venoplasty

Tud venoplasty segít a sclerosis multiplex tünetei?

Venoplasty olyan eljárás, amely magában foglalja behelyezése egy felfújható ballon, hogy kibővítsék a vénák és javítja a vér áramlását. Néha egy apró cső (stent) be van helyezve a véna, hogy tartsa a véna nyitva.

Venoplasty – más néven perkután venoplasty, léggömb venoplasty, vénás angioplasztika és a felszabadulás terápia – javasolták a kezelést a tünetek sclerosis multiplex (SM).

Bár a kiváltó MS ismeretlen, egyes kutatók felvetették, hogy kapcsolat van a között, az SM tüneteit, és szűkült erek vagy véna elzáródás a fej és a nyak, amelyek megváltoztatják a vér áramlását, vagy elvezetés az agyból, ezt az állapotot nevezik krónikus cerebrospinalis vénás elégtelenség (CCSVI).

Azonban több kutatócsoport is sikerült bizonyítékot találni a véráramlás elzáródása vagy anatómiai rendellenesség az MS. Azt is kimutatták, hogy a CCSVI nem kizárólagos, akik az MS. Az egészséges emberek és az egyéb neurológiai betegségek is lehet ugyanaz a véna rendellenességek.

A Food and Drug Administration (FDA) figyelmezteti a kockázatokat, beleértve a stroke és a halál, ezzel a kísérleti módszerrel.

Jelenleg nincsenek jól megtervezett, minőségi vizsgálatok támogatni a biztonsági és hatékonyságát venoplasty kezelésére SM tünetek.

keresse fel orvosát