vazotek: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Vasotec?

Vasotec kezelésére használják a magas vérnyomás (hipertónia) a felnőttek és gyermekek, akik legalább 1 hónapos.

Vasotec is használják kezelésére pangásos szívelégtelenség felnőtteknél.

Vasotec is kezelésére használják a betegség a kamrák (alsó kamrák a szív, amelyek lehetővé teszik a vér folyik ki a szív). Ez a rendellenesség csökkentheti a szív azon képességét, hogy a szivattyú a vért a szervezetben.

Fontos információ

Ne használja Vasotec ha terhes. Hagyja abba a és tájékoztassa orvosát azonnal, ha teherbe esik. Enalapril okozhat sérülést vagy halált egy születendő baba.

Nem szabad használni Vasotec ha valaha is volt angioödéma.

Vasotec okozhat vese problémák. Hívjon orvost egyszerre, ha a duzzanat, gyors súlygyarapodás, alig vagy egyáltalán nem vizelés, vagy ha úgy érzi, hogy fullad.

Ha Ön cukorbeteg, ne használja Vasotec együtt olyan gyógyszert, amely tartalmazza az aliszkiren (Amturnide, Tekturna, Tekamlo, Valturna).

A gyógyszer szedése előtt

Vasotec hatással lehet a szív vagy az elektrolit szintjét. Hívja fel orvosát, ha mellkasi fájdalom, lüktető szívverés vagy csapkodott a mellkas, a lassú szívverés vagy gyenge pulzus, a bizsergető érzés, izomgyengeség, vagy izommerevség vagy összehúzódását.

Nem szabad használni Vasotec ha allergiás az enalapril, illetve ha

kórtörténetében angioödéma; vagy

ha allergiás bármely más ACE-inhibitorral, így például a benazepril, a kaptopril, fozinopril, lizinopril, moexipril, perindoprii, quinapril, ramipril, vagy trandolapril.

Ha Ön cukorbeteg, ne használja Vasotec együtt olyan gyógyszert, amely tartalmazza az aliszkiren (Amturnide, Tekturna, Tekamlo, Valturna).

Akkor is kell, hogy elkerülje Vasotec aliszkiren-ha vesebetegségben szenved.

Annak érdekében, hogy Vasotec biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

vesebetegség (vagy ha művesekezelés)

májbetegség

kórtörténetében vérrögképződés vagy a stroke (beleértve a “mini-sztrók”

elektrolit-egyensúly zavara (mint például a magas káliumszint a vérben); vagy

szívbetegségben vagy pangásos szívelégtelenségben (hacsak nem szed enalapril ezt a feltételt).

Ne használja Vasotec ha terhes. Hagyja abba a gyógyszer, és tájékoztassa orvosát azonnal, ha teherbe esik. Vasotec okozhat sérülést vagy halált a magzatot, ha Ön a gyógyszert a második vagy harmadik trimeszterében. Használja hatékony fogamzásgátló szedése ezt a gyógyszert.

Enalapril átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Akkor nem szoptathat használata közben Vasotec.

Vegye Vasotec pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Lehet venni Vasotec étellel vagy anélkül.

A vérnyomása kell majd gyakran ellenőrizni kell. A vese- vagy májműködés is vizsgálni kell.

Lehet, hogy nagyon alacsony a vérnyomása, miközben ezt a gyógyszert. Hívja fel orvosát, ha beteg a hányás vagy hasmenés, vagy ha a szokásosnál erősebb verejtékezés.

Ha szüksége van a műtét, mondja a sebész idő előtt, hogy az Ön által használt Vasotec. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer rövid ideig.

Hogyan kell Vasotec?

Ha kezelik magas vérnyomás, ne használja ezt a gyógyszert, akkor is, ha jól érzi magát. A magas vérnyomás gyakran nincsenek tünetei. Lehet, hogy a vérnyomás gyógyszert az egész életed.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő. A tartályt szorosan lezárva, amikor nem használják.

Szokásos felnőtt dózis magas vérnyomás

Kezdeti dózis (orális tabletta): 5 mg naponta egyszer szájon át; Fenntartó adag (szájon át tabletták vagy oldat): 10-40 mg szájon át naponta egyetlen dózisban vagy 2 egyenlő részre elosztva; Maximális adag: 40 mg orálisan napi egyetlen dózisban vagy 2 egyenlő részre elosztva; Vizelethajtókkal együtt; Kezdő dózis: 2,5 mg naponta egyszer szájon át; Ha lehetséges, a vízhajtó kezelést abba kell hagyni 2-3 nappal a kezelés megkezdése az Vasotec. Ha szükséges, a diuretikum-kezelés fokozatosan folytatódik.

Szokásos felnőtt dózis pangásos szívelégtelenség

Kezdő dózis: 2,5 mg naponta egyszer szájon át; Fenntartó adag: 2,5-20 mg naponta 2 adagban; Maximális dózis: 40 mg szájon át naponta 2 egyenlő részre elosztva; Hozzászólások; Vízkezelési általában együtt diuretikumok és digitálisz .; -Doses Kell beállítani, felfelé, hogy hogyan tolerálja, alatt néhány napig vagy hétig.

Szokásos felnőtt dózis bal kamrai diszfunkció

Kezdő dózis: 2,5 mg szájon át, naponta kétszer; Fenntartó adag: 20 mg szájon át naponta 2 egyenlő részre elosztva; Hozzászólások; -Miután A kezdő adag, a beteget meg kell figyelni legalább 2 órán keresztül, amíg a vérnyomás stabilizálódik legalább további egy órán .; -Ha Lehetséges, az adagolást minden egyidejű diuretikus kell csökkenteni, amely csökkenti annak valószínűségét, alacsony vérnyomás.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Kerülje az alkoholfogyasztást. Ez tovább csökkentheti a vérnyomást és növelheti bizonyos mellékhatásai Vasotec.

Ne használjon sópótlók vagy kálium-kiegészítők szedése Vasotec, hacsak az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.

Vasotec adagolási információt

Ne kerüljön túl gyorsan ülő vagy fekvő helyzetben, vagy szédülést. Kelj fel lassan és egyenletes magát, hogy megakadályozzák a csökkenés.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció Vasotec: csalánkiütés; Súlyos hasi fájdalom; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

Mi történik, ha túladagolás?

egy hibbant érzés, mint talán elájulsz

lüktető szívverés vagy csapkodott a mellkas

magas kálium – lassú szívverés, gyenge pulzus, izomgyengeség, tingly érzés

Mit kell elkerülni véve Vasotec?

alacsony fehérvérsejt-szám – hirtelen gyengeség vagy rossz közérzet, láz, hidegrázás, fájdalmas szájüregi fekélyek, fájdalom nyeléskor, bőr sebek, megfázás vagy influenza tünetei, köhögés, légzési nehézség; vagy

jelei a vese probléma – alig vagy egyáltalán nem vizelési; fájdalmas vagy nehéz vizelés; duzzanat a láb vagy boka; fáradtságérzés vagy légszomj.

Gyakori Vasotec mellékhatás lehet

szédülés, fáradtságérzés

köhögés; vagy

kábultság.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Vasotec, különösen

lítium

vizelethajtó vagy “víz pirulát”

arany injekciót ízületi gyulladás kezelésére

orvoslás, hogy megakadályozzák az átültetett szerv kilökődésének – everolimus szirolimuszt, temszirolimusszal vagy

NSAID-ok (nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek) – az aszpirin, ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve), celekoxib, diklofenak, indometacin, a meloxicam, és mások.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek az enalapril, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

10.02.2016-02-12, 03:59:07

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Magas vérnyomás lisinopril, amlodipin, metoprolol, a hidroklorotiazid losartan, furoszemid

Diabetikus Kidney Disease lisinopril, losartan, enalapril, ramipril, Cozaar benazepril

Vasotec mellékhatások

Szívelégtelenség lisinopril, amlodipin, metoprolol, furoszemid, karvedilol, Lasix

Hipertóniás sürgősségi enalapril, hidralazin, nifedipin, labetalol, kaptopril, metildopa

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Vasotec?

Vasotec (enalapril)