Whipple eljárás: hatások, a siker aránya, és több

Között közös rák, hasnyálmirigyrák az egyik legszegényebb prognózisok. Mivel a hasnyálmirigy-rák gyakran növekszik és terjed a hosszú, mielőtt okoz semmilyen tünetet, csak mintegy 6% -ában még mindig életben van öt évvel a diagnózis után.

Korai hasnyálmirigyrák általában alig okoz tüneteket, amelyek többsége bizonytalan. Hiszen a jelek és tünetek a legtöbb hasnyálmirigyrák lehet összetéveszteni a kevésbé súlyos emésztési problémák, a betegség ritkán észlelt mielőtt átterjedt a környező szövetekre vagy távoli szervekben a véráram útján vagy a nyirokrendszer. Tünetek, amelyek felmerülhetnek az árban; Jelentős súlycsökkenés kíséri hasi fájdalom – a legvalószínűbb figyelmeztető jelek; Homályos, de fokozatosan súlyosbodó hasi fájdalom, amelyek csökkenthetik a …

A klasszikus Whipple eljárást nevezték Allen Whipple, MD, a Columbia University sebész, aki elsőként a művelet 1935-ben is ismert pancreaticoduodenectomy a Whipple eljárás magában foglalja eltávolítása a “fej” (széles rész) a hasnyálmirigy következő az első része a vékonybél (duodenum). Azt is magában foglalja eltávolítása a duodenum, egy részét a közös epevezeték, epehólyag, és néha része a gyomor. Ezután sebészek csatlakoztassa a maradék bél, epeutak és hasnyálmirigy.

Csak mintegy 20% -a hasnyálmirigy daganatos betegek jogosultak a Whipple eljárás és egyéb műtétek. Ezek általában a betegek, akiknek a daganata korlátozódik a fejét a hasnyálmirigy, és nem terjedt át a közeli nagyobb ereket, a máj, a tüdő, vagy hasüregbe. Intenzív tesztelés általában szükséges, hogy meghatározza azokat a lehetséges jelöltek a Whipple eljárást.

Néhány beteg jogosult lehet a minimálisan invazív (laparoszkópos) Whipple eljárás, amely végre a több kis bemetszést helyett egy nagy metszést. Összehasonlítva a klasszikus eljárás, a laparoszkópos eljárás eredményeként kevesebb vérveszteség, a rövidebb kórházi tartózkodás, a gyorsabb gyógyulás, és kevesebb komplikáció.

A Whipple eljárás nem lehetséges a 40% -át az újonnan diagnosztizált betegek esetében, akiknél a daganatok terjedését (áttéteket képzett) túl a hasnyálmirigy. Csak ritkán van lehetőség a betegek 40% -ánál a lokálisan előrehaladott betegség, amely átterjedt a szomszédos területekre, mint például a vena mesenterica superior és érrendszeri, illetve azoknak, akiknek a daganat már átterjedt a test vagy a farok a hasnyálmirigy.

A Whipple eljárás több óráig is eltarthat, hogy végre, és előírja, nagy sebészi tudás és tapasztalat. A terület körül a hasnyálmirigy összetett és sebészek gyakran találkoznak olyan betegek, akik változást a megállapodás az erek és csatornák.