varicella vírus vakcina (subcutan) leírása és márkanevek

Varicella vírus vakcina aktív immunizáló szer, ami adott elleni okozott fertőzés a varicella-zoster vírus (VZV). A vakcina hatására a szervezet a saját védelmét (antitesteket) a vírus ellen.

A varicella (közismert nevén bárányhimlő) fertőzés, amely könnyen terjed egyik emberről a másikra. Bárányhimlő általában enyhe fertőzés, de néha ez is komoly problémákat okozhat, mint például a tüdőgyulladás, agyvelőgyulladás, és egy ritka betegség, az úgynevezett Reye-szindróma.

Kanadai Márkanév

Elleni immunizálás bárányhimlő ajánlott mindenki számára, 12 hónapos vagy annál idősebb, aki nem volt bárányhimlős. Elleni immunizálás bárányhimlő nem ajánlott aluli csecsemők 12 hónapos korban.

Meg lehet tekinteni, hogy immunis bárányhimlő csak akkor, ha nem kapják meg a megfelelő számú varicella vakcina adag (1 adag, ha a 12 hónapos és 12 éves kor vagy 2 adagot, ha 13 éves vagy idősebb). Akkor is kell tekinteni, az immunrendszer, ha van egy orvos diagnózisa korábbi bárányhimlő fertőzés, vagy ha volt egy vérvizsgálat mutatja, hogy immunis varicella.

A varicella vírus vakcina (Zostavax®) is használják megelőzésére herpes zoster (övsömör közismert nevén) az emberek 50 éves és idősebb.

Ez a vakcina beadható csak vagy felügyelete alatt orvosa vagy más engedélyezett egészségügyi szakember.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Por oldatos

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Allergia

Varivax® (meggátolja bárányhimlő) -Megfelelő végzett vizsgálatok eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát varicella vírus vakcina gyermekek 1 éves vagy annál idősebb. Azonban varicella vírus vakcina nem ajánlott aluli csecsemők 12 hónapos korban.

Pediatric

Zostavax® (meggátolja övsömör) -Ez vakcina nem adható gyermekeknek.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát varicella vírus vakcina az idősek.

geriátriai

Terhesség

Szoptatás

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapja az oltást, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

gyógyszer kölcsönhatások

Megkapja az oltást minden a következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem ezt a vakcinát, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

egyéb kölcsönhatások

Megkapja az oltást minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Egyéb egészségügyi problémák

Megkapja az oltást bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének ezt a vakcinát. Ezt a vakcinát adják a lövés a bőre alá (általában a felső karok).

Gyermekek 12 hónapos és 12 éves kor szükséges lehet egy második lövés 3 hónapon belül, miután megkapta az első adag Varivax®. Tinédzserek és felnőttek kell egy “emlékeztető” lövés 4-8 héttel az első adag után a vakcina.

Részesülő felnőtt Zostavax® alkalmazott csak egy adag vakcina, csak ha orvosa másképpen nem rendeli.

Ez a vakcina jön egy betegtájékoztató betéttel. Győződjön meg az összes információt a betét. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Előtt közölje orvosával megkapja az oltást, ha súlyosan beteg, vagy ha van egy nagyobb láz 101,3 ° F.

Ez a vakcina kell adni egy fix menetrend. Ha Ön vagy gyermeke hiányzott az adagot, értesítse orvosát vagy gyermeke orvosa egy másik találkozót a lehető leghamarabb.

Nagyon fontos, hogy Ön vagy gyermeke visszatérhet az orvos irodájában a megfelelő időben, ha Ön vagy gyermeke van szükség egy második adag vakcinát. Feltétlenül tájékoztassa orvosát az esetleges mellékhatások fordulnak elő, miután a gyermek ezt az oltást.

Ne teherbe esni 3 hónapon belül kifizeti a varicella vírus vakcina ellenőrzése nélkül orvosával. Van esély arra, hogy ez a vakcina okozhat problémát a terhesség alatt. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, értesítse orvosát. Orvosa, hogy csatlakozzon egy terhességi regiszterben részesülő betegek ezt az oltást.

Zostavax® nem használható helyett Varivax®.

Zostavax® nem alkalmazható gyermekek esetében.

Mondja el orvosának, hogy Ön vagy gyermeke kapta ezt a vakcinát

Ez a vakcina okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármilyen duzzanat a kéz, arc, vagy a száj, miután megkapta az oltást.

Ne szedjen aszpirint vagy gyógyszerekkel, melyek az aszpirin (mint például bizonyos hideg gyógyszerek) 6 hét után megkapja az oltást. Gondosan ellenőrizze a címkét minden fájdalom, fejfájás vagy hideg gyógyszer Ön vagy gyermeke használni, hogy biztosan nem tartalmaz aszpirin vagy szalicilsav.

Ön vagy gyermeke képes lehet átadni a vírust másoknak után kapok ezt a vakcinát. Ön vagy gyermeke kerüljék a szoros kapcsolatot az emberek nagy a kockázata a szerzés bárányhimlő követő 6 héten megkapja az oltást. Emberek, akik a leginkább veszélyeztetettek, elkapta a vírust, hogy terhes nőket, az újszülötteket, és akiknek a szervezete nem tudja a harcot a fertőzésekkel (például csontvelő-betegség, a rák gyógyszeres kezelés, vagy az AIDS). Beszéljen orvosával arról, ezt a kockázatot.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.