vizeletinkontinencia komplikációk

A vizelet inkontinencia – a húgyhólyag feletti kontroll elvesztése – egy gyakori és gyakran kínos probléma. A súlyossági tól alkalmanként szivárgó vizelet, ha köhög vagy tüsszent, hogy miután egy vizelési inger, ami olyan hirtelen és erős ha nem kap, hogy a WC-időben.

Ha a vizelet-inkontinencia befolyásolja a napi tevékenységet, ne habozzon, keresse fel orvosát. A legtöbb ember számára az egyszerű életmódbeli változtatások, illetve orvosi kezelés enyhíti kényelmetlenséget vagy megállítani a vizelet-inkontinencia.

Néhány ember alkalmi, kisebb vizeletcsöpögés. Mások nedves ruháikat gyakran.

Típusai vizeletinkontinencia közé

Azt is kényelmetlenül érzi magát megvitatása inkontinencia orvosával. De ha inkontinencia gyakori vagy befolyásolja az életminőséget, ezért fontos, hogy orvoshoz, mert vizelet-inkontinencia

A vizelet inkontinencia nem betegség, hanem tünet. Ez okozhatja a mindennapi szokások, társbetegségeik vagy fizikai problémák. Egy alapos értékelését az orvosa segíthet meghatározni, hogy mi van mögötte az inkontinencia.

Bizonyos italok, élelmiszerek és gyógyszerek működhet vízhajtók – stimuláló a hólyagot, és növelik a vizelet mennyisége. Tartalmazzák

Mikor kell orvoshoz

Ideiglenes vizelet inkontinencia

A vizelet inkontinencia is okozhatja egy könnyen kezelhető orvosi állapot, például az

A vizelet inkontinencia is lehet tartós állapot okozta mögöttes fizikai problémák, vagy megváltozik, beleértve

Kitartó vizelet inkontinencia

Tényezők, amelyek növelik a kialakulásának kockázatát inkontinencia közé

Amit megtehetsz

Szövődményei krónikus húgyúti inkontinencia közé

Mit várnak el az orvos

Ha a vizelet-inkontinencia, akkor valószínű, hogy kezdeni, hogy a családját az orvos vagy a háziorvos. Lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki specializálódott húgyúti rendellenességek (urológus), vagy ha egy nő, egy nőgyógyász speciális képzést a női hólyag problémák és húgyúti funkció (urogynecologist).

speciális vizsgálatok

Ahhoz, hogy kész a kinevezése, segít

viselkedési technikák

Inkontinencia, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Ne habozzon, kérje további kérdéseket során a találkozó, mert eszedbe.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, mint például a

Fontos, hogy milyen típusú inkontinencia, hogy van. Ezt az információt végigvezeti a terápiás döntések.

Orvosa valószínűleg kezdeni egy alapos történelem és a fizikális vizsgálat. Lehet, hogy ezután megkérdezi, hogy nem egy egyszerű manőver, amely bizonyítani tudja, inkontinencia: csukja be a száját, csípje az orrát elzáró és kilégzés nehéz.

Ezt követően, az orvos valószínűleg javasoljuk

Amennyiben további információra van szüksége, az orvos ajánlhat

A kezelés a vizeletinkontinencia típusától függ inkontinencia, annak súlyosságától és a kiváltó ok. A kezelések kombinációja lehet szükség. Orvosa valószínűleg azt sugallják, a legkevésbé invazív kezelések első és lépni más lehetőségek csak akkor, ha ezek a technikák nem.

Orvosa javasolhatja

Medencefenék izom gyakorlatok

Orvosa javasolhatja, hogy ezek a gyakorlatok gyakran erősítik az izmokat, hogy segítsék a vizelés. Néven is ismert Kegel gyakorlatok, ezek a technikák különösen hatékony a stressz inkontinencia, de szintén segíthet inkontinencia.

elektromos stimuláció

Ehhez medencefenék izom gyakorlatok, képzeljük el, hogy akarsz, hogy megállítsa a vizelet áramlását. Akkor

Gyógyszerek

Orvosi eszközök

Hogy segítsen azonosítani és összehúzza a megfelelő izmokat, orvosa javasolhatja a munka egy fizikoterapeuta vagy próbálja biofeedback technikák.

Elektródák ideiglenesen helyeznek be végbél vagy a hüvely, hogy ösztönözze és erősítse medencefenék izmait. Gyengéd elektromos ingerlés hatékony lehet a stressz inkontinencia és késztetéses inkontinencia, de szükség lehet többszöri kezelés több hónapig.

Gyógyszerek kezelésére általánosan alkalmazott, inkontinencia tartalmazzák

Berendezésről nők kezelésére inkontinenciával közé

Intervenciós terápiák, amelyek segíthetnek az inkontinenciával közé

Ha más kezeléseket nem működik, több műtéti eljárásokat lehet kezelni a problémákat okozó vizelet inkontinencia

Ha az orvosi kezelés nem szünteti meg teljesen a inkontinencia, akkor próbálja termékek, amelyek segítenek enyhíteni a kellemetlen érzést a szivárgó vizelet

Problémák a vizelet szivárgás megkövetelheti, hogy figyeljen oda, megakadályozzák a bőr irritációját

Ha késztetéses inkontinencia és éjszakai inkontinencia, hogy a WC-sokkal kényelmesebb

Ha a funkcionális inkontinencia, lehet, hogy

Nincs alternatív gyógyászat gyógymódok, hogy bebizonyosodott, hogy a vizelet-inkontinencia gyógyítására. Kezdeti kísérleti vizsgálatok kimutatták, hogy az akupunktúra képes biztosítani a rövid távú haszon, de további kutatásokra van szükség.

Ha zavarban van a húgyhólyag szabályozás problémát, akkor próbálja meg kezelni a saját visel nedvszívó párna, melyen extra ruhák, vagy akár elkerülése kiment.

De hatékony kezelések állnak rendelkezésre vizelet-inkontinencia. Fontos, hogy kérdezze meg orvosát a kezelés. Te leszel az utat, hogy visszanyerjük az aktív és magabiztos életet.

A vizelet inkontinencia nem mindig megelőzhető. Ahhoz azonban, hogy segítsen csökkenteni a kockázatot

keresse fel orvosát

Intervencionális terápiák

Sebészet

Abszorbens párnák, katéterek