vad yam: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Yam, Atlantic Yam, Barbasco, Kína Root, Chiense Yam, kólika Root, kockajáték, DHEA Naturelle, Dioscorea, Dioscoreae, Dioscorea alata, Dioscorea batatas, Dioscorea composita, Dioscorea floribunda, Dioscorea hirticaulis, Dioscorea japo ..; Lásd az összes nevet Yam, Atlantic Yam, Barbasco, Kína Root, Chiense Yam, kólika Root, kockajáték, DHEA Naturelle, Dioscorea, Dioscoreae, Dioscorea alata, Dioscorea batatas, Dioscorea composita, Dioscorea floribunda, Dioscorea hirticaulis, Dioscorea japonica, Dioscorea macrostachya, Dioscorea mexicana, Dioscorea opposita, Dioscorea tepinapensis, Dioscorea villosa, DioscorÃe, Igname Sauvage, Igname Velue, mexikói Yam, mexikói Wild Yam, név Silvestre, természetes DHEA, fitoösztrogén, Növényi œstrogène, Reuma Root, Rhizoma Dioscorae, Rhizoma Dioscoreae, Shan Yao Wild Yam mexikói, Yam, Yuma; elrejtése nevek

Wild yam egy növény. Ez tartalmaz egy vegyi, diosgenin, amely lehet a laboratóriumban különféle szteroidok, mint például az ösztrogén és a dehidroepiandroszteron (DHEA). A gyökér és a bura a növény használják forrásként diosgenin, amely kész, mint egy “kivonat”, egy folyékony tartalmazó koncentrált diosgenin; Jelenleg több mint 600 faj vad yam. Néhány faj termesztett kifejezetten forrásként diosgenin Laboratóriumi használni, hogy szteroidokat. Ezek a fajok általában nem evett miatt keserű ízt. Csak mintegy 12 600 faj tartják ehető; Diosgenin vagy vad yam gyakran reklámozott “természetes vértisztító”, hogy az ösztrogén-kezelést, így látni fogja, hogy használják hormonpótló kezelés, hüvelyszárazság az idősebb nők, a PMS (premenstruációs szindróma), menstruációs görcsök, gyenge csontok (csontritkulás), a növekvő energia és a szexuális vágyat a férfiak és a nők, és a mellnagyobbítás. Wild Yam úgy tűnik, hogy van némi ösztrogén-szerű aktivitás, de ez valójában nem alakul át ösztrogén a szervezetben. Beletelik egy laboratóriumi erre; Hasonlóképpen, akkor is látni vad yam és diosgenin mozdítani, mint a “természetes DHEA”. Ez azért van, mert a laboratóriumban DHEA készült diosgenin, de ez a kémiai reakció nem gondolják, hogy előfordul az emberi szervezetben. Tehát figyelembe vad yam kivonat nem növeli a DHEA szint az emberek. Azok, akik érdeklődnek a figyelembe DHEA kerüljék a vad yam termék címkéjén a “természetes DHEA; Wild yam is használják betegségek kezelésére, a belek nevű diverticulosis, epehólyag-fájdalom, reumás ízületi gyulladás, valamint növeli az energia; Egyes nők alkalmazni vad yam krém a bőr, hogy csökkentsék klimaxos tünetek, mint például a hőhullámok.

Wild Yam olyan kémiai anyagot, amely lehet tenni a különböző szteroidok, például ösztrogén, a laboratóriumban. A szervezet azonban nem tudja megváltoztatni a vad yam ösztrogén.

Esetleg Hatástalan fo; Klimaxos tünetek. Alkalmazása vad yam a bőr 3 hónapig nem látszik, hogy enyhíti a menopauzális tüneteket, mint például a hőhullámok és az éjszakai izzadás. Ugyancsak úgy tűnik, nem befolyásolja a hormonok, mint például a follikulus stimuláló hormon (FSH), ösztradiol vagy progeszteron, ami szerepet játszhat a menopauza; Elegendő bizonyíték fo; Használja, mint a természetes alternatívája ösztrogének; Posztmenopauzális hüvelyszárazság; PMS (premenstruációs szindróma); Gyenge csontok (csontritkulás); Növekvő energia és a szexuális vágy férfiakban és nőkben; Epehólyag problémák; Fájdalmas menstruációs időszakok; Reumás ízületi gyulladás; Meddőség; Menstruációs rendellenességek; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát vad yam e célra.

Wild yam valószínűleg biztonságos, ha szájon át vagy a bőrre. Nagy mennyiségben okozhat hányást; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás: nincs elég megbízható információ biztonságát figyelembe vad yam, ha terhes vagy szoptat. Legyen a biztonság kedvéért, és ne használja; Hormon-érzékeny állapotban, mint például a mellrák, méhrák, petefészekrák, endometriózis, vagy méhmióma: Wild Yam esetleg úgy viselkednek, mint az ösztrogén. Ha bármilyen feltétel, amely még tovább romolhat kitettség ösztrogén, ne használja a vad yam; Protein S hiány: Emberek protein S hiány kockázata fokozott a csomókat. Van némi aggodalom, hogy a vad yam növelheti annak kockázatát, vérrögképződés ezek az emberek, mert lehet, úgy viselkednek, mint az ösztrogén. Egy esetben az a beteg protein S hiány, és a szisztémás lupus erythematosus (SLE), aki kifejlesztett egy vérrög a vénában szolgáló retina szeme után 3 nappal vesz kombinációja terméket tartalmazó vad yam, Dong Quai, vörös lóhere, és fekete poloska. Ha protein S hiány, a legjobb, hogy ne használja a vad yam amíg többet tudunk.

Jelenleg nincsenek információk jamszgyökér interakciók

A megfelelő adag vad yam számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó kora, egészségi állapota, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok vad yam. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Araghiniknam M, Chung S, Nelson-White T, és munkatársai. Antioxidáns aktivitása Dioscorea és dehidroepiandroszteron (DHEA) az idősebb emberekben. Life Sciences 199; 59: L147-L157.

Burrowes, J. D. és Ramer, N. J. eltávolítása káliumot gumós gyökér zöldségek kimosódás. J Ren Nutr 200; 16 (4): 304-311.

Cayen, M. N. és Dvornik, D. hatása diosgenin a lipid anyagcserét patkányokban. J Lipid Res 197; 20 (2): 162-174.

Cayen, M. N., Ferdinand, E. S., Greselin, E., és Dvornik, D. Tanulmányok a hajlam diosgenin patkányokban, kutyákban, majmokban és az ember. Atherosclerosis 197; 33 (1): 71-87.

Datta K, Datta SK és Datta PC. Pharmacognostic értékelése lehetséges jamgyökér Dioscorea. Journal of Economic és taxonómiai Botanikai 198; 5: 181-196.

Huai, Z. P., Ding, Z. Z., He, S. A. és Sheng, C. G. [kutatások összefüggéseit éghajlati tényezők és diosgenin tartalmat Dioscorea zingiberensis Wright]. Yao Xue.Xue.Bao. 198; 24 (9): 702-706.

Hudson t, Standish L, fajta C és mtsai. Klinikai és endokrinológiai hatásai menopauzális botanikai formula. Journal of Medicine természetgyógyászati ​​199; 7: 73-77.

Juarez-Oropeza, M. A., Diaz-Zagoya, J. C, és Rabinowitz, J. L. In vivo és in vitro vizsgálatok a hipokoleszterolémiás hatását diosgenin patkányokban. Int J Biochem 198; 19 (8): 679-683.

Kubo, Y., Nonaka, S., és Yoshida, H. Az allergiás kontakt dermatitis származó Dioscorea batatas Decaisne. Kontakt dermatitis 198; 18 (2): 111-112.

Malinow, M. R., Elliott, W. H., McLaughlin, P., és Upson, B. hatásai szintetikus glikozidok a szteroid egyensúly Macaca fascicularis. J Lipid Res 198; 28 (1): 1-9.

Nervi, F., Bronfman, M., Allalon, W., Depiereux, E., és del Pozo, R. szabályozása biliaris koleszterin szekréció a patkány. Szerepe a máj koleszterin észterező. J Clin Invest 198; 74 (6): 2226-2237.

Nervi, F., Marinovic, I., Rigotti, A., és Ulloa, N. rendelet biliaris koleszterin elválasztást. Közötti funkcionális kapcsolat kanalikuláris és szinuszos koleszterin szekréciós pályán a patkány. J Clin Invest 198; 82 (6): 1818-1825.

Odumosu, A. Hogyan C-vitamin, klofibrát és diosgenin kontroll koleszterin metabolizmus hím tengerimalacok. Int J Vitam.Nutr Res Suppl 198; 23: 187-195.

Rosenberg Zand, R. S., Jenkins, D. J. és Diamandis, E. P. hatásai a természetes termékek és gyógyhatású on szteroid hormon-szabályozott génexpresszió. Clin Chim.Acta 200; 312 (1-2): 213-219.

Uchida K., Takase, H., Nomura, Y., Takeda, K., Takeuchi, N., és Ishikawa, Y. Változások az epével és a széklet epesavak egerekben a kezelések után diosgenin és béta-szitoszterol. J Lipid Res 198; 25 (3): 236-245.

Ulloa, N. és Nervi, F. mechanizmus és kinetikai jellemzőit szétkapcsolás növényi szteroidok epeúti koleszterin epesav só kimenet. Biochim.Biophys.Acta 11-14-198; 837 (2): 181-189.

Vasiukova, N. I., Paseshnichenko, V. A., Davydova, M. A., és Chalenko, G. I. [Fungiotoxic tulajdonságait szteroid szaponinok a rizómák a deltoid Dioscorea]. Prikl.Biokhim.Mikrobiol. 197; 13 (2): 172-176.

Zagoya JCD, Laguna J és Guzman-Garcia J. Tanulmányok a koleszterin-anyagcsere a strukturális alapok felhasználása analóg, diosgenin. Biokémiai Farmakológia 197; 20: 3471-3480.

Zakharov, V. N. [hipolipémiás hatást diosponine iszkémiás szívbetegség típusától függően a hiperlipoproteinémia]. Kardiologiia. 197; 17 (6): 136-137.

Accatino L, M Pizarro, Solis N, Koenig CS. Hatásai diosgenin, egy növényi eredetű szteroid, a epe szekréció és a hepatocelluláris epepangás által indukált ösztrogének a patkány. Hepatology 199; 28: 129-40.

Aradhana AR, Rao AS, Kale RK. Diosgenin-növekedést stimulátor tejmirigy ovariektomizált egér. Indian J. Exp Biol 199; 30: 367-70.

Cheong JL, Bucknall R. retina véna trombózis társított növényi fitoösztrogén készítmény fogékony beteg. Postgrad Med J 200; 81: 266-7 ..

Eagon PK, Elm MS, Hunter DS, et al. Gyógynövények: modulációs ösztrogén fellépés. Era of Hope MTG, Osztály defens; Breast Cancer Res Prog, Atlanta, GA 200; Június 08-11.

Foster S, Tyler VE. Tyler Őszinte gyógynövény, 4. kiadás., Binghamton, NY: Haworth Herbal Press, 1999.

Komesaroff PA, Fekete CV, Kábel V, et al. Hatásai vad yam kivonat klimaxos tünetek, lipidek és nemi hormonok egészséges menopauzás nők. Klimakterikus 200; 4: 144-50 ..

Skolnick AA. Tudományos ítéletet még ki DHEA. JAMA 199; 276: 1365-7.

Wu WH, Liu LY, Chung CJ et al. Ösztrogén hatása yam lenyelés egészséges posztmenopauzában. J Am Coll Nutr 200; 24: 235-43.

Yamada T, Hoshino M, Hayakawa T, et al. Diétás diosgenin csillapítja szubakut bél gyulladás indometacinnal patkányokban. Am J Physiol 199; 273: G355-64.

Zava DT, Dollbaum CM, Blen M. ösztrogén és progeszteron biológiai aktivitással élelmiszerek, gyógynövények, és a fűszereket. Soc Exp Biol Med 199; 217: 369-78.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió