valturna

Mi Valturna?

Valturna kezelésére használják a magas vérnyomás (hipertónia).

Valturna is fel lehet használni más célokra nem szereplő gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Ne használja Valturna ha terhes. Hagyja abba a gyógyszer és tájékoztassa orvosát, ha teherbe esik.

Fontos információ

Mielőtt elkezdi szedni Valturna, közölje orvosával, ha Ön vese- vagy májbetegség, magas káliumszint a vérben (hyperkalaemia), szívbetegség vagy a közelmúltban szívrohama, pangásos szívelégtelenség, vagy ha az alacsony sótartalmú diéta.

Ha az előírtnál Valturna étkezés, kerülje a magas zsírtartalmú élelmiszerek. Ők lehet, hogy nehezebb a tested, hogy felszívja a gyógyszert Valturna.

Feltételek okozhat nagyon alacsony a vérnyomása a következők: hányás, hasmenés, erős izzadás, a szívbetegségek, a dialízis, alacsony sótartalmú diéta, vagy vesz diuretikumokat (vízhajtó tabletták). Kövesse az orvos utasításait, hogy milyen típusú és mennyiségű folyadékot kell inni, miközben Valturna. Mondja el orvosának, ha van egy hosszabb betegség, ami miatt a hasmenés vagy hányás.

Nem szabad használni Valturna ha allergiás aliszkiren (Tekturna) vagy valzartán (Diovan), vagy ha Ön is használ ciklosporin (Gengraf, Neoral Sandimmune) vagy itrakonazol (Sporanox).

A gyógyszer szedése előtt

Ha Ön cukorbeteg, vagy vesebetegségben szenved, előfordulhat, hogy nem tudja, hogy Valturna ha is szed az alábbiak bármelyikét szív vagy vérnyomás gyógyszerek

azilsartan (Edarbi, Edarbyclor), candesartan (Atacand), eproszartan (teveten), irbesartan (Avapro, Avalide) lozartán (Cozaar, Hyzaar), olmesartan (Benicar), a valzartán (Diovan), a telmizartán (Micardis); vagy

benazepril (Lotensin), kaptopril (Capoten), enalapril (Vasotec), fozinoprillal (Monopril), lisinopril (Prinivil, Zestril), moexipril (univaszk), perindopril (Aceon), quinapril (Accupril), ramipril (Altace), vagy trandolapril ( Mavik, Tarka).

Annak érdekében, hogy nyugodtan vegye Valturna, közölje orvosával, ha ezek közül bármelyik egyéb feltételek

vesebetegség (vagy ha művesekezelés)

májbetegség

magas káliumszint a vérben (hyperkalaemia)

pangásos szívelégtelenség

szívbetegség vagy a közelmúltban szívrohama; vagy

ha egy alacsony sótartalmú diéta.

A kormány terhesség kategóriában D. Ne használja Valturna ha terhes. Hagyja abba a gyógyszer és tájékoztassa orvosát, ha teherbe esik. Valturna okozhat sérülést vagy halált a magzatot, ha Ön a gyógyszert a második vagy harmadik trimeszterében. Használja hatékony fogamzásgátló szedése ezt a gyógyszert. Nem ismert, hogy az aliszkiren és a valzartán átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad használni Valturna közben szoptat egy kisbabát.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Vegye Valturna pontosan az orvos által felírt. Ne vegyen nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig. Kövesse a vényköteles címkén.

Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt a gyógyszeres kezelés.

Vegyünk Valturna egy teli pohár vízzel.

Lehet venni Valturna étellel vagy anélkül, de hogy ez a mindig ugyanúgy.

Ha az előírtnál Valturna étkezés, kerülje a magas zsírtartalmú élelmiszerek. Ők lehet, hogy nehezebb a tested, hogy felszívja a gyógyszert Valturna.

Feltételek okozhat nagyon alacsony a vérnyomása a következők: hányás, hasmenés, erős izzadás, a szívbetegségek, a dialízis, alacsony sótartalmú diéta, vagy vesz diuretikumokat (vízhajtó tabletták). Kövesse az orvos utasításait, hogy milyen típusú és mennyiségű folyadékot kell inni, miközben Valturna. Mondja el orvosának, ha van egy hosszabb betegség, ami miatt a hasmenés vagy hányás.

Ez eltarthat akár 2 hétig használva Valturna előtt a vérnyomást javítja. Tartsa ezt a gyógyszert, mint irányított, akkor is, ha jól érzi magát. A magas vérnyomás gyakran nincsenek tünetei. Lehet, hogy a vérnyomás gyógyszert az egész életed.

Hogyan kell Valturna?

Tárolja Valturna szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

A túladagolás tünetek közé tartozik a gyors vagy lassú szívverés, kábultság, vagy ájulás.

Az alkoholfogyasztás tovább csökkentheti a vérnyomást és növelheti bizonyos mellékhatásai Valturna.

Ne kerüljön túl gyorsan ülő vagy fekvő helyzetben, vagy szédülést. Kelj fel lassan és egyenletes magát, hogy megakadályozzák a csökkenés.

Ne használjon sópótlók vagy kálium-kiegészítők szedése Valturna, hacsak az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció Valturna: csalánkiütés; Súlyos hasi fájdalom; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok. Hívjon orvost egyszerre, ha önnek van akármi ezek a súlyos mellékhatások

érzés, mint te múljék el; vagy

lassú szívverés, gyenge pulzus, izomgyengeség, tingly érzés.

Kevésbé súlyos Valturna mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordulnak elő, mint a

fáradtságérzés

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

orrdugulás, torokfájás, köhögés

Mi történik, ha túladagolás?

hasi fájdalom vagy ideges, hasmenés, gyomorégés

zsibbadás vagy tingly érzés; vagy

Mit kell elkerülni?

izomgörcsök.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Valturna mellékhatások

Tájékoztassa orvosát az összes többi gyógyszer használata, különösen más vérnyomás gyógyszeres, vagy

atorvastatin (Lipitor)

vizelethajtó (víz tabletta), mint például furoszemid (Lasix)

egy antibiotikum, mint a ketokonazol (Nizoral) vagy a rifampicin (Rifater, Rifadin, Rifamate)

egy nem szteroid gyulladásgátló szer (NSAID), így például az aszpirin, ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve, Naprosyn, Naprelan, Treximet), celekoxib (Celebrex), diclofenac (Arthrotec, Cambia, Cataflam, Voltaren, Flector Patch, Pennsaid , Solareze), indometacin (Indocin), a meloxicam (MOBIC®) és mások

kálium-kiegészítő, mint a K-Dur, Klor-Con; vagy

sóhelyettesítő tartalmazó kálium.

Ez a lista nem teljes, és lehet más kábítószerek nem szerepel, amely hatással lehet Valturna. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket használ. Ez magában foglalja a vitaminok, ásványi anyagok, növényi termékek és gyógyszerek más orvosok által előírt. Ne kezdj egy új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

4.02.2012-11-27, 11:14:18.

Elérhetőség Megszüntetett megszűnt

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Magas vérnyomás lisinopril, amlodipin, metoprolol, a hidroklorotiazid losartan, furoszemid, atenolol, Lasix Norvasc, Diovan, valzartán, enalapril, toprol-XL, Benicar Cozaar, Lopressor, Bystolic, irbesartan, Vasotec, Avapro, hidroklorotiazid / lisinopril dyazide , Zestril

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Valturna?

Valturna (aliszkiren / valzartán)