viibryd

Az antidepresszánsok növelhetik a kockázatot a szuicid gondolkodás és viselkedés a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek súlyos depresszióban. Szorosan figyelemmel kíséri a betegek minden korosztály számára a klinikai állapot romlása és a szuicid gondolatok és viselkedés.

Használja a Viibryd

Terápiás Osztály: Antidepresszáns

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását viiazodon a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát viiazodon az idősek. Az idős betegek azonban érzékenyebbek lehetnek a hatását a gyógyszer, mint a fiatalabb felnőttek, és nagyobb valószínűséggel van hyponatraemia (alacsony nátrium a vérben), amely miatt szükségessé óvatosan kapó betegeknél viiazodon.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt Viibryd

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek viiazodon. Lehet, hogy nem kifejezetten a Viibryd. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint javára a feltétellel, amennyire csak lehetséges. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

A legjobb, ha ezt a gyógyszert étellel.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások lehetővé teszik a változásokat a dózis és segít megelőzni a nem kívánt hatásokat. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Helyes használata viiazodon

Ne vegyen viiazodon egy monoamin-oxidáz (MAO) inhibitor (pl, izokarboxazid [Marplan®], a linezolid [Zyvox®], a metilén kék injekció, fenelzin [Nardil®], szelegilin [Eldepryl®], tranilcipromin [Parnate®]). Ne kezdje el szedni viiazodon alatt a 2 hét után abbahagyja a MAO-gátló, és várjon 2 hét után megállás viiazodon, mielőtt elkezdi szedni a MAO-gátló. Ha az előírtnál össze őket, vagy ne várjon 2 hetet, akkor alakulhat zavartság, izgatottság, nyugtalanság, gyomorpanaszokat, hirtelen magas testhőmérséklet, a rendkívül magas vérnyomás, vagy súlyos görcsök.

Viiazodon okozhatja egyes tinédzserek és fiatal felnőttek is izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Vannak, akik esetleg alvászavar, ideges könnyen, egy nagy energiaárak növekedése, vagy kezdenek, vakmerő. Ha Ön vagy gondozója ezek bármelyikét észleli nemkívánatos hatások, értesítse orvosát. Hagyja, hogy a kezelőorvosával, ha Ön vagy valaki a családban a bipoláris zavar (mániás-depressziós), vagy megpróbált öngyilkos lenni.

Viiazodon okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma, ha együtt bizonyos gyógyszerekkel. Ne használjon viiazodon a buspiron (BUSPAR®), fentanil (Abstral®, Duragesic®), lítium (Eskalith®, Lithobid®), triptofán, orbáncfű, vagy valamilyen fájdalom vagy migrén gyógyszerek (pl rizatriptán, szumatriptán, tramadol , Frova®, Imitrex®, Maxalt®, Relpax®, Ultram®, kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszerek viiazodon.

Ez a gyógyszer fokozhatja a vérzés problémákat. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha egyéb gyógyszert is, hogy vékony a vér, mint az aszpirin, nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek, más néven NSAID-ok (pl diclofenac, ibuprofen, naproxen, Advil®, Aleve®, Celebrex®, Voltaren®) vagy warfarin (Coumadin®, Jantoven®).

Ne hagyja abba hirtelen a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Ha azt az utasítást kapták, hogy hagyja abba viiazodon, kérdezze meg orvosát, hogyan kell lassan csökkentse az adagot. Ez csökkenti az esélyét a megvonási tünetek, mint a szédülés, hányinger, fejfájás, hányás, fokozott izzadás, ingerlékenység, rémálmok, görcsök vagy szúró vagy bizsergő érzések.

Sóhiány (alacsony nátrium a vérben) fordulhat elő ezt a gyógyszert. Ez gyakori az idős betegek, akik szed vizelethajtó gyógyszereket a magas vérnyomás, vagy azok, akik csökkent mennyiségű folyadékot a szervezetben miatt súlyos hasmenés vagy hányás. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha zavar, koncentrálási nehézség, fejfájás, memória problémák, a gyengeség és bizonytalanság.

Az alkohol nem javasolt azoknál a betegeknél, akik ezt a gyógyszert szedi.

Viiazodon okozhat néhány ember, szédülést vagy álmosságot. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Óvintézkedések használat közben Viibryd

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Viibryd Side Effects

Viibryd (viiazodon)

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Major depresszív zavar trazodont, szertralin, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin, fluoxetin, escitalopram, bupropion, venlafaxin, Abilify

Depresszió Xanax, trazodon, citalopram, szertralin, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin, Celexa, alprazolam, amitriptilin