Vemurafenib (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat és EKG (elektrokardiogram) lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Ez a gyógyszer is okozhat születési rendellenességeket, ha az apa használja azt, amikor a szexuális partnere teherbe esik. A nőknek használjon hatásos fogamzásgátló kezelés alatt és után 2 hónappal leállítás. Férfi kell óvszert használni közösülés során a kezelés alatt és után 2 hónappal leállítás. Ha teherbe esik, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ez a gyógyszer növeli a kockázatát, hogy az új bőrrákok, mint például a bőr laphámrák, Keratoacanthoma és melanoma. Ez is okozhat más rákos megbetegedések, mint noncutaneous laphámrák a fej és a nyak. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha több, mint 65 éves, túl sok napozás, vagy akiknek kórtörténetében a bőrrák. Orvosa ellenőrizni az új bőrelváltozások kezelés előtt és 2 havonta használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxiás és gyógyszer reakció eosinophilia és szisztémás tünetekkel (DRESS szindróma). Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, szédülés vagy szédülés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, vagy szája ezt a gyógyszert.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy a bőr laza, vörös bőrelváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás ezzel a gyógyszerrel.

Ez a gyógyszer okozhat módosításokat a szívritmus, mint a nevezett állapot QT-szakasz megnyúlása. Forduljon orvosához, rögtön, ha szédülés vagy ájulás, vagy gyors, lüktető, vagy egyenetlen szívverés.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, hányás, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Ez a gyógyszer is a bőr sokkal érzékenyebb a napfényre. A fényvédő vagy naptejet testápolók és ajak balzsamok a napvédő faktor (SPF), legalább 30 rendszeresen, ha a szabadban. Viseljen védőruházatot és kalapot, és marad a közvetlen napsugárzástól, különösen óra között 10:00 és 15:00. Kerüljük a szoláriumokat és szolárium.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a homályos látás, nehéz olvasás, szemfájdalom, vagy bármilyen más látás változás következik be a gyógyszert. Orvosa egy szemész (szemorvos), hogy ellenőrizze a szemét.

Fontos, hogy tájékoztassa orvosát, ha Önnek volt, vagy tervezi, hogy megkapja a sugárkezelés közben ezt a gyógyszert szedi.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.