Wilms tumor Kezelések és gyógyszerek

A kezelés a Wilms-tumor általában magában foglalja a műtét és a kemoterápia. De kezelések eltérhetnek a színpadon a rák. Mivel ez a fajta rák ritka, orvosa javasolhatja, hogy kérjen kezelést a gyermekek daganatos központ van tapasztalata kezelésére ez a fajta rák.

A kezelés a Wilms-tumor általában kezdődik műtéti eltávolítása részben vagy egészben a vese (nephrectomiát). Műtét is használják, hogy erősítse meg a diagnózist, mivel a szövet eltávolítható a műtét során küldik a laboratóriumba annak eldöntéséhez, hogy rákos.

Műtét Wilms tumor tartalmazhat

Sebészet eltávolítani egészét vagy egy részét egy vese

Kemoterápia használ erős gyógyszer, hogy megöli a rákos sejtek a szervezetben. Kemoterápiás kezelés általában magában foglalja a gyógyszerek kombinációjával együtt dolgoznak, hogy megöli a rákos sejteket. Kemoterápia beadható egy vénán keresztül, vagy hozott tabletta formában.

Milyen mellékhatások a gyermek tapasztalatait attól függ, melyik gyógyszert alkalmaznak. Gyakori mellékhatások: hányinger, hányás, étvágytalanság, hajhullás és a gyakori fertőzések. Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy milyennek mellékhatások fordulhatnak elő a kezelés során, és ha van olyan potenciális hosszú távú szövődmények.

kemoterápiás kezelés

Kemoterápia lehet használni a műtét előtt zsugorodni daganatok, és azokat könnyebb eltávolítani. Kemoterápia lehet használni a műtét után, hogy megöli a rákos sejtek, amelyek továbbra is a szervezetben. Kemoterápia is lehet egy lehetőség a gyermekek számára, akiknek a rák túl előrehaladott, hogy teljesen el kell távolítani a műtét.

Sugárkezelés

Azoknak a gyermekeknek, akik a rák mindkét vese, kemoterápiát a műtét előtt. Ez lehet, hogy sokkal valószínűbb, hogy a sebészek menteni legalább az egyik vese megőrzése érdekében a vesefunkciót.

Klinikai vizsgálatok

Sugárkezelés használ nagy energiájú elektromágneses sugarak, mint az X-sugarak, hogy megöli a rákos sejteket.

Sugárkezelés során, a gyermek van elhelyezve egy asztal és egy nagy gép körül mozog a gyerek, pontosan célzó energia gerendák a rák. Lehetséges mellékhatások közé tartozik a hányinger, hasmenés, fáradtság és leégés-szerű bőrirritáció.

Sugárkezelés lehet használni a műtét után, hogy megöli a rákos sejteket, amelyek során nem távolítják el a műveletet. A sugárterápia is egy lehetőség, hogy ellenőrizzék, hogy a rák átterjedt más testtájakat, attól függően, ahol a rák.

A gyermek orvosa javasolhatja részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Ezek a kutatások lehetővé teszik a gyermek egy esélyt legkésőbb rákkezelés, de nem tudják garantálni a gyógymódot.

Beszéljétek előnyeit és kockázatait a klinikai vizsgálatok a gyermek orvosa. A legtöbb rákos gyermekek beiratkozik egy klinikai vizsgálatban. Azonban beiratkozási a klinikai vizsgálat akár Ön és gyermeke.