy gyakori ha használja hosszú ideig. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy tompa vagy sajgó fájdalom a comb, lágyék, vagy a csípő.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha súlyos izom-, csont-, vagy ízületi fájdalom, miután megkapta Prolia®.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben Xgeva

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Oszteolitikus csontmetasztázisokat szilárd tumorok Reclast, Zometa, denoszumab, a zoledronsav, Aclasta

Óriássejtes Bone denoszumab

Rosszindulatú hypercalcaemia prednizolon, dexametazon, Decadron, Reclast, Sensipar, Zometa, denoszumab

Xgeva Side Effects

Xgeva (denoszumabot)