vedolizumab intravénás

Farmakológiai Osztály: monoklonális antitest

Használja a vedolizumab

vedolizumab kell adni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert vedolizumab, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a vedolizumab vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását vedolizumab injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát vedolizumab injekció az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Használata előtt vedolizumab

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát vedolizumab. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember ad vedolizumab. Ez adott egy tűn keresztül, hogy kerül az egyik vénájába.

vedolizumab jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról vedolizumab megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Vedolizumab okozhat infúziós reakciót, míg kapsz, vagy jobb az infúzió után véget ér. Kérdezze meg orvosát vagy a nővért rögtön ha mellkasi fájdalom, láz, hidegrázás, viszketés, csalánkiütés, bőrkiütés, szédülés, ájulás, szédülés, fejfájás, ízületi fájdalom, nehéz nyelés, légzési nehézség, vagy az arc duzzanata , a nyelv és a torok.

vedolizumab okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, vagy szája vedolizumab.

A szervezet képes felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben csökken vedolizumab. Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg és mosson gyakran kezet. Mondja el orvosának, ha valaha is volt egy fertőzés, ami nem múlik el, vagy a fertőzés jöttek vissza. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy láz, hidegrázás, köhögés, influenza-szerű tünetek, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

vedolizumab növelheti a kockázata, hogy egy ritka agyi fertőzést, progresszív multifokális leukoencephalopathia (PML). Hívja fel orvosát azonnal, ha fáj a dereka, homályos látás, zavartság, szédülés, álmosság, láz vagy a fejfájás, görcsök, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, hányás, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Amíg kezelik vedolizumab, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Az oltások kell a jelenlegi, mielőtt megkapja vedolizumab.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Helyes használata vedolizumab

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Crohn-betegség A Humira, budezonid, azathioprin, hioszciamin, Remicade Lialda, ciklosporin, Asacol

Colitis ulcerosa prednizolon, Humira, dexametazon, hidrokortizon helyi, budezonid, azathioprin, Decadron

Crohn-betegség, karbantartás Humira, metronidazol, Flagyl, budezonid, azatioprin, a Remicade, Asacol, mezalamin

Óvintézkedések használat közben vedolizumab

 vagy csatlakozz a vedolizumab támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.

vedolizumab Side Effects

vedolizumab