vérhányás okai

Vérhányás (haematemesis) utal jelentős mennyiségű vér a hányadék. Kis csíkok vagy foltok vér anyag köpni fel érkezhetnek a fogak, a száj vagy a torok és általában nem tekintik vérhányás. Vér a hányadék lehet élénkpiros, vagy úgy tűnhet, fekete vagy sötétbarna, mint a zacc.

A lenyelt vér, mint egy orrvérzés vagy erőteljes köhögés okozhat véres hányadék, de igazán vérhányás általában jelent valami komoly és azonnali orvosi ellátást igényel. Vérzés a felső gyomor-bél traktus (száj, a nyelőcső, a gyomor és a vékonybél felső) származó gyomorfekély vagy szakadt erek egyik leggyakoribb oka a vérhányás.

Gyors, felszínes légzés, szédülés vagy szédülés után állva, homályos látás, ájulás, zavartság, hányinger, hideg, nyirkos, sápadt bőr, alacsony vizeletmennyiség

Látogassa meg orvosát vagy a sürgősségi orvosi ellátás

Látogassa meg orvosát, vagy a helyi segélyhívó számot, ha vérhányás okoz szédülést után álló, gyors, felületes légzés vagy egyéb jelei sokk.

Azonnal forduljon orvoshoz

Meg kell keresse fel orvosát, ha a hányás a vér okoz jelei és tünetei a sokk, mint például a

Kérjen meg valakit, hogy elvinni a sürgősségi ellátás, vagy a mentők, ha azt észleli, vér a hányadékban vagy kezdje vérhányás. Fontos, hogy gyorsan azonosítani a kiváltó oka a vérzés és megakadályozza a további, súlyos vérveszteség és egyéb szövődmények, beleértve a halált.

keresse fel orvosát