Xenical

Terápiás Osztály: zsír felszívódását gátló

Használja a Xenical

Farmakológiai Osztály: lipázinhibitorrai

Orlisztát működik azáltal, hogy a belek elnyelő néhány zsírok étel, amit eszik. Az emésztetlen zsír megy ki a szervezetből a székletürítés.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény mind over-the-counter (OTC) és az orvos előírása szerint.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát orlistat tizenévesek. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták alatti gyermekek 12 éves korig.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát orlistat az idősek.

Használata előtt Xenical

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek orlistat. Lehet, hogy nem kifejezetten a Xenical. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat a betét óvatosan. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van.

Orlisztát megakadályozza a felszívódását, hogy a zsír, amit eszik. Meg kell venni, hogy folyadékkal étkezés közben vagy legfeljebb 1 órával étkezés után. Ha néha kihagy egy étkezést, vagy enni egy étkezés, amely nem tartalmaz zsírt, ki kell hagynia a dózist orlistat.

Mivel orlisztát csökkentheti bizonyos vitaminok, hogy a test elnyeli az élelmiszer, akkor kell, hogy egy multivitamin naponta egyszer. Vegyük a vitamin kiegészítést legalább 2 órával bevétele előtt vagy után orlistat. Ön is lehet a multivitamin lefekvéskor.

Amikor orlistat, a diéta nem tartalmazhat több, mint 30% -a kalória zsír formájában. Több zsírt a diéta növeli az. Az étrend legyen kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú, és a napi zsír-, szénhidrát- és fehérje kell elosztani három fő étkezést.

Gondosan kövesse orvosa utasításait csökkentett kalóriatartalmú étrend és a rendszeres testmozgás. Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen edzésprogram.

Ha ön használ ciklosporin (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®) és levotiroxin (Levothroid®, Synthroid®), nem veszik őket ugyanakkor, hogy ezt a gyógyszert szedi. A legjobb, hogy a ciklosporin legalább 3 órát, mielőtt vagy 3 óra után az orlisztát. Levotiroxin kell használni, legalább 4 órán át, mielőtt vagy 4 óra után vegye orlisztát.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Helyes használata orlistat

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni az Ön vagy gyermeke haladásának rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Cukorbetegek számára: súlyvesztés eredményezhet javulást tapasztal állapotában, és az orvos meg kell változtatni az adagot orális cukorbetegség gyógyszerek vagy inzulin.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármilyen duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan viszketés, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr . Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Óvintézkedések használat közben Xenical

Ez a gyógyszer növelheti a kockázata annak, vesekő. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van vér a vizeletben, hányinger és hányás, fájdalom az ágyék vagy a nemi szervek, vagy éles hátfájás alatt a bordák.

Fogyás ezzel a gyógyszerrel növelheti a kockázata annak, epekő. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke súlyos hasi fájdalom hányingerrel és hányással.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Xenical Side Effects

Xenical (orlistat)

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Elhízás Alli phentermine, amfetamin, Contrave, metamfetamin, Belviq, Saxenda, Adipex-P, Qsymia, liraglutid, orlistat, Desoxyn, Evekeo, phendimetrazine, phentermine / topiramátot Meridia, dietil-, fastin, szibutramin, lorcaserin, benzfetamin, Tenuate, Bontril lassú Release, bupropion / naltrexon, hoodia