warfarin tabletták

Warfarin tabletta is okozhat súlyos, esetenként halálos kimenetelű vérzés. Vérzés nagyobb valószínűséggel fordul elő a kezelés kezdetén vagy a nagy dózisban. Betegeknél, akiknek kórtörténetében gyomor vagy a bél vérzés, magas vérnyomás, stroke vagy a “mini-sztrók” (átmeneti isémiás roham [TIA]), súlyos szívbetegség, a vérszegénység, a rák, bizonyos genetikai faktorok, vagy veseproblémák esetén nagyobb lehet a a vérzés kockázata. A betegek, akik következetlen nemzetközi normalizált arány (INRS, a vérvizsgálat), akik megtették warfarin tabletták hosszú ideig, akik bizonyos egyéb gyógyszereket, akik a közelmúltban sérülés vagy műtét, vagy akik 65 évesek vagy idősebbek is nagyobb a kockázata.

Bizonyos véralvadási vizsgálatok (pl prothrombin idő [PT], INR) végeznek rendszeresen, míg szedése warfarin tablettát. Bizonyos gyógyszerek, étrendi változtatások, és egyéb tényezők befolyásolhatják INR szintet szedése warfarin tablettát. Beszéljétek bármilyen kérdése vagy problémája orvosával.

Forduljon orvosához, rögtön, ha bármilyen szokatlan vérzés vagy véraláfutás. Vérzés tünetei problémák közé szokatlan véraláfutást; ínyvérzés; véres vagy őrölt kávé-szerű hányadék; vérköpés; szédülés; fokozott vérzés csökkentése; fokozott menstruációs vagy hüvelyi vérzés; orrvérzés, fájdalom, duzzanat, vagy kényelmetlenséget; rózsaszín vagy barna vizelet; piros vagy fekete széklet; szokatlan fejfájás vagy gyengeség.

Kezelésére vagy megelőzésére, a vérrögképződés, hogy előfordulhat az erek és a tüdőben. Ez kezelésére használják, vagy a vérrögképződés megelőzésére, hogy előfordulhat, mert egy bizonyos típusú abnormális szívverés (pitvarfibrilláció) vagy szívbillentyű csere. Azt is használják, hogy csökkentsék a halálozási kockázatot, ismétlődő szívroham, vagy véralvadási események (pl stroke) szívroham után. Azt is fel lehet használni más feltételek kezelőorvosa határozza meg.

Warfarin tabletta egy antikoaguláns. Úgy működik, hogy gátolja a kialakulását egyes véralvadási faktorok.

Forduljon orvosához vagy az egészségügyi szolgáltató azonnal, ha ezek közül bármelyik vonatkozik Önre.

Egyes egészségügyi feltételek kölcsönhatásba warfarin tablettát. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen egészségügyi feltételek, különösen, ha a következők bármelyike ​​érvényes Önre

Néhány gyógyszer kölcsönhatásba léphet a warfarin tablettát. Mondd meg az egészségügyi szolgáltató, ha bármilyen egyéb gyógyszert szednek, különösen az alábbiak bármelyikét

Ez nem lehet egy teljes listát az összes kölcsönhatások, amelyek előfordulhatnak. Kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, ha warfarint tabletta kölcsönhatásba léphet más gyógyszerekkel szedése. Kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, mielőtt elkezdené, hagyja abba, vagy változtassa meg az adagolást minden gyógyszer.

Használja warfarin tablettát, az orvos utasítása szerint. Ellenőrizze a címkét a gyógyszer pontos adagolási útmutatót.

Kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató bármilyen kérdése merülne fel, hogyan kell használni a warfarin tablettát.

Minden gyógyszer okozhat mellékhatásokat, de sokan nem, vagy kisebb, mellékhatások. Nem gyakori mellékhatások jelentettek warfarin tablettát. Forduljon orvoshoz azonnal, ha ezek közül bármelyik súlyos mellékhatás fellépése

Súlyos allergiás reakciók (bőrkiütés, csalánkiütés, viszketés, légzési nehézség, mellkasi szorítás, duzzanat a száj, az arc, az ajkak, a nyelv); vissza, oldalsó, izom, ízületi vagy hasi fájdalom; fekete, kátrányos, vagy véres széklet; vér a vizeletben (rózsaszín vagy barna vizelet); véres vagy őrölt kávé-szerű hányadék; mellkasi fájdalom; csökkent vizeletmennyiség, szédülés; ájulás; láz; zsibbadás vagy bizsergés; fájdalom, szokatlan színű, vagy a hőmérséklet változása az adott területen a test; sápadt bőr; lila, sötét, vagy fájdalmas lábujjak; légszomj; bőr sebek vagy fekélyek; stroke tüneteinek (pl zavar, elkent beszéd, látási problémák, egyoldalú gyengeség); hirtelen, súlyos fájdalom a lábak, lábak, vagy a lábujjakon nyelési; ismeretlen eredetű duzzanat; szokatlan véraláfutást vagy vérzést (pl orrvérzés, szokatlan vérzés íny, fokozott vérzés vágások, fokozott menstruációs vagy hüvelyi vérzés, vérköpés); szokatlan fejfájás vagy gyengeség; szokatlan fájdalom, duzzanat, vagy kellemetlen érzés; sebek vagy fekélyek, amelyek nem gyógyul megfelelően; a bőr sárgás vagy a szemek.

Ez nem egy teljes listát az összes mellékhatást, hogy előfordulhat. Ha kérdése van mellékhatása, vegye fel a kapcsolatot az egészségügyi szolgáltató. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Jelenteni mellékhatásokat az illetékes hatóságnak, kérjük, olvassa el az Útmutató a Problémák bejelentése az FDA.

Kapcsolat 1-800-222-1222 (az American Association of méregközpontok), a helyi mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. A tünetek között szerepelhet fekete, kátrányos széklet; vér a székletben vagy a vizeletben; fokozott menstruációs vérzés; szokatlan véraláfutást vagy vérzést.

Store warfarint tabletta szobahőmérsékleten között 59 és 86 ° F (15 és 30 ° C). Tartsa távol hőtől, nedvességtől, és a fény. Ne tárolja a fürdőszobában. Tartsuk warfarin tabletták elzárva a gyermekek és a háziállatok távol.

Ez az információ nem használható annak eldöntésére, hogy ne vegye warfarin tabletták vagy bármilyen más gyógyszert. Csak az egészségügyi szolgáltató rendelkezik a tudás és a képzés, hogy melyik gyógyszer az Ön számára megfelelő. Ez az információ nem támogat semmilyen gyógyszert biztonságos, hatékony, vagy jóváhagyott kezelésére olyan beteg, egészségi állapotára. Ez csak egy rövid összefoglalót az általános információkat a warfarin tablettát. Ez nem tartalmazza az összes információt a lehetséges felhasználási, irányok, figyelmeztetések, óvintézkedések, kölcsönhatások, káros hatások, illetve kockázatok, amelyek vonatkoznak a warfarin tablettát. Ez az információ nem különleges orvosi tanácsot, és nem helyettesíti információt kap a az egészségügyi szolgáltató. Meg kell beszélni az egészségügyi szolgáltató számára teljes körű tájékoztatást a kockázatok és előnyök a warfarin tabletták.