warfarin (intravénásan)

WAR-far-ban

Warfarin okozhat súlyos vagy végzetes vérzést. Rendszeres monitorozása INR kell végezni az összes kezelt betegeknél. Drugs, étrendi változtatások, és egyéb tényezők befolyásolják INR szintet elért warfarin-nátrium kezelés. A betegeket körülbelül megelőző intézkedések minimalizálására vérzés kockázatát, és számoljon jelei és tünetei a vérzés.

Az USA-ban.

Elérhető adagolási formák

Terápiás Osztály: Alvadásgátló

Kémiai Osztály: A kumarin (osztály)

Warfarin injekció egy véralvadásgátló. Arra szolgál, hogy csökkentse a véralvadási képesség, a vér és segít megelőzni a káros vérrögök kialakulását az erekben. Gyakran használják megelőzésére, illetve kezelésére mély vénás trombózis, olyan állapot, amelyben a káros vérrögök képződhetnek az erek a lábak. Ezek a vérrögök utazhat a tüdő és a nevezett állapotot okozhat tüdőembólia. Warfarin is használják megelőzésére, illetve kezelésére vérrögök által okozott bizonyos szívpanaszok vagy nyitott szívműtét. Ezt fel lehet használni a szívroham után, hogy megakadályozza a vérrögképződést. Bár ez nem a vérrögök feloldására, hogy a már kialakult, warfarin tarthatja a vérrögök egyre nagyobb és okoz komolyabb problémát.

warfarin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Warfarin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a warfarint vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a warfarin hatását injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát warfarin injekció az idősek. Az idős betegek azonban előírhatja óvatosság és a kiigazítás a dózist, különösen azok, akik a vérzés kockázatát.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha warfarint kapó, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata warfarin bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata warfarin bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata warfarin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata a warfarin és a következők bármelyike ​​általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja a warfarin, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Használata warfarin és az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja a warfarin, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a warfarin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad warfarin. warfarin kap egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Orvosa csak akkor kapsz néhány adag warfarin, és akkor lehet kapcsolni, hogy egy orális gyógyszer, amely ugyanúgy működik. Ha bármilyen problémája van jelen, beszéljen orvosával.

Gondosan kövesse orvosa utasításait speciális diéta. warfarin akkor működik a legjobban, ha enni körülbelül azonos mennyiségű K-vitamin az ételt minden nap. Előtt közölje orvosával változó a diéta. Kerülni kell a nagy változásokat, hogy mennyi a K-vitamin eszik. Egyes ételek, amelyek nagy mennyiségű K-vitamin spárga, brokkoli, kelbimbó, káposzta, zöld leveles zöldségek (például collards, fehérrépa zöldje, mustár zöldje, spenót, és zöldsaláta), szilva, rebarbara, és egyes növényi olajok ( mint például a szójaolaj és a repceolaj).

Ne igyon alkoholt, míg kapsz warfarin. Szintén ne igyon áfonyalé, vagy eszik áfonya termékek.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy ha a gyógyszer megfelelően működik. Vérvizsgálat, mint például INR, van szükség, hogy ellenőrizze a megfelelő dózis és a nem kívánt mellékhatásokat. Ügyeljen arra, hogy az összes eseményt.

Segítségével warfarin, míg terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ne hagyja abba bármilyen gyógyszer szedését, vagy indítson új recept, vagy over-the-counter (OTC) gyógyszerek, kivéve, ha azok már nem beszélte meg kezelőorvosával. Tartsa egy lista a gyógyszerek veletek mindenkor. Ez magában foglalja a vényköteles gyógyszerek vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek, és a gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert is tartalmazza warfarin. Ha túl sok a warfarin súlyos vérzési problémákat.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt warfarin. Lehet, hogy hagyja abba a warfarin előtt néhány nappal a műtétet vagy az orvosi vizsgálatok.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha elindul, hogy hasmenés, láz, vagy bármilyen fertőzésre utaló jelet.

warfarin okozhat bőrkiütést vagy üszkösödés. Hívja fel orvosát azonnal, ha a fájdalom, színváltozás, vagy hőmérséklet-változás minden olyan területen, a tested. Továbbá, forduljon orvoshoz azonnal, ha fáj a lábujjak és úgy néznek lila vagy sötét színű. Ezek jelei lehetnek egy komoly orvosi probléma.

warfarin növelheti a vérzés esélye. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen szokatlan vérzés vagy véraláfutás; fekete, kátrányos széklet; vér a vizeletben, vagy széklet; vagy pontszerű vörös foltok a bőrön. Ne szívjon az orrát. Ha meg kell fújni az orrát, fúj óvatosan.

Legyen óvatos, ha a rendszeres fogkefe, fogselyem, vagy fogpiszkáló. Az orvos, fogorvos, vagy a nővér ajánlhatja más módon tisztítani a fogak és az íny. Kérdezze meg orvos, mielőtt bármilyen fogászati ​​munka.

Legyen óvatos, hogy ne vágja magát, ha használ éles tárgyakat, például egy biztonsági borotvát vagy körömmel, vagy köröm vágó. Kerülje az érintkezést a sport vagy más esetben, ha a véraláfutások, illetve sérülés léphet fel.

Javasoljuk, hogy készítsen azonosító, amely azt mondja, hogy használja a warfarin. Ha bármilyen kérdése van arról, hogy milyen azonosítás folytatni, kérdezze meg orvosát.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.