Wellbutrin xl kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta

Antidepresszánsok fokozhatják az öngyilkossági gondolatok vagy cselekvések a gyermekek, a fiatalok és a fiatal felnőttek. Ugyanakkor, a depresszió és más mentális problémák is növeli az öngyilkosság kockázatát. Beszélj a beteg orvos, hogy biztos, hogy az előnyei a Wellbutrin XL elnyújtott hatóanyag-leadású tabletta meghaladják a kockázatokat.

Bár Wellbutrin XL retard tabletta nem használják, hogy segítsen beteg abbahagyja a dohányzást, egy másik márka a gyógyszer, amely bupropion jóváhagyták erre a célra. Súlyos szellemi vagy hangulati problémák, a depresszió és az öngyilkossági gondolatok vagy cselekvések számoltak be néhány betegnél a bupropion dohányzásról való leszokás elősegítésére.

Család és a gondozók kell szorosan nézni élő betegek Wellbutrin XL elnyújtott hatóanyag-leadású tabletta. Fontos, hogy szoros kapcsolatot tart fenn a beteg orvos. Kapcsolat az orvost, ha új, romlott, vagy hirtelen tünetek, mint nyugtalanság, ellenséges, depressziós hangulat, vagy bármilyen szokatlan változást hangulat vagy viselkedés fordul elő. Forduljon orvoshoz azonnal, ha bármilyen jelét öngyilkossági gondolatok vagy beavatkozások történnek. Bármilyen kérdés megvitatása a beteg orvos.

Depresszió kezelésére. Egyes márkák Wellbutrin XL meghosszabbított hatóanyag-leadású tabletták kezelésére használják szezonális affektív rendellenesség (SAD). Azt is fel lehet használni más feltételek kezelőorvosa határozza meg.

Wellbutrin XL retard tabletta antidepresszáns. Úgy működik az agyban a depresszió kezelésére. Pontosan hogyan működik ez nem ismert.

Forduljon orvosához vagy az egészségügyi szolgáltató azonnal, ha ezek közül bármelyik vonatkozik Önre.

Egyes egészségügyi feltételek kölcsönhatásba Wellbutrin XL retard tablettát. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen egészségügyi feltételek, különösen, ha a következők bármelyike ​​érvényes Önre

Egyes gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a Wellbutrin XL retard tablettát. Mondd meg az egészségügyi szolgáltató, ha bármilyen egyéb gyógyszert szednek, különösen az alábbiak bármelyikét

Ez nem lehet egy teljes listát az összes kölcsönhatások, amelyek előfordulhatnak. Kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, ha Wellbutrin XL retard tabletta kölcsönhatásba léphet más gyógyszerekkel szedése. Kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, mielőtt elkezdené, hagyja abba, vagy változtassa meg az adagolást minden gyógyszer.

Használja Wellbutrin XL retard tablettát, az orvos utasítása szerint. Ellenőrizze a címkét a gyógyszer pontos adagolási útmutatót.

Kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató bármilyen kérdése merülne fel, hogyan kell használni a Wellbutrin XL retard tablettát.

Minden gyógyszer okozhat mellékhatásokat, de sokan nem, vagy kisebb, mellékhatások. Kérdezze meg orvosát, ha ezek bármelyike ​​leggyakoribb mellékhatások tartósak, vagy zavaró

Székrekedés; szédülés; álmosság; száraz száj; öblítés; gáz; fejfájás; fokozott izzadás; fokozott vizeletürítés; étvágytalanság; Enyhe torokfájás; enyhe hasi fájdalom; izom fájdalom; hányinger; idegesség; nyugtalanság; fülcsengés; íz változásokat; alvászavar; hányás; gyengeség; testsúly változás.

Súlyos allergiás reakciók (bőrkiütés, csalánkiütés, viszketés, légzési nehézség, fájdalmas fekélyek a szájban vagy a szem körül, mellkasi szorítás, duzzadt nyirokcsomók, duzzanat a száj, az arc, az ajkak, a nyelv, szokatlan rekedtség); mellkasi fájdalom; zavar; sötét vizelet; téveszmék; ájulás; gyors vagy szabálytalan szívverés; láz, hidegrázás, vagy tartós torokfájás; hallucinációk; hallási problémák; menstruációs változások; új vagy romló mentális, hangulat, vagy a viselkedés változások (pl koncentrációs problémák, depresszió, pánikrohamok, agresszivitás, izgatottság, szorongás, impulzivitás, ingerlékenység, ellenségesség, túlzott érzés jólét, képtelen egy helyben ülni); világos széklet; piros, duzzadt, hólyagos vagy hámló bőr; görcsök; súlyos vagy tartós fejfájás vagy szédülés; súlyos vagy tartós ízületi vagy izomfájdalom; súlyos vagy tartós hányinger, hányás, vagy hasi fájdalom; súlyos vagy tartós idegesség, nyugtalanság és alvászavar; légszomj; öngyilkossági gondolatok vagy kísérlet; remegés; szokatlan duzzanat; a bőr sárgás vagy a szemek.

Ez nem egy teljes listát az összes mellékhatást, hogy előfordulhat. Ha kérdése van mellékhatása, vegye fel a kapcsolatot az egészségügyi szolgáltató. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Jelenteni mellékhatásokat az illetékes hatóságnak, kérjük, olvassa el az Útmutató a Problémák bejelentése az FDA.

Kapcsolat 1-800-222-1222 (az American Association of méregközpontok), a helyi mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal.

Store Wellbutrin XL meghosszabbított hatóanyag-leadású tabletta szobahőmérsékleten között 68 és 77 ° F (20 és 25 ° C), egy szűk, fényálló tartályba. Tartsa távol hőtől, nedvességtől, és a fény. Ne tárolja a fürdőszobában. Tartsuk Wellbutrin XL retard tabletta elzárva a gyermekek és a háziállatok távol.

Ez az információ nem használható annak eldöntésére, hogy ne vegye Wellbutrin XL retard tabletta, vagy bármilyen más gyógyszert. Csak az egészségügyi szolgáltató rendelkezik a tudás és a képzés, hogy melyik gyógyszer az Ön számára megfelelő. Ez az információ nem támogat semmilyen gyógyszert biztonságos, hatékony, vagy jóváhagyott kezelésére olyan beteg, egészségi állapotára. Ez csak egy rövid összefoglaló általános tájékoztatás Wellbutrin XL retard tablettát. Ez nem tartalmazza az összes információt a lehetséges felhasználási, irányok, figyelmeztetések, óvintézkedések, kölcsönhatások, káros hatások, illetve kockázatok, amelyek vonatkoznak a Wellbutrin XL retard tablettát. Ez az információ nem különleges orvosi tanácsot, és nem helyettesíti információt kap a az egészségügyi szolgáltató. Meg kell beszélni az egészségügyi szolgáltató számára teljes körű tájékoztatást a kockázatok és előnyök a Wellbutrin XL elnyújtott hatóanyag-leadású tabletta.