vibativ (telavancin) használ, adagolás, mellékhatások

Mi Vibativ?

Vibativ kezelésére használják a bőr súlyos fertőzések. Azt is használják kezelésére tüdőgyulladás baktériumok által okozott kórházi körülmények között, vagy a tüdőgyulladás is kialakulhat, miközben egy ventilátor (mesterséges lélegeztető gépek).

Vibativ is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Lehet, hogy nem tudja használni Vibativ ha terhes. Állatkísérletekben telavancin okozta születési rendellenességek. Lehet, hogy van egy negatív terhességi tesztet a kezelés megkezdése előtt.

Fontos információ

Annak érdekében, hogy Vibativ biztonságos az Ön számára, tájékoztassa orvosát, ha kórtörténetében veseproblémák. Ön veseműködése kell ellenőrizni, miközben a kapja ezt a gyógyszert. Hívjon orvost egyszerre, ha tünetei veseproblémák: alig vagy egyáltalán nem vizelés, duzzanat a bokák vagy a lábak, súlygyarapodás, vagy a vizelet úgy néz ki, habos.

Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy súlyos mellékhatása, például vizes vagy véres hasmenés, zavartság, szomjúság, duzzanat vagy légszomj.

Nem szabad használni Vibativ ha allergiás a telavancin, vagy ha Ön is használ egy bizonyos típusú heparin.

Annak érdekében, hogy Vibativ biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

Mielőtt megkapta Vibativ

kórtörténetében vesebetegség

cukorbetegség

szívbetegség, magas vérnyomás

szívritmuszavar, vagy történelem hosszú QT-szindróma; vagy

ha allergiás a vancomycin.

Ha képesek teherbe esni, akkor szükség lehet egy terhességi tesztet, mielőtt elkezdené alkalmazni Vibativ. Akkor úgy teherbe eshet, ha nincs petefészek elégtelenség, volt egy petevezeték lekötése vagy méheltávolítás, vagy már a menopauza vagy nem volt menstruációs időszak 2 év.

A kormány terhesség kategóriában C. Lehet, hogy nem tudja használni Vibativ ha terhes. Nem ismert, hogy a telavancin károsíthatja a magzatot. Állatkísérletekben telavancin okozta születési rendellenességek. Használja hatékony fogamzásgátló terhesség megelőzésére, a kezelés ideje alatt a Vibativ, és tájékoztassa orvosát, ha teherbe esik.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Ha terhes, a név is szerepel a terhességi regiszterben. Ennek célja, hogy nyomon kövesse a terhesség kimenetele, és értékeli a hatását Vibativ a baba.

Nem ismert, hogy a telavancin átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Vibativ általában naponta egyszer 24 óránként 7-21 nap. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Vibativ fecskendeznek a vénába keresztül a IV. Lehet mutatni, hogyan kell használni a IV otthon. Ne öninjekciózásba ezt a gyógyszert, ha nem értik, hogyan kell beadni az injekciót, és megfelelően dobja a használt tűket, IV cső és egyéb elemeket használt injekciót.

Vibativ kell keverni egy folyadékkal (hígítót) használata előtt. Ha használja az injekciókat otthon, biztosan érti, hogyan kell helyesen keverjük össze, és tárolja a gyógyszert.

Ne használja Vibativ ha részecskék vannak benne. Hívja meg gyógyszerészét új gyógyszert.

A keverés után tárolja hűtőszekrényben, és 72 órán belül fel kell használni.

Vegyes gyógyszert kell használni 4 órán belül, ha folyamatosan szobahőmérsékleten.

Mindegyik egyszer használatos injekciós üveg (üveg) E gyógyszert az orvos egy használatra. Dobja egy használat után, még akkor is, ha van még néhány gyógyszer maradt, miután az adag beadása.

Használjon egyszer használatos tűt és fecskendőt csak egyszer. Kövesse az állami vagy helyi törvényeket eldobja a használt tűket és fecskendőket. Használjon lyukadásbiztos “korpás” hulladékgyűjtő tartályba (kérdezze meg gyógyszerészét, hogy hol az egyik, és hogyan dobja el). Tartsa ezt a tartályt elzárva a gyermekek és a háziállatok.

Míg a Vibativ, a veseműködést esetleg ellenőrizni kell gyakran.

Hogyan Vibativ beadása?

Használja ezt a gyógyszert az előírt teljes ideig. A tünetek javíthatja, mielőtt a fertőzés teljesen eltűnt. Átugrása dózisok is növelhetik a kockázatot a további fertőzést, amely ellenáll az antibiotikumokra. Vibativ nem kezeli a vírusos fertőzés, mint például a nátha vagy az influenza.

Ez a gyógyszer okozhat szokatlan eredmények bizonyos orvosi vizsgálatok vérzés vagy véralvadási rendellenességek, mint például a “INR” vagy protrombin idő teszt. Mondja minden orvosnak, aki kezeli, hogy az Ön által használt Vibativ.

Hívjon orvost utasításokat, ha kihagyott egy adag Vibativ.

Antibiotikum gyógyszerek is okozhat hasmenést, ami jele lehet egy új fertőzés. Ha hasmenése van, hogy vizes vagy véres benne, hagyja abba ezt a gyógyszert, és értesítse orvosát. Ne használjon semmilyen gyógyszert megállítani a hasmenést, hacsak az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.

Egyes mellékhatások fordulhatnak elő az injekció beadása alatt. Mondd el a gondozó rögtön, ha úgy érzi, viszkető vagy bizsergető, vagy egy piros kiütés a felsőtestet az injekciózás során.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció a Vibativ: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

fejfájással, mellkasi fájdalom és súlyos szédülés, ájulás, gyors, vagy lüktető szívverés

hasmenés azaz vizes vagy véres; vagy

jelei veseproblémák – alig vagy egyáltalán nem vizelés, duzzanat a bokák vagy a lábak, súlygyarapodás, vagy a vizelet úgy néz ki, habos.

Gyakori Vibativ mellékhatás lehet

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

habos vizelet

Mi történik, ha túladagolás?

hányinger, hányás

hasmenés; vagy

Mit kell elkerülni?

szappanos vagy fémes íz a szájban.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Vibativ mellékhatások

Szokásos felnőtt dózis Skin and Structure Fertőzés

Bonyolult fertőzések: 10 mg / kg IV infúzióban 60 perc alatt, 24 óránként egyszer a 7-14 nap; Terápia időtartama kell vezérelnie súlyossága és a fertőzés helyétől és a beteg klinikai és bakteriológiai haladást.

Vibativ is károsíthatja a veséket. Ezt a hatást fokozza, ha Ön is használja bizonyos egyéb gyógyszereket, beleértve a következőket: cidofovir, a tenofovir, bizonyos szívbetegségek vagy a vérnyomás gyógyszeres kezelés, vagy valamilyen fájdalom vagy ízületi gyulladás gyógyszerek (például aszpirin, Tylenol, Advil, és Aleve).

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Vibativ, különösen

vizelethajtó vagy “víz pirulát”

szívritmus orvostudomány

egy vérhígító – warfarin, Coumadin, Jantoven

bizonyos szívbetegségek vagy a vérnyomás gyógyszert – benazepril, candesartan, kaptopril, enalapril, irbesartan, lisinopril, losartan, olmesartan, telmizartán, trandolapril, a valzartán és mások; vagy

NSAID-ok (nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek) – az aszpirin, ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve), celekoxib, diklofenak, indometacin, a meloxicam, és mások.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek Vibativ, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

3.02.2015-01-27, 09:42:47.

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Tüdőgyulladás ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin, klindamicin

Nosocomialis pneumonia ciprofloxacin, Levaquin, levofloxacin, vancomycin, Zosyn, meropenemet cefepim

A bőr és a szerkezete Fertőzés ciprofloxacin, az azitromicin, Augmentin, Zithromax, cefdinirré, ceftriaxon, klaritromicin

Vibativ adagolási információt

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Vibativ?

Vibativ (telavancin)