varicella-zoster immunglobulin (intramuscularisan) leírása és márkanevek

Varicella-zoster immunglobulin megelőzésére használt expozíció a varicella vírus magas kockázatú egyének, mint a felnőttek és gyermekek immunrendszere legyengült, a terhes nők, koraszülöttek és csecsemők 1 évnél fiatalabb korban.

Varicella-zoster immunglobulin működik azáltal, hogy a szervezet az antitestek szükséges, hogy védje a varicella-zoster vírus (VZV). Ez az úgynevezett passzív védelmet. Ez a passzív védelem sokáig tart ahhoz, hogy megvédje a testet, amíg a szervezet képes a saját VZV elleni antitestek.

A varicella (közismert nevén bárányhimlő) fertőzés, amely könnyen terjed egyik emberről a másikra. Bárányhimlő általában enyhe fertőzés, de néha ez is komoly problémákat okozhat, mint például a tüdőgyulladás, agyvelőgyulladás, és egy ritka betegség, az úgynevezett Reye-szindróma.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, illetve felügyelete alatt az orvos vagy más egészségügyi szakember.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Por Solution; Solution

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát varicella-zoster immunglobulin gyermekeknél.

Allergia

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát varicella-zoster immunglobulin az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel véralvadási problémák, amelyek szükségessé óvatosan kapó betegeknél ezt a gyógyszert.

Pediatric

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

geriátriai

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Akkor kapja meg a gyógyszert, amíg a kórházban vagy klinikán. Egy orvos, nővér, vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez adott egy lövés a felső kar (felkar) vagy combjába.

egyéb kölcsönhatások

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze, hogy szorosan, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Egyéb egészségügyi problémák

Ez a gyógyszer okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, vagy a száj, miután megkapta a gyógyszert.

Véralvadási zavarok léphetnek fel, miközben Ön ezt a gyógyszert. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha Ön idősebb, vagy ha van egy története atherosclerosis (keményedés a zsírok az artériákban), szív-és érrendszeri problémák, vérzési problémák, vagy hosszan tartó idő nem állt ki, vagy ülve. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom, légzési nehézség, zsibbadás vagy gyengeség a kar vagy láb, vagy az egyik oldalán a test, bajt lát, vagy beszél, vagy hirtelen súlyos fejfájás.

Ez a gyógyszer készül adományozott emberi vér. Néhány emberi vérkészítmények továbbítják a vírusok számára, akik befogadták, bár a kockázat alacsony. Az emberi donorok és vért egyaránt teszteltük vírusok tartani az átvitel kockázata alacsony. Beszélje meg orvosával, hogy ezt a kockázatot, ha az érintett.

Amíg kezelik varicella zoster immunglobulin, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Élő vírus vakcinák (például kanyaró, mumpsz, rubeola, varicella) nem adható 3 hónapon belül, miután megkapta ezt a gyógyszert.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.