winrho SDF

Rho (D) immunglobulin egy sterilizált oldat emberi vérből. Rh olyan anyag, amely a legtöbb ember vérében (Rh pozitív), de vannak, akik nem (Rh negatív). Az a személy, aki Rh negatív lehet kitéve Rh pozitív vért egyező vérátömlesztés vagy a terhesség alatt, ha a gyermeknek az ellenkező vércsoportja. Ha ez a kitettség történik, az Rh negatív vér fog reagálni, hogy antitestek, hogy megpróbálja elpusztítani az Rh pozitív vérsejtek. Ez okozhat egészségügyi problémákat, mint például vérszegénység (alacsony vörösvérsejtszám), veseelégtelenség, vagy sokk.

Rho (D) immunglobulin megelőzésére használják immunválasz Rh pozitív vér emberek Rh negatív vércsoportú. Rho (D) immunglobulin is lehet használni a kezelés a immun trombocitopéniás purpura (ITP).

Rho (D) immunglobulin is lehet használni célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Meg nem kaphatja ezt a gyógyszert, ha immunglobulin A (IgA) hiányban szenved antitest IgA, vagy ha hemolitikus anémia (a hiányzó vörösvérsejtek).

Rho (D) immunglobulin okozhat abnormális bontása a vörösvértestek. Ez a hatás vezethet életveszélyes vérrögök vagy szervi elégtelenség.

Hívja fel orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek: láz, hidegrázás, hátfájás, szokatlan gyengeség, piros vagy rózsaszín vizelet, sápadt bőr, légszomj, alig vagy egyáltalán nem vizelés, gyors súlygyarapodás, hirtelen zsibbadása vagy gyengesége , elkent beszéd, látászavarok vagy a mérleg, vérköpés, vagy duzzanat vagy a meleget a lábát.

Meg nem kaphatja ezt a gyógyszert, ha valaha is allergiás reakciója volt, hogy egy immunglobulin, vagy ha

immunglobulin A (IgA) hiányban szenved antitest IgA; vagy

hemolitikus anémia (hiánya vörös vérsejtek).

Annak érdekében, hogy a Rho (D) immunglobulin biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

története vérszegénység

szívbetegség vagy a kórtörténetében koszorúér-betegség (keményített artériák)

vérzékenységben (pl hemofília)

magas triglicerid (egyfajta vérzsír)

vesebetegség; vagy

cukorbetegség.

Rho (D) immunglobulin gyakran használják terhesség alatt és után. Ez a gyógyszer nem ismert, hogy káros lehet a baba a terhesség alatt vagy a szoptatás alatt.

Ha Ön ezt a gyógyszeres kezelés nem egyező vérátömlesztés, tájékoztassa orvosát, ha terhes, vagy ha úgy tervezi, hogy terhes lesz.

Ha egy Rh-negatív nő és terhes lesz, közölje orvosával, ha valaha volt kitéve Rh-pozitív vért az életben. Ez magában foglalja az expozíció egy össze nem illő vérátömlesztés, vagy az expozíció során az első terhesség. Az előzmények az expozíció és a kezelés rendkívül fontos lesz, hogy minden és mindenki a terhesség.

Rho (D) immunglobulin készítményt emberi plazmából (a vér egy része), amely tartalmazhat vírusokat és egyéb fertőző ágensek. Adományozott plazmát tesztelt és kezelik, hogy csökkentse annak kockázatát, hogy tartalmazó fertőző ágensek, de még mindig van egy kis lehetősége lehetett továbbítja betegség. Beszélje meg orvosával, hogy a kockázatokat és előnyöket használja ezt a gyógyszert.

Rho (D) immunglobulint izomba vagy vénába. Akkor kapja injekció klinikán vagy kórházban.

A légzés, vérnyomás, az oxigén szintje, és a többi vitális lesz nézte szorosan után kap immunglobulin. A vizelet is vizsgálni kell minden 2-4 órában legalább 8 órán keresztül.

Kezelésére a terhesség alatt, a gyógyszer szokásos adagja során rendszeres időközönként az utolsó felében a terhesség, és újra a baba megszületik.

A kezelés a nem egyező vérátömlesztés, adni a gyógyszert, amikor a tünetek a immunválaszt meg (amikor a test kezd, Rh antitestek).

Az biztos ez a gyógyszer segíti az Ön állapotát, akkor szükség lehet a gyakori vérvizsgálat. Lehet, hogy nem veszi észre semmilyen változást a tüneteket, de a vér munka segít az orvos határozza meg, hogy mennyi ideig kell kezelni Önt Rho (D) immunglobulin.

Rho (D) immunglobulin okozhat hamis eredményeket bizonyos laboratóriumi tesztek glükóz (cukor) a vérben. Mondja minden orvosnak, aki kezeli, hogy Ön ezt a gyógyszert szedi.

Hívjon orvost utasításokat, ha kihagy egy találkozót a Rho (D) immunglobulin injekciót.

Seek sürgősségi orvosi, vagy hívja a Poison Help vonalat 1-800-222-1222.

Nem kap “élő” vakcinát legalább 3 hónapig kezelés után Rho (D) immunglobulin. A vakcina nem működik olyan jól, ez idő alatt, és lehet, hogy nem teljesen véd meg a betegség. Élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, rubeola (MMR), rotavírus, tífusz, sárgaláz, varicella (bárányhimlő), herpes zoster (övsömör), és az orr influenza (influenza) vakcina.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció: bőrkiütés vagy csalánkiütés; kábultság, mellkasi szorítás, nehézlégzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

láz, hidegrázás, remegés, hátfájás, szokatlan gyengeség, piros vagy rózsaszín vizelet

halvány vagy megsárgult bőr, sötét színű vizelet

gyors légzés, gyors szívverés, zavartság, légszomj

jelei veseelégtelenség – alig vagy egyáltalán nem vizelés, duzzanat, gyors súlygyarapodás; vagy

jelei vérrög – hirtelen zsibbadása vagy gyengesége, elmosódott beszéd, látási vagy egyensúly, mellkasi fájdalom, vérköpés, duzzanat és vörösség melegség egyik vagy mindkét lábát.

Gyakori mellékhatás lehet

hányinger, hasmenés, hányás, hasi fájdalom

fejfájás, szédülés

álmosság, gyengeség, általános rossz közérzet

ízületi vagy izomfájdalom

kipirulás (melegség, vörösség, vagy tingly érzés)

enyhe viszketés vagy bőrkiütés

fokozott izzadás; vagy

fájdalom, érzékenység, ahol a gyógyszer beadásának.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek Rho (D) immunglobulin, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

 Cerner multum, Inc. Verzió: 5.01. Felülvizsgálat dátuma: 2014/02/12, 09:06:39.