valdecoxib (szájon át) óvintézkedések

Ha lesz szedni ezt a gyógyszert hosszú ideig, nagyon fontos, hogy orvosa ellenőrizze, hogy a rendszeres látogatások.

Gyomor problémák lehetnek nagyobb valószínűséggel fordulhat elő, ha alkoholtartalmú italokat kezelés ideje alatt ezt a gyógyszert. Ezért nem rendszeresen alkoholos italt a gyógyszer szedése alatt, kivéve, ha az orvos utasítása szerint.

Súlyos mellékhatások léphetnek fel a kezelés ideje alatt ezt a gyógyszert. Néha súlyos mellékhatások léphetnek fel minden figyelmeztetés nélkül. Azonban lehetséges figyelmeztető jelek gyakran fordulnak elő, beleértve az arc, az ujjak, a lábak, és / vagy az alsó lábszár, súlyos hasi fájdalom, fekete, ragacsos széklet, és / vagy vérhányás vagy anyagot, amely úgy néz ki, mint a zacc, szokatlan súlygyarapodás , és / vagy bőrkiütés. Hagyja abba a gyógyszer szedését és kérdezze meg orvosát azonnal, ha ezek bármelyikét észleli figyelmeztető jelek.

Súlyos bőrreakciók léphetnek fel a valdekoxibot. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek a gyógyszer szedése alatt: hólyagosodás, leválás, lazítás a bőr, hidegrázás, köhögés, hasmenés, láz, viszketés, ízületi vagy izomfájdalom, piros irritált szemek, vörös bőrelváltozások, gyakran egy lila központ, torokfájás, sebek, fekélyek, fehér foltok a szájban vagy az ajkakon, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Kérdezze orvosát, ha lázas, álmosság, bőrviszketés, fáradtság, hányinger vagy hasi fájdalom jelentkezik, ezek a hatások lehetnek az első jelei a máj-toxicitás.

Valdecoxib okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Bár ez a ritka, előfordulhat gyakran olyan betegeknél, akik allergiás aszpirin, egyéb nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek, vagy szulfonamid-típusú gyógyszerek. Az anafilaxia azonnali orvosi ellátást igényel. A legsúlyosabb jelei E reakció nagyon gyors vagy szabálytalan légzés, levegő után kapkodott, nehézlégzés vagy ájulás. Egyéb tünetek lehetnek változások színe a bőr az arcon, nagyon gyors, de szabálytalan szívverés, vagy pulzus; méhkas-szerű duzzanatok a bőrön, és a táskák vagy duzzanat a szemhéj vagy a szem körül. Ha ezek a hatások jelentkeznek, forduljon sürgősségi segítség egyszerre. Ne próbálja vezetni magát. Hívja a mentőket, feküdjön le, fedezze magát melegen tartani, és prop lábad magasabb a fejét. Maradj ebben a helyzetben, amíg a segítség megérkezik.