vírusos gastroenteritis (gyomor influenza)

Vírusos gastroenteritis bélrendszeri fertőzés jelölt vizes hasmenés, hasi görcsök, hányinger vagy hányás, és néha láz.

A leggyakoribb módja, hogy dolgozzon ki vírusos gastroenteritis – gyakran nevezik gyomor influenza – az érintkezés útján egy fertőzött személlyel vagy az emésztőrendszerbe szennyezett élelmiszer vagy víz. Ha egyébként egészséges, akkor valószínűleg vissza komplikációk nélkül. De a csecsemők, az idősebb felnőttek és az emberek immunrendszerű, vírusos gastroenteritis halálos is lehet.

Nincs hatékony kezelés a vírusos gastroenteritis, így a megelőzés kulcsa. Amellett, hogy elkerüljék az élelmiszer és a víz, amely szennyezett lehet, alapos és gyakori kézi mosó vannak a legjobb védelem.

Bár ez általában az úgynevezett gyomor influenza, gastroenteritis nem ugyanaz, mint az influenza. Valódi influenza (influenza), azonban csak a légutakat – az orr, a torok és a tüdő. Gastroenteritis, a másik viszont, megtámadja a belek, ami jelek és tünetek, mint például a

Attól függően, hogy az ok, vírusos gastroenteritis tünetek jelentkezhetnek belül 1-3 napon belül maga a fertőzött és az enyhétől a súlyosig. A tünetek általában az utolsó csak egy-két nap, de néha ők is fennállhat, amíg 10 nap.

Mivel a tünetek hasonlóak, ez könnyű összekeverni vírusos hasmenés hasmenés okozta baktériumok, mint például a Clostridium difficile, Salmonella és az E. coli, vagy paraziták, például a Giardia.

Ha egy felnőtt, értesítse orvosát, ha

Mikor kell orvoshoz

A csecsemők és gyermekek

Keresse fel orvosát azonnal, ha a gyermek

Ha van egy csecsemő, ne feledjük, hogy míg a köpködés fel lehet mindennapos esemény a baba, hányás nem. Babák hányni a különböző okok miatt, amelyek közül sok orvosi ellátást igényelnek.

Amit megtehetsz

Hívja a baba orvosát azonnal, ha a baba

Mit várnak el az orvos

Te valószínűleg a szerződés vírusos gastroenteritis, ha enni vagy inni a szennyezett élelmiszer vagy víz, vagy ha megosztja edények, törölköző vagy élelmiszer valakivel, aki fertőzött.

Mit lehet tenni az időközben

Számos vírus okozhat gastroenteritis, beleértve

A csecsemők és gyermekek

Néhány kagyló, különösen nyers vagy nem kellőképpen hőkezelt osztriga, arra is, hogy ha beteg. Bár a szennyezett ivóvíz egyik oka a vírusos hasmenés, sok esetben a vírus áthalad a széklet-szájon – azaz, ha valaki egy vírus kezeli táplálék nélkül, mosás kezeit WC használata után.

Tegyen óvintézkedéseket utazás közben

Gastroenteritis előfordul az egész világon, ami befolyásolja az emberek minden korban, a faj és a háttér.

Emberek, akik hajlamosabbak lehetnek a gyomor-tartalmazzák

Kisgyermekek. Gyermekek gyermekgondozási központok vagy általános iskolákban különösen érzékenyek lehetnek, mert időbe telik, amíg a gyermek immunrendszerét, hogy érett.; Az idősebb felnőttek. Felnőtt immunrendszere általában kevésbé hatékony az élet későbbi szakaszában. Az idősebb felnőttek ápolási otthonokban, különösen sérülékenyek, mert immunrendszerük gyengül, és élnek szoros kapcsolatot azokkal, akik esetleg végigvezet baktériumokat., Iskolások, templomba, illetve a kollégiumi lakók. Bárhol, hogy embercsoportok gyűlnek össze közelről lehet környezetet egy bélfertőzéses hogy telt., Aki a legyengült immunrendszert. Ha a fertőzésekkel szembeni ellenállás alacsony – például, ha az immunrendszere sérül a HIV / AIDS, a kemoterápia, vagy más egészségügyi állapota – lehet, különösen veszélyeztetettek.

Minden emésztőrendszeri vírus egy szezonban, amikor ez a legaktívabb. Ha él az északi féltekén, például, akkor nagyobb valószínűséggel rotavírus vagy norovirus fertőzések október és április között.

A fő szövődménye vírusos gastroenteritis kiszáradás – súlyos vízvesztés és az alapvető sók és ásványi anyagok. Ha egészséges és inni ahhoz, hogy cserélje folyadékot veszít el a hányás és a hasmenés, kiszáradás nem lehet probléma.

Csecsemők, az idősebb felnőttek és az emberek immunrendszerű válhat súlyosan kiszáradt, amikor elvesztik több folyadékot, mint amennyit képes helyettesíteni. Kórházi ápolás szükséges lehet, hogy az elvesztett folyadék lehet cserélni intravénásan. Kiszáradás halálos lehet, de csak ritkán.

Ha Ön vagy gyermeke van szükség, hogy egy orvos, akkor valószínűleg látni az elsődleges ellátást nyújtó először. Ha kérdése van a diagnózis, az orvos utalja be a fertőző betegségek specialistája.

Készít egy listát a kérdés segít, hogy a legtöbb idejét az orvosával. Néhány kérdés érdemes kérni az Ön vagy gyermeke orvosa közé

Néhány kérdés az orvos kérheti közé

Igyon sok folyadékot. Pálca nyájas élelmiszerek csökkenti a stresszt az emésztőrendszerre. Ha a gyerek beteg, a megközelítést – hez sok folyadékot, és nyájas élelmiszer. Ha szoptat vagy képlet segítségével, továbbra is lássa el a gyermeket, mint rendesen. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha gyermeke így a gyermek a szóbeli rehidratáló megoldás, recept nélkül kapható a gyógyszertárakban, az segítene.

Orvosa valószínűleg diagnosztizálja gastroenteritis tünetek alapján, a fizikális vizsgálat, és néha a jelenléte a hasonló esetek a közösség. Egy gyors széklet vizsgálat képes kimutatni rotavírus vagy norovírus, de nincsenek gyors vizsgálatok más vírusok okoznak gastroenteritis. Egyes esetekben orvosa van elküld egy székletminta, hogy kizárják az esetleges bakteriális vagy parazitás fertőzés.

Ott gyakran nem megfelelő orvosi kezelés biztosítása vírusos gastroenteritis. Az antibiotikumok nem hatékonyak a vírusok ellen, és túladagolják közülük hozzájárulnak az antibiotikum-rezisztens baktériumtörzsek. A kezelés kezdetben áll öngondoskodás intézkedések.

Annak érdekében, hogy tartsa magát, sokkal kényelmesebb és megakadályozza a kiszáradást, miközben talpra, próbálja ki a következő

Amikor a gyermek van bélrendszeri fertőzés, a legfontosabb cél az, hogy az elvesztett folyadék pótlására és sók. Ezek a javaslatok segíthetnek

Ha egy beteg csecsemő, hagyja a baba gyomra többit 15-20 perccel azután, hányás vagy hasmenés roham, majd ajánlatot kis mennyiségű folyadék. Ha szoptat, hagyja a baba nővér. Ha a baba üvegből táplált, felajánl egy kis orális rehidráló oldat vagy szokásos formula. Ne hígítsa a baba már elkészített formula.

A legjobb módja, hogy megakadályozzák a terjedését bélfertőzések, hogy kövesse ezeket az óvintézkedéseket

Amikor utazik, más országokban, akkor megbetegszik a szennyezett élelmiszer vagy víz. Akkor lehet, hogy csökkentse a kockázatot az alábbi tippek

keresse fel orvosát