vad százszorszép: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Bellis perennis, Bruisewort, Margarita Común, PA ¢ querette, PA ¢ querette Margueritte, PA ¢ querette Vivace, Petite Marguerite.

Vad százszorszép egy növény. A részek növekszik a föld felett alkalmaznak arra, hogy gyógyteát; Az emberek vad százszorszép tea köhögés, bronchitis, zavarok a máj és a vesék, duzzanat (gyulladás). Ők is használni, mint szárítóanyag (vérzéscsillapító), valamint a â € œ vér purifier.â €; Vad százszorszép néha alkalmazható közvetlenül a bőrön sebek és bőrbetegségek.

Nincs elég információ, hogy hogyan vad százszorszép működhet.

Elegendő bizonyíték fo; köhögés; Hörghurut; Májproblémái vannak; Vese problémák; Duzzanat (gyulladás); Sebek, amikor a bőrre; Bőrbetegségek, amikor a bőrre; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát vad százszorszép e célra.

Nincs elég információ a választ, hogy a vad százszorszép biztonságos; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás -feeding: Nem tudunk eleget használata vad százszorszép terhesség alatt és a mell -feeding. Legyen a biztonság kedvéért, és ne használja; Allergia parlagfű, százszorszép, valamint a kapcsolódó berendezések: Vad százszorszép okozhat allergiás reakciót, akik érzékenyek a Asteraceae / Compositae növény család. A család tagjai közé parlagfű, krizantém, körömvirág, százszorszép, és még sokan mások. Ha allergiás, mindenképpen kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, mielőtt vad százszorszép.

Jelenleg nincs információ WILD DAISY interakciók

A megfelelő adag vad százszorszép több tényezőtől függ, mint például a felhasználó kora, egészségi állapota, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához szükséges dózistartományban vad százszorszép. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Avato, P., Vitali, C., Mongelli, P., és Tava, A. Antimikrobiális aktivitása poliacetilének származó Bellis perennis és azok szintetikus származékai. Planta Med 199; 63 (6): 503-507.

Bader, G., Kulhanek, Y., és Ziegler-Böhme, H. [gombaellenes hatását polygalacic sav glikozidok]. Pharmazie 199; 45 (8): 618-620.

Desevedavy, C., Amoros, M., Girre, L., Lavaud, C, és Massiot, G. Gombaellenes szerek: in vitro és in vivo körülmények között gombaellenes kivonat a százszorszép, Bellis perennis. J Nat.Prod. 198; 52 (1): 184-185.

Glensk, M., Wray, V., Nimtz, M., és Schopke, T. triterpenoid szaponint Bellis perennis. Scientia Pharmaceutica 200; 69-73.

Gudej, J. és Nazaruk J. Flavonol glikozidok a virágok Bellis perennis. Fitoterápia 200; 72 (7): 839-840.

Guneser, S., Atici, A., Cengizler, I. és Alparslan, N. inhalációs allergénekre: okaként a légúti allergia keleti mediterrán térségben, Törökország. Allergol.Immunopathol. (Madr.) 199; 24 (3): 116-119.

Nazaruk, J. és Gudej J. apigenin-glikozidok a virágok Bellis perennis L. Acta Pol.Pharm 200; 57 (2): 129-130.

Nazaruk, J. és Gudej J. kvalitatív és kvantitatív kromatográfiás vizsgálata flavonoidok Bellis perennis L. Acta Pol.Pharm 200; 58 (5): 401-404.

Schopke, T., Hiller, K., Wray, V., Koppel, K. D., Yamasaki, K., és Kasai, R. triterpenoid szaponint származó Bellis sylvestris, I. Structures a fő deacylsaponins. J Nat.Prod. 199; 57 (9): 1279-1282.

Schopke, T., Wray, V., Kunath, A., és Hiller, K. Bayogenin és asterogenic sav glikozidok Bellis perennis. Növénykémiai 199; 31 (7): 2555-2557.

Schopke, T., Wray, V., Kunath, A., és Hiller, K. Virgaureasaponin 2 Bellis perennis L. Die Pharmazie 1-1-199; 45: 870-871.

Siatka, T. és Kasparova, M. [szezonális változások a hemolitikus hatásokat vezetőjének Bellis perennis L.]. Ceska.Slov.Farm 200; 52 (1): 39-41.

Siatka, T., Kasparova, M., és Dusek, J. szezonális ingadozása hemolitikus aktivitása Bellis perennis L. levelek és gyökerek. Folia Pharma Universitatis Carolinae 200; 85-89.

Oberbaum, M., Galoyan, N., Lerner-Geva, L., Singer, SR, Grisaru, S., Shashar, D., és Samueloff, A. A hatás a homeopátiás szerek Arnica montana és Bellis perennis a szülés utáni enyhe vérzés – randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatban – előzetes eredmények. Kiegészítik Ther Med 200; 13 (2): 87-90.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió