VLDL: ez káros?

Nagyon alacsony sűrűségű lipoprotein (VLDL) koleszterin a májban termelődik, és a véráramba, hogy a kínálat test szöveteiben egy típusú zsír (trigliceridek).

Számos típusú koleszterin, mindegyik alkotja lipoproteinek és zsírok. Minden típusú lipoprotein keverékét tartalmazza koleszterin, fehérje és a trigliceridek, de változó mennyiségben. Körülbelül egy fél VLDL részecske épül fel a trigliceridek.

A magas VLDL koleszterin összefüggésbe hozták a fejlesztés a plakk lerakódások artéria falak, amelyek szűk a folyosón, és korlátozza a vér áramlását.

Nincs egyszerű, közvetlen módon mérni a VLDL-koleszterin, ezért ez általában nem említik a rutinszerű koleszterin szűrés. VLDL-koleszterin általában becsült százalékában a triglicerid értéket. Az emelkedett VLDL-koleszterin szintje több, mint 30 milligrammot deciliter (0,77 mmól / liter).

A legjobb módja, hogy csökkentse a VLDL-koleszterin az, hogy csökkentse a trigliceridek. Fogyás és a rendszeres testmozgás kulcsfontosságú, és talán azt is el akarja kerülni a cukros ételek és az alkohol különösen. Gyógyszerek is segíthet.

Val vel

keresse fel orvosát