urofollitropin (intramuscularisan, subcutan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Vér-és vizeletvizsgálat, és ultrahang vizsgálatok szükségesek, hogy ellenőrizze, nem kívánt hatások okozta ezt a gyógyszert.

Hívja fel orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy teherbe esett használata közben ezt a gyógyszert. Lehet, hogy nagyobb a kockázata a méhen kívüli terhesség vagy vetélés, ha teherbe esni, míg részt IVF eljárások. A méhen kívüli terhesség lehet egy súlyos és életveszélyes állapotban. Azt is problémákat okozhat, amelyek megnehezítik, hogy terhes lesz a jövőben.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

Ha orvosa kérte, hogy rögzítsék a bazális test hőmérséklete (BBT) naponta, győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan kell ezt csinálni. Gondosan kövesse az orvos utasításait.

Ez a gyógyszer növelheti a kockázata, hogy a probléma a petefészek petefészek túlműködés szindróma (OHSS). OHSS súlyos probléma, ami életveszélyes lehet. Hívja fel orvosát azonnal, ha súlyos fájdalom az alsó gyomor területe, hányinger, hányás, súlygyarapodás, hasmenés, csökkent vizeletmennyiség, vagy légzési nehézség.

Ez a gyógyszer növeli a kockázatát, hogy egy vérrög, szívinfarktus, vagy a stroke. Ez inkább az emberek, akik már rendelkeznek a szívbetegség. Forduljon orvosához, rögtön ha mellkasi fájdalom, szorító érzés a mellkasban, a gyors vagy szabálytalan szívverés, szokatlan kipirulás vagy meleg a bőr, fokozott köhögés, légzési nehézség, hirtelen légzési nehézség, éjszaka, vagy rendellenes duzzanat a bokák vagy a lábak. Ezek tünetei lehetnek súlyos szívproblémák vagy a vérrögök képződését.

Ez a gyógyszer okozhat egynél több petesejt szabadul fel a petefészekből egyidejűleg. Ez azt jelenti, hogy teherbe eshet egynél több baba. Beszélje meg orvosával, hogy ezt a lehetőséget, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer növelheti a kockázata annak, petefészekrák, ha megkapta egynél többször teherbe esni. Beszéljen orvosával arról, ezt a kockázatot.