vinkrisztin (intravénásan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a vinkrisztin megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Amíg kezelik vinkrisztin és a kezelés megszakítása után vele, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. A vinkrisztin csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Más ember él a háztartásban ne vegyen, vagy ne legyen a közelmúltban hozott orális polio vakcina, mivel van esély tudták átadni a polio vírus az Ön számára. Továbbá, ne más személyek, akik megtették orális polio vakcina. Nem kap közel hozzájuk, és ne maradjon ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor érdemes rajta egy védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj.

Ha vinkrisztin véletlenül szivárog ki a vénából, amely az injekciót, ez károsíthatja bizonyos szövetek és okoz hegesedést. Mondja az orvos vagy a nővér rögtön, ha azt észleli, bőrpír, fájdalom, duzzanat vagy az injekció helyén.