valzartán és a hidroklorotiazid (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ez a gyógyszer okozhat rosszullétet, szédülést, vagy ájulás, különösen, ha felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül. Ha szédül, feküdjön le, így nem halvány. Akkor üljön egy pár pillanattal korábban állt, hogy megakadályozza a szédülés kiújulását. Ha elájul, azonnal hívjon orvost azonnal.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha megbetegedtek a gyógyszer szedése alatt, különösen, ha súlyos hányinger, hányás, vagy hasmenés, hogy nem áll meg. Ezek a feltételek elveszítheti túl sok vizet, és vezet az alacsony vérnyomás. Azt is csökken a víz izzadás, így sok vizet igyon edzés közben, vagy meleg időben.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a homályos látás, nehéz olvasás, szemfájdalom, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Ez jele lehet egy komoly probléma a szem. Orvosa egy szem orvos, hogy ellenőrizze a szemét.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja a vércukorszintet. Cukorbetegek változást észlelhet az eredmények a vér vagy vizelet glükóz-teszt. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van.

Kérdezze meg orvosát, mielőtt használja gyógyszerek, táplálékkiegészítők, vagy sópótlók tartalmazó kálium.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez különösen vonatkozik vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, valamint a növényi vagy vitaminkészítmények.