vegetáriánus étrend: segíthet nekem irányítani a cukorbetegség?

A vegetáriánus étrend valószínűleg nem gyógyítja a cukorbetegség. De lehetnek olyan előnyöket, mint egy vegetáriánus étrend – mint például segít, hogy jobban ellenőrizzék a testsúly, csökkenti a kockázatát, hogy egyes diabéteszhez kapcsolódó szövődmények és talán még így a szervezet jobban reagál az inzulinra.

Nincs egyetlen vegetáriánus étkezési tervet. Például néhány lehetővé tejtermékek, míg mások egyáltalán nem engedélyezik az állati eredetű termékek (vegánok). Az előnyök a vegetáriánus étrend típusától függ az étrend és a választott étel döntéseid, amikor a diétát. A legtöbb azonban eszik a vegetáriánus étrend

Javítja a vércukorszint és az inzulin választ. Eszik zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabona, hüvelyesek és diófélék – jellemzői a vegetáriánus étrend – javíthatja a vércukorszint és a tested jobban reagál az inzulinra. Ez azt jelentheti, figyelembe kevesebb gyógyszert és csökkenti a kockázatot a cukorbetegség kapcsolatos szövődmények.

De még a vegetáriánus étrend káros hatással lehet a vércukorszintre, ha gazdag egyszerű szénhidrátok – különösen a keményítők, például a burgonya, a fehér rizs és fehér kenyeret.

Ha figyelembe vesszük a vegetáriánus étrend, hasznos lehet beszélni egy dietetikus, aki segít létrehozni egy étkezési tervet, amely tartalmazza az összes szükséges tápanyagot és a megfelelő számú kalóriát fenntartani az egészséges testsúlyt. Mint minden diéta, ezért fontos, hogy marad a megfelelő kalória tartomány fogyni, ha ez a cél.

Val vel