vancomycin (intravénásan) leírása és márkanevek

A vankomicin kezelésére használják baktériumok által okozott fertőzések. Ez családjába tartozik nevezett gyógyszerek antibiotikumok. Vancomycin baktériumok elpusztításával fejti ki vagy megakadályozzák azok növekedését. Vancomycin nem fog működni a megfázás, influenza, vagy más vírusfertőzések.

A vankomicin fertőzések kezelésére használják számos különböző testrészek. Ez néha adott más antibiotikumokkal. Vancomycin is szenvedő betegek kezelésére használják szívbillentyű betegség (például reumás láz) vagy a protézis (mesterséges) szívbillentyűk, akik allergiásak a penicillin. Bizonyos körülmények között ez a gyógyszer is lehet használni, hogy megakadályozzák szívbelhártya-gyulladás (a bélés a szív) Ezeknél a betegeknél, akiknél a fogászati ​​munka vagy műtét a felső légutakban (például orr, torok). Vancomycin is fel lehet használni más feltételek kezelőorvosa határozza meg.

Vancomycin adott injekció segítségével főleg súlyos fertőzések, amelyek más gyógyszerekkel nem működik. Azonban ez a gyógyszer is okozhat komoly mellékhatásokat, beleértve a halláskárosodást és a vesére. Ezek a mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idős betegeknél. Ön és orvosa kell beszélni a jó ezt a gyógyszert fogja tenni, valamint a kapcsolódó kockázatokat kapja.

Vancomycin csak orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megoldás, por oldatos

Vancomycin okozhat súlyos mellékhatásokat, ha a betegnél. Ezért különösen fontos, hogy megvitassák a gyermek orvos a jó, hogy ezt a gyógyszert, meg fog tenni, valamint a kockázatok használja.

Allergia

Idős betegek különösen érzékenyek a nemkívánatos hatások vancomycin. Ez növelheti az esélyt a hallás probléma vagy vesekárosodás.

Pediatric

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

geriátriai

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

egyéb kölcsönhatások

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egyéb egészségügyi problémák

Néhány gyógyszer adott injekció néha adni otthon a betegeknek, akik nem kell a kórházban a teljes kezelés időpontjában. Ha ezt a gyógyszert, otthon, győződjön meg róla, világosan megértse, és kövesse az orvos utasításait.

Adagoló

Annak érdekében, hogy tisztázzuk a fertőzés teljesen, vancomycin számára meg kell adni a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát néhány nap után. Továbbá, ez a gyógyszer működik a legjobban, ha van egy állandó összeget a vérben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, vancomycin kell adni a szokásos adagoláshoz.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Megjegyzés: Néhány ezek közül a mellékhatások fordulhatnak elő néhány hét után abbahagyja ezt a gyógyszert.

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.