valganciclovir (orálisan) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne változtassa meg az adagot, vagy hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Ha a kínálat a gyógyszer fogytán van, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez idő előtt. Ne engedd meg magadnak, hogy elfogy a ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer jön egy beteg információs betétet. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Fontos, hogy ezt a gyógyszert szedi étellel. Ennek célja, hogy ellenőrizze, hogy a gyógyszer teljesen felszívódik a szervezetben, és megfelelően fog működni.

A tablettát egészben. Ne törje, ne törje össze, és ne rágja szét azt.

Legyen óvatos, ne kezelje zúzva vagy törött tablettát. Ha érintkezésbe tört vagy zúzott tabletták vagy vegyes orális folyékony, mossa meg a bőrt szappannal és tiszta vízzel. Ha a gyógyszert a szemébe, öblítse ki tiszta vízzel.

Ha használja a szóbeli folyadék, a szájon át adagoló, hogy jön a csomag mérni minden egyes adag pontosan. Az átlagos háztartás teáskanál nem tölthetnek be a megfelelő mennyiségű folyadékot.

Tárolás

Ha szed ganciclovir (Cytovene®) kapszulák váltás előtt valganciclovir (Valcyte®) tablettát, a gyógyszer adagolásának változhat. Bár ezek a gyógyszerek is kezelni ugyanaz a probléma, akkor felszívódik eltérően a szervezetben. Győződjön meg róla, hogy megértsék az új irányok Valcyte®, így nem túl sok tablettát.

Ahhoz, hogy a legjobb eredményt, valganciclovir számára meg kell adni a teljes kezelés időpontjában. Továbbá, ez a gyógyszer működik a legjobban, ha van egy állandó összeget a vérben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, valganciclovir kell venni a szokásos adagoláshoz.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Tárolja a vegyes orális folyadék a hűtőben. Nem fagyasztható. Dobja fel nem használt gyógyszert csak 49 nap a közösség visszavételi programok, ha rendelkezésre áll.