winrho SDF

őz-dee i-Mune Glob-ue-lin

Az intravascularis hemolízis (IVH) halálhoz vezető már kezelt betegeknél az immunrendszer thrombocytopeniás purpura (ITP) a Rho (D) immunglobulin. IVH vezethet klinikailag kompromittáló vérszegénység és sokszervi elégtelenség, beleértve az akut légzési distressz szindróma (ARDS), akut veseelégtelenség, veseelégtelenség, és a disszeminált intravaszkuláris koaguláció (DIC). Alert betegek és szorosan figyelemmel kíséri a jelek és tünetek a IVH egy egészségügyi környezetben legalább nyolc órával a beadás után az ITP. Végezzen tesztcsíkos kiinduláskor, 2 óra, 4 órával a beadás után, és mielőtt a végén a megfigyelési időszak. Ha a jelek és / vagy tünetek IVH jelen van, vagy gyanúja, a kezelés utáni laboratóriumi vizsgálatokat kell végezni, beleértve a plazma hemoglobin, haptoglobin, LDH, bilirubin és a plazma (közvetlen és közvetett).

Az USA-ban.

Kanadában

Elérhető adagolási formák

Terápiás Osztály: Immune szérum

Rho (D) immunglobulin kezelésére használják immun trombocitopéniás purpura (ITP) szenvedő betegek Rh-pozitív vért. ITP egy olyan típusú vér rendellenesség, amikor a személy egy nagyon alacsony vérlemezkeszám. A vérlemezkék segít vérrögöt a vért. Rho (D) immunglobulin is használják, hogy megakadályozzák antitestek kialakulását követően egy személy Rh-negatív vér kap transzfúzió Rh-pozitív vért, vagy a terhesség alatt, amikor egy anya Rh-negatív vér és a baba Rh-pozitív. Tartozik egy nevezett gyógyszerek csoportjába immunizáló szerekkel. Rho (D) immunglobulin dolgozik, hogy erősíti az immunrendszert, és megakadályozza a túlzott vérzés.

Az Rh faktor egy része a vörösvérsejt. Egy személy vagy Rh-pozitív vagy Rh-negatív vért. Ha megkapja az ellenkező típusú vér, a test hozza létre antitestek, amelyek elpusztítják a vörös vérsejtek. Ha egy terhes anya Rh-negatív és a baba is Rh-pozitív, a baba vére lehet bejutni a szervezetébe, ami neki, hogy antitesteket. Ha ugyanaz a nő van egy második baba Rh-pozitív vért, az antitestek elpusztítja a vörösvérsejteket a baba. Rho (D) immunglobulin kap ezeknek a nőknek a terhesség alatt vagy a szülés után, hogy megakadályozza őket abban, hogy antitesteket.

Ezt a gyógyszert kell beadni csak vagy felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát Rho (D) immunglobulin gyermekeknél. Ez nem ajánlott csecsemőt Rh-pozitív vért akinek az édesanyja Rh-negatív.

Bár a megfelelő vizsgálatok a kapcsolatot a kor hatását Rho (D) immunglobulin nem végeztek az idős populációban, geriátriai-specifikus problémák várhatóan nem korlátozza a hasznosságát Rho (D) immunglobulin az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel időskori szív, vese, vagy a máj problémák, és talán feltételek kiigazítását az adagot kapó betegek Rho (D) immunglobulin.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek Rho (d) immunglobulin. Lehet, hogy nem kifejezetten a WinRho SDF. Kérjük, olvassa el gondosan.

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert a kórházban. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába, vagy egy lövés az egyik az izmokat.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatók bármilyen probléma vagy nemkívánatos hatások okozhatják ezt a gyógyszert. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke hátfájás; hidegrázás; láz; sötét vizelet; csökkent mennyiségű vizelet; hirtelen súlygyarapodás; duzzanat a kéz vagy a láb; vagy légszomj, miután megkapta ezt a gyógyszert. Ezek tünetei lehetnek súlyos vér probléma hívják intravascularis hemolízis (IVH).

Ez a gyógyszer készül adományozott emberi vér. Néhány emberi vérkészítmények továbbítják bizonyos vírusok olyan embereknek, akik befogadták. A kockázata, hogy a vírust gyógyszerek emberi vérből már jelentősen csökkent az elmúlt években. Ez az eredmény a szükséges vizsgálati emberi donorok egyes vírusokat, és a tesztelés során, amitől ezek a gyógyszerek. Bár a kockázat csekély, beszéljen orvosával, ha aggályai.

Ez a gyógyszer okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke viszketés, kiütés, csalánkiütés, mellkasi fájdalom, szédülés vagy szédülés, légzési nehézség, vagy bármilyen duzzanat a kéz, arc, száj vagy után kapja ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat a vérrögképződés, különösen olyan betegeknél, akiknek kórtörténetében véralvadási problémák, szívbetegségek és érelmeszesedés (az artériák megkeményedése), illetve keringési problémák. A betegek, akik az ágyban sokáig, mert a műtét vagy betegség is lehet a vérrögök képződését. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke hirtelen mellkasi fájdalom, légszomj, súlyos fejfájás, lábfájás, vagy látászavar, a beszéd, vagy gyalog.

Ez a gyógyszer okozhat egy ritka és súlyos tüdő probléma egy pár óra után történik meg. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke bármilyen légzési problémák vagy anélkül láz után megkapja a gyógyszert.

Amíg kezelik Rho (D) immunglobulin, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Élő vírus vakcinák nem adható 3 hónapon belül kifizeti Rho (D) immunglobulin.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.