Vyvanse

Felhasználása központi idegrendszeri stimuláns (amfetamin és a metilfenidát-tartalmú készítmények), beleértve lisdexamfetamine dimezilát, nagy lehetőségeket visszaélés és függőség. Értékeljük a visszaélés veszélye felírása előtt és figyeli a jeleket a visszaélés és függőség kezelés során.

Használja a Vyvanse

Terápiás Osztály: központi idegrendszeri stimuláns

Kémiai Osztály: Lisdexamfetamine

Lisdexamfetamine dimezilát növeli figyelmet és csökkenti a nyugtalanság a gyermekek és felnőttek, akik hiperaktív, nem tud koncentrálni a nagyon hosszú, vagy könnyen zavart és impulzív. Ez a gyógyszer a részeként teljes kezelési program, amely magában foglalja a társadalmi, oktatási és pszichológiai kezelést.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát lisdexamfetamine dimezilát kezelésére ADHD gyermekek 6 éves és idősebb. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg fiatalabb gyermekeknél, mint 6 éves.

Használata előtt Vyvanse

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását lisdexamfetamine dimezilát kezelésére falási zavar a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát lisdexamfetamine dimezilát az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel időskori szív problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél lisdexamfetamine dimezilát.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ha túl sok vesszük, akkor válhat szokásformáló. Ha Ön vagy a gyermek úgy érzi, hogy a gyógyszer nem működik megfelelően, miután vette hetekig, kérdezze meg kezelőorvosát első, és nem növelik az adagot.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy a gyógyszeres kezelés útmutató, ha nem rendelkezik ilyennel.

Vedd ezt a gyógyszert étellel vagy anélkül.

A legjobb, ha ezt a gyógyszert reggel. A gyógyszer szedése délután vagy este is megnehezíti, hogy elalszik.

A kapszulát egészben kell lenyelni, nem szabad összetörni, eltörni vagy szétrágni. Ha Ön vagy gyermeke nem tudja lenyelni a kapszulát egészben, óvatosan nyissa ki a kapszulát, és öntsük bele a gyógyszert egy pohár vízzel, joghurt, vagy narancslé. Keverjük ezt a keveréket is, és lenyeli azonnal. A gyógyszer keverék nem tárolható későbbi felhasználásra.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Helyes használata Vyvanse

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Ne dobja el a megmaradt, fel nem használt, vagy lejárt gyógyszert a szemétbe, mert okozhat kárt más emberek vagy állatok között. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét a gyógyszer visszavételi programot a közösség.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, és ellenőrizze, hogy az Ön adagja helyes, és hogy a gyógyszer segít. Orvosa fogja ellenőrizni kell az Ön vagy gyermeke vérében, a szív és a vérnyomás bármilyen probléma vagy nemkívánatos hatások okozhatják ezt a gyógyszert.

Akkor ne használja ezt a gyógyszert, ha Ön vagy gyermeke használt MAO-gátló (MAOI), mint Eldepryl®, Marplan®, Nardil® vagy Parnate® az elmúlt 14 napban.

Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszerről, Ön vagy gyermeke az, vagy szedni, beleértve a vényköteles és recept nélkül kapható (over-the-counter) gyógyszerek, étrend-kiegészítők, gyógynövények, vagy gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha és arcüreg problémák.

Ez a gyógyszer okozhat homályos látást vagy álmosságot vagy szédül. Ha ezek közül bármelyik előfordul, ne vezessen, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, amíg nem tudja, hogyan hat Önre a gyógyszer.

Lisdexamfetamine dimezilát okozhat súlyos szív- vagy érrendszeri problémák, mint a szívroham vagy a stroke. Ez nagyobb valószínűséggel lehetnek olyan betegeknél, akiknek a családjában előfordult szívbetegség. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke mellkasi fájdalom, légszomj, ájulás vagy a gyógyszer szedése alatt.

Óvintézkedések használat közben Vyvanse

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy családja észreveszi szokatlan magatartásbeli változások, mint például a növekedést agresszió, ellenséges, izgatottság, ingerlékenység, vagy öngyilkossági gondolatok, vagy viselkedés. Szintén tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke hallucinációk vagy szokatlan gondolatok, különösen, ha azok az új vagy rosszabbodik gyorsan.

Ez a gyógyszer okozhat lassú növekedés. Ha a gyermek ezt a gyógyszert, az orvos meg kell nyomon követni a gyermek magassága és súlya, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyermek megfelelően növekszik.

Ez a gyógyszer okozhat nevezett állapot Raynaud jelenség. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bizsergés vagy fájdalom a kéz- vagy lábujjak, amikor hidegben, sápadtság vagy hideg érzés a keze ügyében és lábujjak, vagy a bőrszín megváltozása az ujjait.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Vyvanse Side Effects

Vyvanse (lisdexamfetamine)

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA 2. melléklet Magas abúzus potenciál

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

A mértéktelen evés zavar lisdexamfetamine

ADHD Adderall, metilfenidát Ritalin, Strattera Concerta, Adderall XR, Focalin, amfetamin / dextroamfetamin, Focalin XR, atomoxetine, Quillivant XR, dexmethylphenidate